dziura w momencie obrotowym

Jakieś pytanko dotyczące VFR'ek? Dawaj tutaj
Awatar użytkownika
lama
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Łukasz
województwo: zachodniopomorskie

dziura w momencie obrotowym

Post autor: lama » pt 31 sie 2012, 23:14

Jakiś czas temu podczas pokonywania transalpiny zaczęła mnie denerwować ww dziura w przedziale 4-5 tyś obr. Wydawało mi się że to może przez wyższe ciśnienie... Wcześniej tego nie czułem pojawiło się nagle i zostało do dzisiaj. Po powrocie zmieniłem olej, filtr powietrza, rozrząd oraz wyregulowałem zawory. FIltr powietrza dałem K&N - sugerowano mi że to on może być sprawcą ale podczas podróży miałem jeszcze zwykły papierowy i objaw ten również występował. Jedyne czego nie wymieniłem to świece. Macie może pomysł co może być przyczyną ? W pozostałym zakresie obrotów motocykl zachowuje się normalnie. Taki szczegół jeszcze że jest ona wyczuwalna podczas delikatnego odwijania, jak dam cały ogień to tego nie czuć
CB 500 - > CB 900 - > VFR 800 Vtec
moje zabaweczki :P

Awatar użytkownika
olo
klepacz
klepacz
Imię: Olek
Kontakt:

Re: dziura w momencie obrotowym

Post autor: olo » pt 31 sie 2012, 23:45

Hmmm....miałem taki sam objaw, zmieniłem K&N na zwykły papierowy i jak ręką odjął... Ale u Ciebie.....nie mam pojęcia, sprawdziłbym szczelność airboxu, wężyki podciśnieniowe...
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section :-)

ODPOWIEDZ