Crashpady

Wymyśiłeś coś fajnego do Swojej VFR? To możesz się podzielić.
VIT66
bywalec
bywalec

Post autor: VIT66 » czw 08 kwie 2010, 18:42

Przejżałem posty posługując sie funkcją szukaj , przeglądałem google ale dupa , nie wiele znalazłem. Problem dotyczy crash padów. Dość mam porysowanych plastików. Pytanie moje czy ktoś wie jakie i jak montować w modelu rc24. Wiem za stary motocykl by móc coś konkretnego znaleźć ( no mnie się nie udało) ale może ktoś ze swego doswiadczenia może coś poradzić Pozdrawiam VIT

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: orzyl » pt 09 kwie 2010, 00:49

wrzuć zdjęcia boczne motocykla bez owiewek, to może się zdalnie coś wymyśli...
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...

VIT66
bywalec
bywalec

Post autor: VIT66 » pt 09 kwie 2010, 08:27

orzyl pisze:wrzuć zdjęcia boczne motocykla bez owiewek, to może się zdalnie coś wymyśli...
Dzieki za odzew,po weekendzie coś powinno sie pojawic :D

VIT66
bywalec
bywalec

Post autor: VIT66 » ndz 11 kwie 2010, 19:56

To pewno będzie to miejsce gdzie śruba mocuje silnik do ramy (nr 10 na zdjęciu ) Sorry za jakość ale tylko telefon miałem pod ręką.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: orzyl » pn 12 kwie 2010, 13:59

tez tak myślę. zapewne w tym miejscu przechodzi szpilka przez całą szerokość. skontaktuj się z kolegą lasooch z tego forum. On robi crashpady z odpowiednimi szpilkami. wymieniasz i jazda :)

Awatar użytkownika
Gregory
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Grzesiek
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Gregory » pn 12 kwie 2010, 14:14

VIT66, Dokładnie. W rc36 szpilka jest M10 ;-)
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów

Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.

CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,

Awatar użytkownika
lasooch
teksciarz
teksciarz
Imię: Michał
województwo: mazowieckie

Post autor: lasooch » wt 13 kwie 2010, 00:41

lasooch już sam wcześniej skontaktował się z kolegą, ale delikatnym problemem jest tu odległość z Pruszkowa do Katowic :mrgreen: A w okolicy jakoś nikomu z RC24 nie spieszy się do zrobienia padów...
Triumph Tiger 1050 << bikepics

Awatar użytkownika
Narwany
pisarz
pisarz
Imię: Paweł
województwo: dolnośląskie
Kontakt:

Post autor: Narwany » śr 14 kwie 2010, 17:46

No więc, chciałem czy nie, ale "udało" mi się przetestować crash'e od lasooch, i z pełną odpowiedzialnością muszę powiedzieć, że się sprawdziły... przy okazji muszę uciąć te dywagacje na temat otworów w owiewkach... jak najmniejsze, ja mam takie, że może z 1mm jest między tuleją a owiewką, i owiewce generalnie nic się nie stało.... ogólnie to nie życzę nikomu, żeby potwierdzał to doświadczenie dlatego lepiej uważać na śliskiej nawierzchni ...
Kto w młodości głupim nie był, Ten na starość nie zmądrzeje !!!

VIT66
bywalec
bywalec

Post autor: VIT66 » śr 14 kwie 2010, 19:01

Crash pady już mam :) Teraz kwestia montażu, problem w tym ze tuleje dystansowe powinny przylegać możliwie największą powierzchnią do ramy ( miejsca montażu) a jak widać na zdjęciach śruba mocująca przechodzi przez jakby "ucho " dospawane do ramy o małej i niestety nie równej powierzchni, i tu jest właśnie problem, następny to długość sruby ale to powiedzmy mniejsza sprawa. Szkoda że do Lasooha za daleko ale cóż trzeba se dawać sobie radę. Pozdrawiam VIT

Awatar użytkownika
Fisher
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Fisher » ndz 09 maja 2010, 01:53

