dziura w momencie obrotowym
- lama
- zadomowiony
- Imię: Łukasz
- województwo: zachodniopomorskie
dziura w momencie obrotowym
Jakiś czas temu podczas pokonywania transalpiny zaczęła mnie denerwować ww dziura w przedziale 4-5 tyś obr. Wydawało mi się że to może przez wyższe ciśnienie... Wcześniej tego nie czułem pojawiło się nagle i zostało do dzisiaj. Po powrocie zmieniłem olej, filtr powietrza, rozrząd oraz wyregulowałem zawory. FIltr powietrza dałem K&N - sugerowano mi że to on może być sprawcą ale podczas podróży miałem jeszcze zwykły papierowy i objaw ten również występował. Jedyne czego nie wymieniłem to świece. Macie może pomysł co może być przyczyną ? W pozostałym zakresie obrotów motocykl zachowuje się normalnie. Taki szczegół jeszcze że jest ona wyczuwalna podczas delikatnego odwijania, jak dam cały ogień to tego nie czuć
CB 500 - > CB 900 - > VFR 800 Vtec
moje zabaweczki
moje zabaweczki

- olo
- klepacz
- Imię: Olek
- Kontakt:
Re: dziura w momencie obrotowym
Hmmm....miałem taki sam objaw, zmieniłem K&N na zwykły papierowy i jak ręką odjął... Ale u Ciebie.....nie mam pojęcia, sprawdziłbym szczelność airboxu, wężyki podciśnieniowe...
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section