Witam,
Mam mały problem z prędkościomierzem. Co jakis czas mam sytuację że przy jeździe na trasie w pewnym momencie na liczniku prędkościomierza pojawia się 0 i "wiem że nic nie wiem". Sytauacja wraca do normy kiedy się zatrzymam i uruchomię silnik ponownie problem znika. Dodam że problem dotyczy VFR V-tec 2002 czyli wyświetlacz a nie zegar. Prośba o info czy ktoś miał podbną sytuację i czy się z nią ogarną:)
Z góry dzięki.
Zerowanie prędkościomierza w trakcie jazdy
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
zacznij od wymontowania czujnika obrotów pokrywa na zębatce zdawczej tam jest przykręcony na dwie śrubki wyjmij go i sprawdź czy ten element który zazębia się z łbem śruby nie jest wytarty lub cofnięty ,najlepiej lekko podważ śrubokrętem żeby wysunął się trochę z osi tak ok 3-5 mm zakładając obracaj tylnym kołem aż wskoczy na swoje miejsce ten element i wtedy dokręć powinno pomóć jeżeli nie to wypadałoby sprawdzić sam czujnik czu podaje impulsy jest to czujnik hala wiec jako kontrolko używaj wskażnika diodowego żeby nie uszkodzić samego czujnika 

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"