Heh, jest już noc ale właśnie udało mi się dokończyć montaż crashpadów :twisted:
Lasooh wielkie dzięki, crashpady są rewelka, wszystko pasuje idealnie, polecam wszystkim!!
Najwięcej czasu zajęło mi co prawda wymyślenie jak zamaskować gołe krawędzie otworów w boczkach. Kombinowałem, szukałem ale udało mi się znaleźć coś odpowiedniego! :biggrin Głównie chodziło mi o coś z jednego kawałka, najlepiej z gumy żeby było elastyczne i co nie trzeba by było kleić i brzydko składać od spodu a tym samym żeby to było estetyczne. Wrzucam fotki jak to wyszło (gumki są jeszcze zabrudzone i zakurzone, moto przed pucowaniem), jeśli ktoś będzie zainteresowany to dam namiary gdzie można kupić takie gumki o idealnych wymiarach. Koszt gumek: 5 złotych 12 groszy + ew. przesyłka :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: orzyl » ndz 09 maja 2010, 02:06

udało się zbiorniczek przesunąć?

Awatar użytkownika
Fisher
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Fisher » ndz 09 maja 2010, 02:50

orzyl pisze:udało się zbiorniczek przesunąć?
Niestety nie :cry: Obadałem dokładnie fotki od ciebie, doszedłem do tego jak ty to zrobiłeś, ile przesunąłeś i w którą stronę. Nawet zrobiłem sobie taki płaskowniczek z owalnymi oczkami co bym mógł regulować jego długość. Niestety zbiorniczek od wewnętrznej strony ma wgłębienie a dekiel silnika nadlany "dzyndzelek" który wchodzi w wgłębienie zbiorniczka i fajnie przylega. Bawiłem się z regulacją płaskownika i znalazłem najbardziej optymalną, najlepszą i jedyną pozycję (dokładnie taką samą jak twoja) dla zbiorniczka i było gites dopóki nie montowałem lewego boczku. Zbiorniczek odstaje i tylne wgłębienie w boczku zapiera się o niego. Powiem tak, na chama by się to dało zrobić, bo na siłę docisnąłem boczek tak że śruby chwyciły, ale całość była zajebiście naprężona. Bałem się że przez to napięcie od drgań plastik może zacząć pękać w miejscu przykręcenia a to byłoby już niezbyt fajne. Stwierdziłem że zbiorniczek to rzeczy wymienna i walić to, szybka obróbka termiczno-plastyczna, szybki montaż i wszystko na miejscu a boczki lekko i bez stresu lezą jak trzeba.

Orzyl, tak btw to i tak bardzo ci dziękuję za zrobione fotki!! Dały mi do myślenia i było mi łatwiej coś zadecydować!! DZIĘKI!! :smile:

Awatar użytkownika
kris2k
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: kris2k » ndz 09 maja 2010, 11:02

A wlasnie mialem pytac jak postep w pracach... no i ladnie wyszlo :)

Awatar użytkownika
Rychu
pisarz
pisarz

Post autor: Rychu » ndz 09 maja 2010, 11:15

wczoraj naocznie przekonalem sie jak dzial crashpad , koles zaliczyl szlifa na CBr 600RR , gdyby nie crashpady to bylo by kieopsko...Orientuje sie ktos czy Lasooch dalej sprzedaje crashpady ? bo na allegro sie nie wystawia..ewentualnie jakie inne crashpady polecacie ?

Awatar użytkownika
kris2k
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: kris2k » ndz 09 maja 2010, 11:20

Rychu pisze:wczoraj naocznie przekonalem sie jak dzial crashpad , koles zaliczyl szlifa na CBr 600RR , gdyby nie crashpady to bylo by kieopsko...Orientuje sie ktos czy Lasooch dalej sprzedaje crashpady ? bo na allegro sie nie wystawia..ewentualnie jakie inne crashpady polecacie ?
Napisz PW, na pewno sie dogadacie.

ODPOWIEDZ