Moduł pod zadupkiem pytanie i prośba o pomoc
- Argail
- pisarz
- Imię: Dariusz
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Moduł pod zadupkiem pytanie i prośba o pomoc
Witam,
Wczoraj z Hefajstosem ustaliliśmy dlaczego nie działa mi obrotomierz...
Metodą podmiany komputerów okazało się, że spaliłem jakiś styk w module pod zadupkiem
Ale to nie największy problem
Nie zauważyłem, czy po podłączeniu starszego modułu działa wszystko jak należy
Hefajstos ma moto z 1998 a ja z 2000 i to w dodatku z USA
Czy podmieniając na stałe komputer ze starszego modelu będzie wszystko u mnie działać?
Nie mam jeszcze wersji z HISS, mam za to automatyczne ssanie i świecące kierunki z przodu
U Hefajstosa mój komputer nie działał - nie załączała się pompa, u mnie jego komp działał chyba ok, nie chciałem grzebać za wiele, moto odpaliło,obrotomierz zadziałał, więcej nie sprawdzaliśmy.
Oznaczenia komputerów są na pewno inne, tyle doszliśmy
Szansa na znalezienie kompa z mojego rocznika niewielka, zapewne będzie okazja trafić jakiś z 1998, 1999
Ktoś ma wiedzę, czy będzie wszystko ok?
Ssanie, kierunki i co jeszcze może działać inaczej?
Wczoraj z Hefajstosem ustaliliśmy dlaczego nie działa mi obrotomierz...
Metodą podmiany komputerów okazało się, że spaliłem jakiś styk w module pod zadupkiem
Ale to nie największy problem
Nie zauważyłem, czy po podłączeniu starszego modułu działa wszystko jak należy
Hefajstos ma moto z 1998 a ja z 2000 i to w dodatku z USA
Czy podmieniając na stałe komputer ze starszego modelu będzie wszystko u mnie działać?
Nie mam jeszcze wersji z HISS, mam za to automatyczne ssanie i świecące kierunki z przodu
U Hefajstosa mój komputer nie działał - nie załączała się pompa, u mnie jego komp działał chyba ok, nie chciałem grzebać za wiele, moto odpaliło,obrotomierz zadziałał, więcej nie sprawdzaliśmy.
Oznaczenia komputerów są na pewno inne, tyle doszliśmy
Szansa na znalezienie kompa z mojego rocznika niewielka, zapewne będzie okazja trafić jakiś z 1998, 1999
Ktoś ma wiedzę, czy będzie wszystko ok?
Ssanie, kierunki i co jeszcze może działać inaczej?
rejoice o young man in thy youth
- mario_blues
- pisarz
- Imię: Mariusz
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Najlepiej byłoby się dogadać ze sprzedawcą żeby pozwolił po zakupie sprawdzić czy będzie śmigać. No i obowiązkowo z tym kumpla komputerem przeprowadźcie dłuższy teścik, odpalenie moto to trochę za mało - przełóż ustrojstwo i zrób kilkadziesiąt km.
Moim zdaniem powinno chodzić OK na starszym ECU. Sam mam od innego rocznika, bo miałem zblokowaną wersję i wpakowałem komputer 98' do mojej 99'. Masz moto z 2000 - ale to chyba nie znaczy jeszcze że jest w nim na 100% sonda - przecież ich wprowadzenie nie nastąpiło 1 stycznia 2000r
1. Sprawdź czy masz sondę lambda.
2. Podmień na dłużej ECU z Hefajstosem
3. Jeśli wszystko będzie OK to chyba możesz przymierzać się do kupna - najlepiej z wcześniejszą "przymiarką" (napewno znajdzie się normalny sprzedający i na to pozwoli)
pozdrowionka i powodzenia - mam nadzieję że szybko znajdziesz rozwiązanie
Moim zdaniem powinno chodzić OK na starszym ECU. Sam mam od innego rocznika, bo miałem zblokowaną wersję i wpakowałem komputer 98' do mojej 99'. Masz moto z 2000 - ale to chyba nie znaczy jeszcze że jest w nim na 100% sonda - przecież ich wprowadzenie nie nastąpiło 1 stycznia 2000r

1. Sprawdź czy masz sondę lambda.
2. Podmień na dłużej ECU z Hefajstosem
3. Jeśli wszystko będzie OK to chyba możesz przymierzać się do kupna - najlepiej z wcześniejszą "przymiarką" (napewno znajdzie się normalny sprzedający i na to pozwoli)
pozdrowionka i powodzenia - mam nadzieję że szybko znajdziesz rozwiązanie
- Hefajstos
- klepacz
- Imię: Maciej
Jak ma wtrysk to ma na pewno sondy lambda. U mnie są 2 sztuki, pierwsza obsługuje przednie cylindry, druga tylne.
Różnica pomiędzy komputerem z rocznika '98 a '00 będzie wynikała w "ssaniu". Wczoraj po przełożeniu mojego modułu odpalaliśmy motor na ciepłym silniku. Problem może pojawić sie na zimnym silniku, gdyż model '00 ma automatyczne ssanie, a '98 ma linkę.
Różnica pomiędzy komputerem z rocznika '98 a '00 będzie wynikała w "ssaniu". Wczoraj po przełożeniu mojego modułu odpalaliśmy motor na ciepłym silniku. Problem może pojawić sie na zimnym silniku, gdyż model '00 ma automatyczne ssanie, a '98 ma linkę.
- Hefajstos
- klepacz
- Imię: Maciej
Ja też mam ssanie na lince i w tylnej części silnika na kolektorach wydechowych są 2 sondy lambda, które są odpowiedzialne za prawidłową pracę wtryskiwaczy.orzyl pisze:Hefajstos pisze:Jak ma wtrysk to ma na pewno sondy lambda
no nie zgodzę się.... były modele bez sond. ja taki posiadam... ssanie ręczne
Ostatnio zmieniony pt 22 maja 2009, 13:05 przez Hefajstos, łącznie zmieniany 1 raz.