Jeszcze raz Witam gorąco i liczę na pomoc dla zielonego na czerwonym
Witam wszystkich jeżdżców VFR
-
Żybis
- pisarz

Witam wszystkich jeżdżców VFR
Witam. jestem nowym posiadaczem VFR - ki 800Fi z 1998 roku i postanowiłem sie zalogować na Waszym forum. Niestety jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o motory bo to mój pierwszy PIĘKNY motor i chciałbym nim polatać dłługo bez awarii a tu właśnie liczę na Was koledzy.
- poscig
- klepacz

- Imię: Marek
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Vitam z Gdańska.Jesli to pierwszy motor to kolego dużo pokory Tobię,życzę i nie piszę tego aby Cię wystraszyć ,ale po to abyś poznawał możliwości tego moto i długo cieszył sie nabytkiem i nawiniętymi km.Pamiętaj ,że silnik lubi pokazać pazura od samego dołu(czyt. niskie obroty)i masa jest wysoka.Poza tym kupiłes wspaniały motocykl,który jest naprawde mało awaryjny.A najlepsze swoje cechy pokazuje w długich podróżach.W razie pytań wal smiało zawsze postaramy sie pomóc.
-
Żybis
- pisarz

Dzięki , powiem tak mam swoje lata (uzupełnię profil) i mam nadzieję że dam rade , co do tego że zbiera się z dołu to nie mam porównanai , jedynie siedziałem na cbr- kach a vfr-ka mnie urzekła wygodą siedzenia
(laik jestem ) i tym dżwiękiem silnika - miałczy
_ pięknie ale nigdy moto nie miałem bo nie umiałem jeżdzić a teraz łeb siwieje - dupa szaleje i poszedłem po całości i mam motorek , jeżdżę rozważnie bo to 2 KOŁA
całkiem inna bajka ale jest bosko , tak po 30 minutach jazdy strasznie mi cierpnie prawa dłoń ale myślę że to kwestia czasu , i nauczenia się , jak operować gazem bo to chyba ta przyczyna .
Dzięki za słowa rozwagi ale wszyscy się pukali w czoło że taki kupuje
warto jest naprawdę to już wiem i będę tutaj z Wami i chyba nie zmienię na inny 
Dzięki za słowa rozwagi ale wszyscy się pukali w czoło że taki kupuje
- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz

- Imię: Kasia
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Vitka z Gdyni 
Motocykl zacny, ale tak jak Pościg pisze trzeba mieć dużo pokory bo ma pazurki
Wierz mi wiek tu nie ma żadnego znaczenia, na moto włącza nam się szczenięca fantazja
Poszukaj bo był taki temat i są różne powody cierpnięcia ręki
Miłego, bezpiecznego i rozważnego( o ile takowe możliwe) śmigania

Motocykl zacny, ale tak jak Pościg pisze trzeba mieć dużo pokory bo ma pazurki
Żybis pisze:powiem tak mam swoje lata
Wierz mi wiek tu nie ma żadnego znaczenia, na moto włącza nam się szczenięca fantazja
Żybis pisze:tak po 30 minutach jazdy strasznie mi cierpnie prawa dłoń ale myślę że to kwestia czasu , i nauczenia się , jak operować gazem bo to chyba ta przyczyna .
Poszukaj bo był taki temat i są różne powody cierpnięcia ręki
Miłego, bezpiecznego i rozważnego( o ile takowe możliwe) śmigania
Mamy dwie miłości-
i
VFR Viking SeXszyn North Roads
VFR Viking SeXszyn North Roads
- Klepak23
- pisarz

- Imię: Jacek
- województwo: warmińsko-mazurskie
Vitaj:) Pozdrowienia z Olsztyna. Co do ręki to najczęściej pojawia się jako przyczyna zbyt mocne zacisaknie manetek (chyba żeby Vitek nie uciekł;) i pochylenie całym ciałem na kierownicę. Każdy to przerabiał chyba ale cierpnięcie ustępuje wraz z nawiniętymi kilometrami. Miłej zabawy z respektem do mocy:)
Głupota na stałe zawładnęła częścią mojego umysłu...
-
Żybis
- pisarz

Dzięki , już znalazłem temat , a jak 1 .06 .09 zdawałem praktyczny egzamin to po 20 minutach jazdy jak stanąłem na przejściu to ręki oderwać od manetki nie mogłem taki skurcz, teraz już jest lepiej ,
ale dużo już mi to forum pomogło , fajnie że można popisać z kimś kto cos wie choć jak wyczytałem po 1000-1700 robicie na moto
to ja chyba nigdy nie pyknę takiej odległości
ale sprawia mi to ogromną frajdę , żałuję że tak póżno

ale dużo już mi to forum pomogło , fajnie że można popisać z kimś kto cos wie choć jak wyczytałem po 1000-1700 robicie na moto