Trzy pytania - hamulce, skrzynia i ...

Jakieś pytanko dotyczące VFR'ek? Dawaj tutaj
Marecki800Fi
Imię: Marek

Trzy pytania - hamulce, skrzynia i ...

Post autor: Marecki800Fi » ndz 01 cze 2008, 20:49

Witam :mrgreen:
Podczas codziennej eksploatacji natrafiłem na kilka niepokojących rzeczy i jestem ciekaw czy to normalne dla tego modelu czy mam się bać?
1) nożny hamulec delikatnie mówiąc jest „drewniany”. Hamuje a owszem, lecz trzeba włożyć w to troszeczkę więcej siły. Czy Wy macie podobne odczucia?
2) czasami mam kłopot z zapięciem jedynki. Muszę popchnąć HondaSan do przodu i dopiero wtedy wchodzi. Jedynka raczej głośno wpada.
3) przy ruszaniu z obrotami w granicy 5000 słychać dziwny dźwięk. Po rozmowie z zaprzyjaźnionym kolegą usłyszałem odpowiedź że: to jakaś płytka w miejscy spotkania się rur wydechowych wpada w drgania i to jest tego powodem. Co Wy o tym sądzicie?

Jeśli chodzi o niezbyt fachowe określenia - przepraszam – kto się wróblem urodził jastrzębiem nie umrze.
Będę bardzo wdzięczy za wszystkie odpowiedzi na ten temat.
Dziękuję i pozdrawiam
ŚCISK

Awatar użytkownika
rommi
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: rommi » wt 03 cze 2008, 14:15

1) u mnie jest podobnie, ale i tak tyło nie uzywam, bo przecież mamy "kochany" Dual CBS
2) jeśli na zimnym silniku spróbuj przez wrzuceniem 1 parę razy nacisnąć sprzęgło do końca, może ci się sklejają tarcze sprzęgła (ale jedynka zazwyczaj głośno wchodzi)
3) trudno cokolwiek z opisu coś Tobie podpowiedzieć, najlepiej posłuchać live, zapraszamy na rozdroże w czwartek o 19.00 (do sochaczewa nie daleko :grin: )

ODPOWIEDZ