Crashpady
- timi
- teksciarz
- Imię: Tomek
Panowie bierzcie Crash Pady od lasoocha dziś zwróciły mi się z nawiązką więcej tu:
viewtopic.php?p=176371#176371
viewtopic.php?p=176371#176371
- Piotrek82
- teksciarz
I ja kupiłem od Lasoocha crashpady, bo po lekturze waszych opinii trudno w ogóle wątpić, że jest to najlepsze rozwiązanie. I tu pytanie do Orzyla: z tego co wyczytałęm tylko Ty przy montażu przesunąłeś zbiorniczek wyrównawczy zamiast go zdeformować na gorąco. Jak to zrobiłeś przy pomocy płaskownika, bo Fisher z tego co wcześniej pisał próbował zrobić to samo, ale mu się nie udało? Dotyczy oczywiście wersji fi.orzyl pisze:udało się zbiorniczek przesunąć?
Piotrek.
Witajcie!
Znalazłem crash pady zipsera QRC.
poniżej lin do montażu.
http://zipsermoto.republika.pl/PDF/10113.pdf
(jeśłi nie wchodzi z automatu, to trzeba go przepisać)
Czy ktoś to może użytkuje lub miał z tym jakiś kontakt?
Koszt zakupu to 440 pln.
Co o tym sądzicie?
Rozmawiałem dziś z moim mechanikiem i stwierdził, że w 46 szkoda kasy na crash pady, bo taniej jest wymalować owiewkę, bo jest wykonana z takiego plastiku, że poza zarysowaniem nic się stac nie może.
Jaki jest koszt zakupu crash padów od lasoocha i czy ktoś, kto jeździ na vitku je montował?
Znalazłem crash pady zipsera QRC.
poniżej lin do montażu.
http://zipsermoto.republika.pl/PDF/10113.pdf
(jeśłi nie wchodzi z automatu, to trzeba go przepisać)
Czy ktoś to może użytkuje lub miał z tym jakiś kontakt?
Koszt zakupu to 440 pln.
Co o tym sądzicie?
Rozmawiałem dziś z moim mechanikiem i stwierdził, że w 46 szkoda kasy na crash pady, bo taniej jest wymalować owiewkę, bo jest wykonana z takiego plastiku, że poza zarysowaniem nic się stac nie może.
Jaki jest koszt zakupu crash padów od lasoocha i czy ktoś, kto jeździ na vitku je montował?
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: kujawsko-pomorskie
..zmień mechanika, albo słuchaj go jednym uchemSt@ry pisze:Witajcie!

Spytaj się Lasoocha ile kosztują crashpady, a później spytaj się lakiernika ile kosztuje "malunek".
Adam
- Gregory
- ostry klepacz
- Imię: Grzesiek
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
St@ry, Ja mam crashe od lasoocha w vitku. Troszkę roboty, ale jest oki. Jeżeli ktoś ci pomaluje owiewki ( nim 2 przy położeniu moto) za cenę tych crashów, to daj namiar na lakiernika 

Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
- orzyl
- klepacz
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Całość jest stosunkowo prosta, lecz wymaga małej gimnastyki. Górne mocowanie zbiornika, trzeba sobie przesunąć za pomocą płaskownika, a z bocznego poprostu zrezygnować. Nie ma się co martwić, nie odpadnie. Jak przy mojej jeździe nie odpadł, to nie odpadniePiotrek82 pisze:I tu pytanie do Orzyla: z tego co wyczytałęm tylko Ty przy montażu przesunąłeś zbiorniczek wyrównawczy zamiast go zdeformować na gorąco. Jak to zrobiłeś przy pomocy płaskownika, bo Fisher z tego co wcześniej pisał próbował zrobić to samo, ale mu się nie udało?

Dwa zdjęcia:
niestety nie chciałomi się bardziej ściągać owiewki
[ Dodano: |17 Lut 2011|, o 15:29 ]
możliwe, że po złożeniu wszystkie, owiewka będzie dotykać do zbiornika. Mi to jednak nie przeszkadza. jeśli dotyka to delikatnie. Warto zwrócić uwagę, żeby żaden wężyk nie podszedł między zbiorniczek a owiewkę.
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...
- lasooch
- teksciarz
- Imię: Michał
- województwo: mazowieckie
Daję znać tutaj, żeby potencjalnym przyszłym klientom oszczędzić pisania PW, a sobie odpisywania na to PW 
Niestety, ale póki co produkcja stanęła. Przyczyna jest taka, że muszę wynieść się z warsztatu, w którym do tej pory robiłem pady. Nie wiem w chwili obecnej czy to oznacza przerwę w produkcji czy jej całkowite zakończenie. Postaram się znaleźć inny lokal, ale czy, kiedy i na jakich warunkach się to uda? Nie wiem. Wolałbym żeby to była jedynie wymuszona przerwa, bo niedawno zainwestowałem w materiał poważne pieniądze i obecnie zostałem z kilkudziesięcioma kompletami niedokończonych padów, wstępnie obrobionych tulejek itd.
Nie jestem też w stanie zrealizować złożonych zamówień, ale o tym już poinformowałem bezpośrednio zainteresowane osoby, mam nadzieję że nikogo nie pominąłem.
Dziękuję za zaufanie, jakim mnie obdarzyliście do tej pory i cieszę się, że pady wychodziły raczej obronną ręką w konfrontacji z asfaltem
Jeżeli sytuacja się zmieni w jakikolwiek sposób i znów będę miał możliwość robić pady, to oczywiście dam znać.
Pozdrawiam!
Michał

Niestety, ale póki co produkcja stanęła. Przyczyna jest taka, że muszę wynieść się z warsztatu, w którym do tej pory robiłem pady. Nie wiem w chwili obecnej czy to oznacza przerwę w produkcji czy jej całkowite zakończenie. Postaram się znaleźć inny lokal, ale czy, kiedy i na jakich warunkach się to uda? Nie wiem. Wolałbym żeby to była jedynie wymuszona przerwa, bo niedawno zainwestowałem w materiał poważne pieniądze i obecnie zostałem z kilkudziesięcioma kompletami niedokończonych padów, wstępnie obrobionych tulejek itd.
Nie jestem też w stanie zrealizować złożonych zamówień, ale o tym już poinformowałem bezpośrednio zainteresowane osoby, mam nadzieję że nikogo nie pominąłem.
Dziękuję za zaufanie, jakim mnie obdarzyliście do tej pory i cieszę się, że pady wychodziły raczej obronną ręką w konfrontacji z asfaltem

Jeżeli sytuacja się zmieni w jakikolwiek sposób i znów będę miał możliwość robić pady, to oczywiście dam znać.
Pozdrawiam!
Michał
Triumph Tiger 1050 << bikepics
Re: Crashpady
Witam. Czy ktoś zamontował pady z firmy Dugme z Wrocławia/
http://moto.allegro.pl/crash-pady-honda ... 09915.html
Jakieś opinie?
http://moto.allegro.pl/crash-pady-honda ... 09915.html
Jakieś opinie?