Crashpady
Przejżałem posty posługując sie funkcją szukaj , przeglądałem google ale dupa , nie wiele znalazłem. Problem dotyczy crash padów. Dość mam porysowanych plastików. Pytanie moje czy ktoś wie jakie i jak montować w modelu rc24. Wiem za stary motocykl by móc coś konkretnego znaleźć ( no mnie się nie udało) ale może ktoś ze swego doswiadczenia może coś poradzić Pozdrawiam VIT
- lasooch
- teksciarz
- Imię: Michał
- województwo: mazowieckie
lasooch już sam wcześniej skontaktował się z kolegą, ale delikatnym problemem jest tu odległość z Pruszkowa do Katowic
A w okolicy jakoś nikomu z RC24 nie spieszy się do zrobienia padów...

Triumph Tiger 1050 << bikepics
- Narwany
- pisarz
- Imię: Paweł
- województwo: dolnośląskie
- Kontakt:
No więc, chciałem czy nie, ale "udało" mi się przetestować crash'e od lasooch, i z pełną odpowiedzialnością muszę powiedzieć, że się sprawdziły... przy okazji muszę uciąć te dywagacje na temat otworów w owiewkach... jak najmniejsze, ja mam takie, że może z 1mm jest między tuleją a owiewką, i owiewce generalnie nic się nie stało.... ogólnie to nie życzę nikomu, żeby potwierdzał to doświadczenie dlatego lepiej uważać na śliskiej nawierzchni ...
Kto w młodości głupim nie był, Ten na starość nie zmądrzeje !!!
Crash pady już mam
Teraz kwestia montażu, problem w tym ze tuleje dystansowe powinny przylegać możliwie największą powierzchnią do ramy ( miejsca montażu) a jak widać na zdjęciach śruba mocująca przechodzi przez jakby "ucho " dospawane do ramy o małej i niestety nie równej powierzchni, i tu jest właśnie problem, następny to długość sruby ale to powiedzmy mniejsza sprawa. Szkoda że do Lasooha za daleko ale cóż trzeba se dawać sobie radę. Pozdrawiam VIT

- Fisher
- pisarz
- Kontakt:
Heh, jest już noc ale właśnie udało mi się dokończyć montaż crashpadów
Lasooh wielkie dzięki, crashpady są rewelka, wszystko pasuje idealnie, polecam wszystkim!!
Najwięcej czasu zajęło mi co prawda wymyślenie jak zamaskować gołe krawędzie otworów w boczkach. Kombinowałem, szukałem ale udało mi się znaleźć coś odpowiedniego!
Głównie chodziło mi o coś z jednego kawałka, najlepiej z gumy żeby było elastyczne i co nie trzeba by było kleić i brzydko składać od spodu a tym samym żeby to było estetyczne. Wrzucam fotki jak to wyszło (gumki są jeszcze zabrudzone i zakurzone, moto przed pucowaniem), jeśli ktoś będzie zainteresowany to dam namiary gdzie można kupić takie gumki o idealnych wymiarach. Koszt gumek: 5 złotych 12 groszy + ew. przesyłka 

Lasooh wielkie dzięki, crashpady są rewelka, wszystko pasuje idealnie, polecam wszystkim!!
Najwięcej czasu zajęło mi co prawda wymyślenie jak zamaskować gołe krawędzie otworów w boczkach. Kombinowałem, szukałem ale udało mi się znaleźć coś odpowiedniego!

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Fisher
- pisarz
- Kontakt:
Niestety nieorzyl pisze:udało się zbiorniczek przesunąć?

Orzyl, tak btw to i tak bardzo ci dziękuję za zrobione fotki!! Dały mi do myślenia i było mi łatwiej coś zadecydować!! DZIĘKI!!

- kris2k
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Napisz PW, na pewno sie dogadacie.Rychu pisze:wczoraj naocznie przekonalem sie jak dzial crashpad , koles zaliczyl szlifa na CBr 600RR , gdyby nie crashpady to bylo by kieopsko...Orientuje sie ktos czy Lasooch dalej sprzedaje crashpady ? bo na allegro sie nie wystawia..ewentualnie jakie inne crashpady polecacie ?