Italia - Bibione 25.06 - 3.07

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
Arczi
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Arczi » czw 17 mar 2011, 00:04

ile wstępnie kilometrów byłoby do klepnięcia? - chodzi o koszty paliwa

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: LUCYna/fer
województwo: łódzkie

Post autor: Lucek » czw 17 mar 2011, 07:44

min 2000 mysle
Nie ma boga, jest Mmmmotór!

Skuciok
teksciarz
teksciarz

Post autor: Skuciok » czw 17 mar 2011, 08:10

Trasa Żywiec -Bibione to 900 km w jedną stronę

Na miejscu myślę połowę czasu przesiedzieć na plaży, a połowę przejeździć po okolicy pozwiedzać czyli można policzyć ok.1800 km na dojazd + 1500 po miejscu. W sumie myślę że 3200-4000 km w zależności od weny twórczej. Jeszcze opłaty drogowe.

Zakładam spokojną jazdę - przepisowo + 20 max ;-) więc spalanie to można liczyć w okolicy 5l/100 dla vfr ;-)

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Post autor: PETER » czw 17 mar 2011, 08:40

Niestety termin majowy jak dla mnie odpada nie dam rady :twisted:
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: LUCYna/fer
województwo: łódzkie

Post autor: Lucek » czw 17 mar 2011, 11:30

w takim razie to i vtr ponizej 6 zejdzie :D
Nie ma boga, jest Mmmmotór!

Awatar użytkownika
Arczi
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Arczi » czw 17 mar 2011, 22:48

jutro spróbuję przesunąć urlop jak się uda to pisałbym sie na tą wyprawę

Skuciok
teksciarz
teksciarz

Post autor: Skuciok » pn 28 mar 2011, 01:44

Ostatni update w tym temacie.

Niestety termin majowy który był opisywany i na który się nastawiałem się nie odbędzie, nie zebrano dość chętnych do autobusu i termin odwołano. Zainteresowani tym terminem zostali poinformowani na PW.

Na 100% odbędzie się termin wyjazdu czerwcowy.
Dogadałem się że pozbieram chętnych na czerwcowy termin i zostaną dozamawiane noclegi na miejscu na tylu na ile nas się zbierze.
Cena będzie w okolicach 600 zeta za te 7 noclegów.

Chciałem tam pojechać tak czy inaczej, a termin mi jest raczej obojętny, to jedziemy w dniu 25.06 na tydzień.
Autobus jest pełny czyli nikogo więcej tam się upchać nie da. Bagaż nam wezmą bez problemu.

Do tej pory jest nas 3-ech na pewno ja i dwóch gości z lokalnego forum beskidzkiej grupy motocyklowej + jedna chętna osoba stąd (jeszcze mi nie potwierdziła)

Jeśli jeszcze ktoś byłby chętny na ten wyjazd to proszę się do mnie zgłosić do końca tego tygodnia, ze zgłoszonymi ludźmi pójdę to już dozałatwiać do końca ten wyjazd.

Trasa tam to będzie przelot autostradowy żywiec-żilina-graz-bibione tak jak pokazuje google maps najszybciej, trzeba będzie nam kupić winietkę na drogę w austrii w cenie 4,5 euro na 10 dni. We włoszech płacimy za odcinki autostrady (nie wiem ile, ale zakładam że w granicach rozsądku nie to co u nas ;-) ).

Zastanowić się można nad powrotem na 2 dni przez chorwację i węgry. (węgry winieta za ok. 12 zł.) Zwiedzając np po drodze coś (albo plitvice, albo zatrzymując się nad balatonem). Temat jest do obgadania, zależy od zasobności portfela.

Czyli w domu jesteśmy albo 2.07(bez chorwacji i węgier) albo 3.07(ze zwiedzaniem dodatkowym).

Paliwo trzeba liczyć od 5zł słowenia 5,5zł - słowacja. austria, do 6,2zł włochy :-(
Wiadomo, jak na kolei, ceny mogą ulec zmianie :-(

Prędkości będą przepisowe + max 20 km/h - będzie to urlop nie gonitwa to na pewno. Drogi są tam szybkie więc dojedziemy i tak wszędzie w dobrym czasie.

Tak że zapraszam i czekam na chętnych.

Awatar użytkownika
niedźwiedź
bywalec
bywalec
Imię: Mariusz
Kontakt:

Post autor: niedźwiedź » pn 28 mar 2011, 20:05

A już myślałem, że taki wypad przeleci mi koło nosa... a tu jednak jest nadzieja bo to jednak czerwiec nie maj:]
Jestem teraz na urlopie więc dopiero w poniedziałek uda mi się ogarnąć temat co i jak z pracą.

ODPOWIEDZ