To było trzeba kupić sobie Suzuki Stuki SV 650, też silnik widlasty, w tym roku jak latałem z kumplem jednym na SV650 z owiewkami a drugi na GSX-R 750 to SV na mazurskich trasakch spaliła 4 - 4,5 L na 100km kiedy ja chlałem 6,5L na 100km. Tak więc nie rozumem o co tyle krzyku. Toważystwo dziane, hmm może tak może nie może cześć może druga nie ale większość tych co nie są dziani nie patrzą na to ile motocykl chla tylko ile frajdy im daje, co za sens jechać 90 km/h motocyklem w trasie w rownym tempie?!? To ma być frajda a nie męczarnia. Ja teraz tak jak Peter jak niemam na to żeby na motungu sie bujnąć w dłuższą trasę to odpalam spierdoline na gaz i jade za 16 PLN na 100km a nie za 30 PLN na 100km.perwicbr pisze:robsonic to ja Ci stary zazdroszcze tych serpentyn bo w moim regionie to strasznie nudne drogi są (w promeniu ok 80km) a jedyne ciekawe zakrety to rondajedynie na mazurach jest calkiem ok jesli chodzi o winkle...
odonsnie spalania to widze ze towarzystwo dziane skoro nie przeszkadza duze spalanie, ja mam przelicznik taki- robisz trase np 1tys km i placisz za wache np 300zeta a jak by palila troche mniej na setke to owy tysiak kymów wychodzi 250zeta za pozostałe 5 dychaczy wole zalać i przejechac dodatkowe 200 km... no ale dla kazdego co innego
Ograniczyć spalanie
- Kornik
- ostry klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid
Toyota CHR Hybrid
- 8Bodzio8
- pisarz
- Imię: Tomek
Chciałem dorzucić dwa zdania na temat spalania. Mojego VITKA traktuję w kategoriach przyjemności i nie zwracam uwagi na spalanie. Jeżdzę motocyklem weekendowo i w miarę możliwości w tyg jak czas i żonka da zezwolenie
. Ale generalnie jak się kupuje sportowe auto czy motocykl nie powinno się pytać o spalanie tutaj wg mnie liczy sie przyjemność i adrenalina.
Drugi temat to pytanie techniczne czy ktoś wyjeździł paliwo VITKA do zera i czy można to robić?, i ile jest paliwa w zbiorniku jak zaczyna mrugać rezerwa??
Pozdr
Tomek

Drugi temat to pytanie techniczne czy ktoś wyjeździł paliwo VITKA do zera i czy można to robić?, i ile jest paliwa w zbiorniku jak zaczyna mrugać rezerwa??
Pozdr
Tomek
- elco
- klepacz
- Kontakt:
Dla mnie spalanie to dosc istotna kwestia. Nie chodzi o oszczedzanie, ale o planowanie. Wyjezdzajac w trase dluzsza niz 300 km, szczegolnie taka ktorej nie znam, musze dokladnie znac zasieg motocykla. Jezdzac jeszcze na CBR F2 mialem przykra okazje dopychac maszyne z pelnym zaladunkiem do stacji. Nic przyjemnego. Spalanie mialem dobrze obliczone, ale pech chcial, ze byla niedziela i lokalna stacja byla zamknieta. Teraz za kazdym razem dokladnie wyznaczam trase, punkt po punkcie, uwzgledniajac zarowno usrednione jak i zmienne spalanie.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.
- Kornik
- ostry klepacz
- Imię: Marcin
Jak ci mruga to znaczy że zbliża się do rezerwy, jak się pali ciągle to znaczy że już jedziesz na rezerwie i jak się nie mylę rezerwy jest jakieś 4 - 4,5 L a zbiornik w vitku to 22L
Mogę stwierdzić nawet że jak mruga to znaczy że masz jeszcze paliwa na jakieś 100km +/- 10 - 20 km (marginesu błędu)
Mogę stwierdzić nawet że jak mruga to znaczy że masz jeszcze paliwa na jakieś 100km +/- 10 - 20 km (marginesu błędu)
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.
Toyota CHR Hybrid
Toyota CHR Hybrid
- Art
- klepacz
- Imię: Artur
http://www.spritmonitor.de/en/detail/357051.html
spalanie u mnie zlaezy od tego- czy to tor , miasto, czy trasa. Ale chyba nie jest źle
spalanie u mnie zlaezy od tego- czy to tor , miasto, czy trasa. Ale chyba nie jest źle

Beyond the Grabówek sky
Proszę bardzoslimak pisze:Art, podziwiam Twoją średniądla mnie nie osiągalna

- brii
- pisarz
- Imię: Maciej
- województwo: śląskie
W instrukcji piszą, że rezerwy jest 3,5l.Kornik pisze:Jak ci mruga to znaczy że zbliża się do rezerwy, jak się pali ciągle to znaczy że już jedziesz na rezerwie i jak się nie mylę rezerwy jest jakieś 4 - 4,5 L a zbiornik w vitku to 22L
Kurczak - myślałem, że VTEC w trasie bez problemu będzie palił 5l/100km, ale nawet jak będzie palił więcej to i tak napewno mniej niż CBR F3, które trzeba kręcić żeby jakkolwiek się odpychało

Katarzynki to takie pierniczki
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- Kontakt:
http://www.bikersoracle.com/vfr/forum/s ... hp?t=76563
Chyba sobie te zaworki wyczyszczę i sprawdzę czy coś się zmieni

-
- bywalec
kiki pisze:http://www.bikersoracle.com/vfr/forum/s ... hp?t=76563
Kiki zdaj relacje jak to zrobisz, jestem ciekaw czy faktycznie coś to da.