Szkocja 2007

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » czw 14 cze 2007, 13:08

wyspy to dziwna kraina - mało,że każą w wioskach jeździć 30 mil / h to jeszcze w razie W należy pamiętać,żeby :

Obrazek

:lol
Obrazek

Awatar użytkownika
szatan
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: szatan » czw 14 cze 2007, 21:31

Widac ze w poblizu była Polska wycieczka skautów ;-) Madzix masz jakies plamy na rejestracji :P Widze ze nowe smiganko było wiec kilka nowych fot zapodaj co by oczko pocieszyć
Życie bez motocykla powoduje raka i choroby serca
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf

Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » czw 14 cze 2007, 22:28

MadziX - przyznaj się - to Ty posprayowałas tę śliczną tablicę. Czy mam ze sobą zabrac parę flaszek? Będziemy tak robić częściej?

Ostatnio we Wcycach czekaliśmy w kolejce na rybke smażoną i menu było napisane mazakiem ścieralnym na białej tablicy. Wystarczyło pare dyskretnych ruchów palcem i stworzyliśmy z Ewcią, Marzenką, Staśkiem, Lukiem i GaBaSem niepowtarzalne menu.
Najlepsze to chyba były "pstrągi w zlewie" - POLECAM wysmienite, szczególnie jak zlew jest w miarę czysty :lol

[ Dodano: 2007-06-14, 22:28 ]
MadziX - przyznaj się - to Ty posprayowałas tę śliczną tablicę. Czy mam ze sobą zabrac parę flaszek? Będziemy tak robić częściej?

Ostatnio we Wcycach czekaliśmy w kolejce na rybke smażoną i menu było napisane mazakiem ścieralnym na białej tablicy. Wystarczyło pare dyskretnych ruchów palcem i stworzyliśmy z Ewcią, Marzenką, Staśkiem, Lukiem i GaBaSem niepowtarzalne menu.
Najlepsze to chyba były "pstrągi w zlewie" - POLECAM wysmienite, szczególnie jak zlew jest w miarę czysty :lol

[ Dodano: 2007-06-14, 23:12 ]
chyba zaczynam się powtarzać? To Parkinson czy Alzheimer?
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
uzi
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: uzi » czw 14 cze 2007, 23:19

Ale wam wszystkim dobrze...JA TEż TAK CHCE !!! :sad: :cry: :cry
...Born to Ride...

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » pt 15 cze 2007, 00:52

fotek ostatnio ciekawych nie robiłam ,nie miałam veny twórczej, a jak miałam venę to nie było pogody ;(

ta tablica taka była - przysięgam ! tylko moją w photoshopie maznęłam.. :grin:
Obrazek

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » pt 15 cze 2007, 09:02

MadziX pisze:fotek ostatnio ciekawych nie robiłam ,nie miałam veny twórczej, a jak miałam venę to nie było pogody ;(

ta tablica taka była - przysięgam ! tylko moją w photoshopie maznęłam.. :grin:
MadziX - pierwsze prawo fotografii:
"Aparat noś i przy pogodzie" sugeruje, że największym wrogiem fotografa (a szczegolnie cyfrowego) jest słońce, a na nadmiar tego chyba nie możesz na wyspach narzekać :biggrin
A co do veny? - proste - pijesz u siebie "pod MadziXem" na smutno, wprowazasz sie w stan deprechy i nostalgii i przelewasz to na kliszę, dysk czy jak tam Twój aparat rejestruje. Wszyscy sa porażeni i zachwyceni. Wyłączasz oczywiśnie autofocus i naturalna nieostrość jest środkiem artystycznym,a nie błędem technicznym.
World Press Photo i inne Gudzowate moga Ci tylko statyw nosić.
A poważnie - robisz fantastyczne zdjęcia. Kompozycja bez zarzutu i klimat. Masz dziewczyno wyczucie sceny, światła i planów. Pracuj nad sobą, czytaj ksiązki o fotografii, dokształcaj sie (może jakiś kurs) a będziesz naprawdę de beściara, a co ja mówię DE BEŚCIARA.
Sam mors Ci to mówi :biggrin (do ciemni wszedlem pierwszy raz 40 lat temu... a wyszedłem 2 :biggrin )

