Podłączenie alarmu VFR750RC36 II

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
bauciu
województwo: dolnośląskie

Podłączenie alarmu VFR750RC36 II

Post autor: bauciu » wt 11 mar 2014, 14:57

Czołem koledzy,
chciałem przed sezonem założyć alarm do swojej Hanii - podstawowa wersja, bez zbednych bajerów typu odpalanie itd. Do alarmu dolączony był schemat jak w załączniku. Teraz rodzi mi się w głowie pytanie,
jaki sens ma podłączenie czerwonego przewodu zasilania alarmu przez stacyjke. Alarm ma działać przecież po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, a więc podłączenie przewodu za stacyjką mija się kompletnie z celem,
gdyż napięcia nie ma wtedy tam żadnego. Nie lepiej podłączyć wprost pod + z akumulatora?
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi i LwG ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Imię: Marek
województwo: pomorskie
Kontakt:

Re: Podłączenie alarmu VFR750RC36 II

Post autor: poscig » wt 11 mar 2014, 17:32

bauciu pisze:podstawowa wersja, bez zbednych bajerów
Pierwszy raz widzę tak prostą instrukcję :mrgreen: i alarm. Zazwyczaj podłączenie ,,PLUS po stacyjce,,ma na celu odcięcie zasilania ,ale w przypadku tego alarmu nie wydaje mi się,lub wzbudzenia alarmu po podaniu napięcie.Kwestia podłączenia.Strasznie dziwna ta instrukcja.
Nie widzę tam też wyjścia na oświetlenie tj.kierunki lub światła.

Awatar użytkownika
Falcon
pisarz
pisarz
Imię: Artur
województwo: mazowieckie

Post autor: Falcon » wt 11 mar 2014, 18:37

poscig pisze:Zazwyczaj podłączenie ,,PLUS po stacyjce,,ma na celu odcięcie zasilania
Ma na celu odcięcie możliwości uzbrojenia w czasie jazdy jak byś sie bawił pilotem.

Ale ten schemat jest wyjątkowo debilny. Wygląda na to że alarm działa jak włączysz zapłon :biggrin :biggrin :biggrin :biggrin
Podłącz go na sztywno do plusa i zobacz czy po rozbrojeniu sam się nie uzbraja . Jak się sam nie uzbraja to go zostaw tak podłączony i olej .
Montujesz jakiś wyjątkowy badziew - ja kupiłem tani alarm na alledrogo za 57 zł i ma wszystko co mieć powinien.
Działa na kota bo lubił włazić na motka a teraz wskoczył tylko raz i jak zaczął wyć tak spiepszał aż sie kurzyło . Honde omija teraz z daleka a ja nie mam upapranego siedzenia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A jeszcze jedno - na wała tam są dwie masy ???? Jedna do baterii a druga do ramy ???? Ktoś chyba spaprał tłumaczenie chińskiego rysunku - pewnie opisany był krzaczkami :hooray :hooray :hooray :hooray
Ostatnio zmieniony wt 11 mar 2014, 18:41 przez Falcon, łącznie zmieniany 1 raz.
Fiu,fiu zaszczekał kot Filemon

Awatar użytkownika
brylek22
klepacz
klepacz
województwo: mazowieckie

Post autor: brylek22 » wt 11 mar 2014, 20:13

alarm pierwsza liga, ile za to to dałeś? ja też mam jakiś za 50zł na siadaczy, i działa rewelacyjnie, co do złego tłumaczenia to chyba dobrze tłumaczone bo dwa przewody czarne i są to masowe, dziwne że jeden plus i tylko po stacyjce :shock:

ODPOWIEDZ