Jakieś pytanko dotyczące VFR'ek? Dawaj tutaj
-
mkochano
- teksciarz

Cześć
Jakiego rodzaju uszkodzenia plastików dają się naprawiać (chodzi mi o sensowną naprawę a nie rzeźbienie

? Czy wykruszenia, albo wyłamania mocowań śrub też się naprawia?
Gdzie w Warszawie lub okolicach można takie naprawy wykonać? Czy możecie kogoś polecić?
Tutaj:
viewtopic.php?t=6469 Binio kogoś polecał, ale nie ma informacji czy ktoś skorzystał i był zadowolony - no i brak informacji o zakresie usług.
Pozdrawiam
Michał
-
Jarecki2102
- pisarz

autor: Jarecki2102 » pn 22 lis 2010, 20:35
Mogę z pełnym zaufaniem polecić gościa z okolic mińska maz. Lakierowałem u niego poprzedni motocykl. Wiem, że na pewno lakieruje tak, że lakier wygląda na fabryczny, idealnie prostuje zbiorniki nawet takie co nikt nie chce się za nie brać. Ze spawaniem plastików pewności nie mam ale nawet jak sam nie robi to ma na pewno kogoś to mu to robi. Ceny ma bardzo przyzwoite a porównując jakość usługi do ceny to wręcz minimalne. Kładzie każdy rodzaj lakierów (brylant, kameleon, candy i wszystko co tam jest na rynku) robi szparunki do zabytków, po prostu wszystko.
Wiem, nie jest to dokładna odpowiedź na twoje pytanie ale spróbuj na pewno jakoś ten kontakt ci pomoże.
kontakt do gościa: 604 794 909
-
Viffer
- bywalec

Da się naprawić, tylko kwestja jakości - i mam na myśli tej nie widocznej. Nowoczesne ABSy wytrzymują "ekstremelne" wahania temperatury (szczególnie od strony silnika) oraz utrzymują lakier. Pytanie jak to będzie wyglądało po naprawie przy temperaturze silnika +106 oraz temperaturze powietrza +5...
Lepiej kupic używane na ebay badz alkomoto, i przelakierowac. Stanowczo odradzam wszelkie chińskie podróbki na ebay - generalnie mocowania są zle spasowane, a same plastiki kruche i szybko tracą różne właściwości.
-
marbea
- Imię: Mariusz
-
Kontakt:
Witaj,
w Łomiankach na północ od Warszawy jest człowiek co "spawa" wszelkie plastiki. Adresu teraz nie pamiętam, jeżdżę codziennie przez Łomianki więc mogę sprawdzić. Jadąc z północy to chyba pierwsza w lewo i po 100 metrach jest jego zakład "Spawanie plastików". Człowiek robi szybko i profesjonalnie ... zobaczysz jak wejdziesz do wewnątrz. Korzystałem z jego usług, więc wiem co mówię. Polecam.
PS. Nie jestem w żaden sposób spokrewniony/powiązany z tym człowiekiem/firmą :=)
-
mkochano
- teksciarz

marbea pisze:Adresu teraz nie pamiętam, jeżdżę codziennie przez Łomianki więc mogę sprawdzić.
Jeśli możesz, to sprawdź proszę. Dzięki!
Michał
-
Jarecki2102
- pisarz

autor: Jarecki2102 » sob 27 lis 2010, 07:37
Hm. Z tymi plastikami i profesjonalnym spawaniem temat wygląda tak. Jest bardzo, bardzo dużo firm, które super profesjonalnie zajmują się tym, następstwem czego jest super profesjonalne pękanie plastików w miejscu naprawy. Nie będę dodawał, że często to następuje już podczas pierwszych jazd a na pewno podczas pierwszego sezonu po lakierowaniu.
Naprawić można każdy plastik włącznie z uzupełnianiem niedużych braków i przetarć, jednak nie każdy to umi a tych biorących się za to jest mnóstwo (nie wspomnę o cenach - czasem taniej kupić drugi plastik)
Jeżeli macie za to sprawdzonego i rzetelnego człowieka w tej kwestii to takich napraw bać się nie trzeba.
Ten kontakt co wcześniej podałem to też żaden mój znajomy. Po prostu wiem, że solidny fachowiec.
-
kamil grudziadz
- klepacz

- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
-
Kontakt:
autor: kamil grudziadz » sob 27 lis 2010, 09:44
ja mam kolege w grudziadzu co sie bawi w spawanie i lakierowanie i uwazam ze robi to super.mi spawal prawy boczek i do tej pory wszystko jest cacy,a dorabial caly łuczek ten nad zeberkami.jak rok wytrzymalo to i drugi i trzeci tez wytrzyma.no ale jeden problem-musialbys przywiezc do Grudziadza.
1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI
-
marbea
- Imię: Mariusz
-
Kontakt:
sorry że z takim opóźnieniem ... adres o którym pisałem to: Kiełpin (część Łomianek albo tuż obok) 44a - Spawanie Plastików.
http://mapy.google.pl/ nie pokazują tego adresu dobrze ... Jak z ul. Warszawskiej skręcić w Ogrodową to po lewej stronie po kilkudziesięciu metrach jest ten zakład. Jak się wjedzie to takie rondko jest małe przed budynkiem.
Pozdrawiam
-
Sobolek
- Imię: Andrzej
-
Kontakt:
Witam
Jestem nowy na forum, powoli czytam sobie wasze posty i jesli mogę kogoś polecić od plastików to gościa z Oświatowej koło Powstańców Śląskich. Jest naprawdę ok i do tego najdrożej nie bierze.
-
ppamula
- stary wyjadacz

- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
W kwesti spawania plastików polecam Achmeda z naszego forum. Wielu osobom już naprawiał sprzęty i jakoś nikt nie narzeka.
-
MOTOWIT
- bywalec

- Imię: Wiktor
Polecam zakład spawalnictwa plastików ul.Babiniczna (warszawa) Tel. 601 816 908.
Jest w stanie odtworzyć zaczepy i brakujące elementy.
-
Bartek 123
autor: Bartek 123 » wt 07 cze 2011, 17:05
Witam forumowiczów
Zgadzam się z forumowiczem który twierdzi że nie każdy potrafi naprawiać plastiki, a sporo się osób za to bierze.Prawdziwych fachowców jest mało.Rozumiem że ktoś weźmie drożej ale pod warunkiem że bedze zrobione bardzo dobrze.
Ja tez róznie trafiałem. U mnie to sprawdziło się powiedzenie do trzech razy sztuka, no i za trzecim razem się udało:-))
Mieszkam na Pradze południe i niedaleko mnie tzn w Józefowie jest gośc który robi bardzo dobrze solidnie widać że nie zalezy mu na ilości tylko na dobrej robocie.Naprawiałem u niego zderzak do Hondy i owiewke do motoru.w owiewce brakowało kawałka elemetu ladnie dorobił i równo.Poza tym spoko gość można pogadać, dowiedziec się różnych ciekwaych wiadomości na temat plastików
Bardzo polecam. dla zainteresowanych
www.spawanie-klejenie.pl
Bartek