uzi - a cóż szkodzi dołaczyc do nas? Hę? Jak mówił komisarz Przygoda w VaBanku - "nie widze przeciwskazań"
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » pt 15 cze 2007, 11:33

no to teraz się zawstydziłam mors :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
jeszcze nigdy nie słyszałam takiej opinii na temat moich zdjęć :omg
zmotywowałeś mnie do pogłębienia swojej wiedzy w tym zakresie, tak jak dizś rozmawialiśmy - zenitem to się bawiłam a teraz jadę nikonem na automacie ,tak jak w życiu ostatnio czasem na autopilocie :lol chyba mam depresję... :razz2

p.s. słodziaczkowy ten morsik w Twoim avatarze ..sweet :wink
Obrazek

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » pt 15 cze 2007, 12:25

Techniki robienia zdjęć można się nauczyć jak wszystkiego - książki, kursy i inne pierdoły, ale fotografia jest sztuką i wymaga Talentu, albo ktoś go ma albo nie.
Jak ma - to nawet braki techniczne nie są tak widoczne, ale lepiej miec i jedno i drugie - tak jak lepiej byc młodym pięknym i bogatym niż brzydkim, chorym i biednym :lol
A jak ni ma Talentu to pozostaje rzemiosło, lepsze, gorsze, ale rzemiosło.

Mam w srodowisku kilka osób niewatpliwie obdarzonych talentem, bo gdy się ogłąda ich zdjecia to się chce wyć z zazdrości. Ale maja tez ogromną wiedzę jak przekazac to co czują.

Fotografia to dar spostrzegania - 1000 osób przejdzie mimo, a jedna sie zatrzyma i sfotografuje co inni minęli i to jest własnie to zdjęcie. Można nad tym pracowac, ale to też jest dar z góry.
Oj ciężko byc artychą :lol

Qrcze o fotografii mogę godzinami, albo GigaBajtami - zupelnie jak o motocyklach, zeglarstwie... :lol

a propos słodkiego morsika - wiem jestem podły bo gram na najpiękniejszych ludzkich uczuciach :lol sam się za siebie wstydzę :hooray

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » pt 15 cze 2007, 12:33

tak tym avatarem zmięksczysz wszystkie serca, ot taki milusi słodki niewinny kochany morsik, a potem----------> szpila w najczulszy punkcik.... :lol :razz2 :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » pt 15 cze 2007, 13:27

qrcze - rozszyfrowałaś mnie.
Muszę zmienić taktyke,a tyle pracowałem nad słodko-morsowym image.

Chociaz tu do Szkocji rzadko kto zagląda - może się nie zorientują? :lol

A zreszta - spójrz w te czarne, słodkie ślepka.
Czi te oczy moga kłamać?
Chiba nie...

Toż to kwint-esencja niewinności i bezbronności. Muszą się dac na to złapac

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » pt 15 cze 2007, 14:23

a pewnie,że się złapią nawet jak na tym słodkim czółku przykleisz sobie karteczkę
"jestem złym i okrutnym morsem "

:lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
uzi
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: uzi » pt 15 cze 2007, 23:59

Ojjj jest wiele perzeciwskazań do takiego wyjazdu drogi MORSIE (; ...Az mi się nie chce wymieniac,bo jeszcze złapie doła... A po co mi on ??
...Born to Ride...

