Jak To Ogarnać czyli Air BoX

Wymyśiłeś coś fajnego do Swojej VFR? To możesz się podzielić.
Awatar użytkownika
Brunerns
bywalec
bywalec
Imię: Bartosz
województwo: małopolskie

Jak To Ogarnać czyli Air BoX

Post autor: Brunerns » pt 22 lut 2013, 20:30

Panowie VFRowcy : :D Moze nie rozgarniete pytanie ale czy prubowal ktos doladowywac powietrzem 750 rc 36-2 tylko nie piszcie ze nie ma sensu tylko czy ktos prubowal?????? Mam motocykl w proszku wiec moge zaryzykowac tylko prosze o porady jak ewentualnie sie do tego zabrac i co mi sie nasuwa na mysl to czy jak bede jechal w deszczu to czy aby woda nie pujdzie mi w gazniki???

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Re: Jak To Ogarnać czyli Air BoX

Post autor: PETER » pt 22 lut 2013, 21:14

raczej nikt nie próbował w wersji gaźnikowej tak na szybko podstawowe problemy gaźniki org. doładowanie zasysa mieszankę z gaźnika i podaje wstępnie sprężoną mieszankę do cylindrów problem z wykonaniem,drugi model doładowanie przed gaźnikami ,zmusza do wykonania gaźników w całości przygotowanych do nadciśnienia o co chodzi przede wszystkim o komory pływakowe w normalnych układach są przystosowane do ciśnienia atmosferycznego jeżeli będziemy poddawać je nadciśnieniu to albo wydmuchamy z nich benzynę, a w drugim przypadku benzyna do nich nie dopłynie ze względu na zbyt małe ciśnienie benzyny w przewodach ograniczone możliwościami zaworków iglicowych według mnie w warunkach domowych nie do zrobienia .
JEŻELI KONIECZNIE CHCESZ ZROBIĆ JAKIEŚ MODYFIKACJE W UKŁADZIE ZASILANIA POKOMBINUJ Z UKŁADEM SUZUKI SRAD kup gaźniki z gsxr 750 srad zaadoptuj do v-ki ,dorób kanały dolotowe i pozostanie ci tylko taki układ zestroić a na pewno przy wyższych prędkościach będziesz mógł pokazać pazurki komuś nie wtajemniczonemu ,życze dobrej zabawy i super efektów 8)
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

Awatar użytkownika
Brunerns
bywalec
bywalec

Post autor: Brunerns » pt 22 lut 2013, 21:31

FAK... myslisz ze takie beda skutki wiekszego cisnienia w airboksie.. przerobienie gaznikow od srada awykonalne dzialaja w poziomie a tu musial bym je wywalic prawie do gory nogami oki pominmy to ze moze nie wyjsc ale jak rozwiazac problem ewentualnej wody? nie chce niszczyc oryginalnego air boksa wiec rury pujda w miejsce oryginalnego miejsca gdzie zasysa powietrze efekty dopiero na wiosne

oki jak cos sobie postanowie to raczej to zrobie tylko naswietlil bys mi sprawe czy przez to moge cos zepsuc w gaznikach lub silniku? a i czy nie roz.... mi filtra powietrza
Ostatnio zmieniony pt 22 lut 2013, 21:40 przez Brunerns, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: PETER » pt 22 lut 2013, 21:40

odpowiednio ukształtowany kanał dolotowy wytrąci wodę sprawdź jak będzie działało podłącz odkurzacz do airboxa niech dmucha zobaczysz co się dzieje

Awatar użytkownika
Brunerns
bywalec
bywalec

Post autor: Brunerns » pt 22 lut 2013, 21:43

wytraci wode co przez to rozimiesz jesli zrobie bez modyfikacji airboksa to poleci od przedniej owiewki w poziomie kolo cylindra odrobine na dol a po tem do gory do air boxa czyli praktycznie taki ,,S,, tylko w poziomie

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: PETER » pt 22 lut 2013, 21:51

no to powinieneś rzeczywiście dorwać manuale od srada a może i od kawasaki też stosowali podobny system :biggrin

Awatar użytkownika
Brunerns
bywalec
bywalec

Post autor: Brunerns » sob 23 lut 2013, 11:21

zasiegnolem literatury i pojawia sie pewien problem a mianowicie gazniki... sprawa wyglada tak ze o ile na wtryskach przy doladowaniu wzbogaca sie mieszanka tak w gaznikach pozostaje na takim samym poziomie czyli przy np predkosci 180 km/h po wcisnieciu sprzegla motocykl moze zgasnac za sprawa zbyt bogatej mieszanki w powietrze temat chyba umarl smiercia naturalna ale kto nie sprubuje ten sie nie dowie wiec i tak zaloze dodatkowe doloty prosto do air boxa

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: PETER » sob 23 lut 2013, 12:26

:roll: :bye

ODPOWIEDZ