Jakieś pytanko dotyczące VFR'ek? Dawaj tutaj
-
jqr
Przygotowywałem sobie moto do snu zimowego i na koniec spadła mi jedna ze śrubek mocujących bak z przodu. Wpadła pomiędzy obudowę filtra powietrza i główkę ramy. Po drodze odbiła się ze 4 razy i gdzieś utknęła. Z dźwięków wynika, że odbijała się od ramy (alu).
Niestety musiałem kończyć więc tylko zajrzałem z góry i z dołu latarką i przechyliłem moto na obie strony (tyle ile można w dwie osoby), ale nic, nawet nie brzdąka.
We wtorek będę jej szukał, co sugerujecie zdemontować, żeby ją znaleźć (zbiornik wody, chłodnicę wody, chłodnicę oleju) myślę że raczej nie stanęła na silniku, tylko właśnie gdzieś za chłodnicą?
-
kris2k
- klepacz

- Imię: Krzysztof
- województwo: śląskie
-
Kontakt:
Kiedys zrobilem ten sam numer... wypadla przy bardzo mocnym pompowaniu przodu.
Zaciskasz klamke i bujesz motocykl ile sie da, przod/tyl, przod/tyl... chwile to trwalo ale wypadla sama.
Warto sprobowac a na tym etapie nie trzeba nic wiecej rozbierac... jak sie nie uda to bedziesz sie martwic dalej.
-
sebcio
- teksciarz

-
Kontakt:
Kiedys tez zrobilem ten sam numer.tyle ze byla to podkladeczka i tez nie moglem jej znalezc i wyciagnac. Przyszedl mi pomysl ze mam dlugi srubokret z magnesem... wiec do reki w druga latareczka i sie udalo

Moze tez sprobuj w taki sposob. Powodzenia

-
adam.ada
- pisarz

- Imię: Adam
- województwo: mazowieckie
dzisiaj widziałem w sklepie spożywczym typu real takie ustroistwo długości około 40 cm bardzo giętkie , jak gdyby sprężyna, z magnesem na końcu , kosztowało to 8 zł więc myślę , że warto zainwestować i znaleźć tą śrubkę bez rozbierania moto
Adam
-
elco
- klepacz

- Imię: Tomek
-
Kontakt:
Ostatnio jak wypadla mi sruba podczas przykrecania airboxa i wpadla gdzies za chlodnice posluzylem sie sprezonym powietrzem. Jak masz kompresor to dmuchnij tu i tam i powinna wyleciec.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.
-
darecki-30
- pisarz

- Imię: dariusz
- województwo: podkarpackie
autor: darecki-30 » ndz 06 gru 2009, 10:37
ja bym poszedł ,do sklepu kupił dwie nowe srubki i podkładki i zamknał temat fakt ze nie bedzie to oryginał i ktos moze zazucic ze moto jest po wypadku ale na dowod mozna mu pokazac druga
-
kiki
- ostry klepacz

- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
-
Kontakt:
poszukaj najpierw pod motkiem

- tez miałem takich kilka akcji. Zazwyczaj srubki leżały pod motocyklem albo gdzie pod wtryskamu/ gaznikami- dobra lampka w łape i szukaj w każdej szczelinie- he he