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » sob 16 cze 2007, 11:40

uzi - jest takie stare chińskie przysłowie:

Jeżeli chcesz przejść 1000 li (jednostka odległości w Chinach = 1.345km :lol ) musisz wykonać pierwszy krok

Do Szkocji jest około 2000 li - więc musisz wykonać co najmniej 2 pierwsze kroki :lol

Wiem, ze to co mówię to truizmy, ale zawsze znajdziesz 1000 powodów dla, których coś jest niemozliwe do wykonania, ale wystarczy poszukać jednego dla którego warto to zrobić i... po prostu zrobić to.
Nie zastanawiaj się co Ci przeszkadza w osiągnieciu wymarzonego celu, myśl o tym co Ci w tym pomoże i po kolei to realizuj. Naprawdę działa.

Np. potrzebuję pieniedzy - acha jak tu można zdobyć wolne parę patoli na wyjazd do Szkocji?
1. Totolotek - w sobotę kumululu 4miliony
2. napad stulecia - na kasę Sejmu IV RP w dzien przed wypłata diet poselskich nabywasz kominiarkę, paralizator, dużą torbę, kij bejzbólowy, szybki skuter i 4 duże bańki Twoje
3. stajesz z gitarą na deptaku w swoim mieście i czarujesz głosem syreny przechodniów i nagle jednym z nich okazuje się producent w Sony Music Poland i na serwetce w pobliskim barze podpisuje z Toba kontrakt na nomen omen 4 miliony

przepraszam, ze tak sobie żartuję - dla wielu ludzi brak kasy to prawdziwy dramat. Ja tez w tej chwili nie mam tej kasy na wyjazd, ale wiem na pewno że do sierpnia BĘDĘ je miał. Nie ma innej mozliwości.
W lutym 2005 roku powiedziałem sobie że do końca kwietnia będę jeździł moją VFRą. Uwierz mi, ze nie było to łatwe, ale 20 kwietnia wsiadłem na nią w Krakowie i dwa dni później zajeżdżałem pod dom (czemu 2 dni? - musiałem po drodze odwiedzić znajomych :lol )

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » sob 16 cze 2007, 13:30

uzi, jak widzisz wędkę już dostałeś od Mikołaja morsa. Ale rybkę musisz złowić sama.
BTW.
Ten mors to on chyba jest jakiś sztuczny. Z japanami po imieniu, u chińców liczy mile, języki w małym palcu, encyklopedia pod kaskiem, moto z górnej półki, łódka jeloł sabmarin, czasu jak lodu, lodu jak piachu na Saharze, zawsze miłe słowo i dobra rada (wujek) dla każdego w potrzebie, kufry z dobrymi pomysłami na każdą okazję i z tym wszystkim jest wśród nas. Morsie, kurza twarz, fajnie, że Cię mamy.

O szit! słoik z wazeliną mi pękł nad klawiszami.

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » sob 16 cze 2007, 14:33

eee SOWA nie kadź, nie kadź, a kto przygarnął zziebnietęgo i mokrego na zewnątrz, a suchego jak kaktus w środku morsa? Ogrzał, osuszył, nakarmil i nawilżył? Kto po szybkę do kasku do sklepu w Stolycy pojechał i wysłał na Wybrzeże - bo już mors spod kasku krajobrazu nie widział? a u nas do Araia - bryndza.

Kto? No powiedz? Ktoooooooo?
Tak bardzo się starałem, a Ty teraz... a nie to chyba nie ta piosenka :lol

Zaraz sztuczny - ja jestem mors ver.4.0 o! chyba musze wymienic bateryjki bo się w lewym oku czerwone, migajace zapaliło.

Lepiej powiedz -jak Ci się nowy i najnowszy avatar podoba? Bo tak jak ja gwałciłem i szantazowałem MadziXa tak Ty mnie zmusiłeś, zebym zerwał z talibami i wąglikiem i wrócił na łono Przyrody

No jak? MadziXowi się podoba :lol

MadziX - zgodnie z radą umiesciłem ostrzeżenie. Tam jest jeszcze dopisek drobnym druczkiem:

Przed użyciem przeczytaj ulotkę bądź skontaktuj się z weterynarzem, albo zoologiem.
oraz - Całkowicie nieszkodliwy w przypadku bezustannego uzywania
:lol

ODPOWIEDZ