Pamięć przebiegu w VFR 800FI
-
- Imię: Teraz: Paweł_RSL
- województwo: śląskie
Pamięć przebiegu w VFR 800FI
Witam.
Mam pytanie, na jakiej zasadzie działa wyświetlany przebieg ogólny motocykla w 800FI 2001r ? Czy pamięć przebiegu przechowywana jest w ECU czy w samym wyświetlaczu LCD ? Czy może nastąpić taka sytuacja że po wymienianie na nowy wyświetlacz LCD przebieg będzie szedł od 0km, czy zostanie odczytany z komputera o ile jest taka możliwość/tak jest ?
Pozdrawiam
Mam pytanie, na jakiej zasadzie działa wyświetlany przebieg ogólny motocykla w 800FI 2001r ? Czy pamięć przebiegu przechowywana jest w ECU czy w samym wyświetlaczu LCD ? Czy może nastąpić taka sytuacja że po wymienianie na nowy wyświetlacz LCD przebieg będzie szedł od 0km, czy zostanie odczytany z komputera o ile jest taka możliwość/tak jest ?
Pozdrawiam
Aktualne moje koto: Paweł_RSL
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
Re: Pamięć przebiegu w VFR 800FI
dane są zachowane w pamięci wyświetlacza po wymianie będziesz miał taki przebieg jaki był w nowo nabytym wyświetlaczu - liczniku 

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
-
- Imię: Teraz: Paweł_RSL
- województwo: śląskie
No to klops, bo mam moto z prędkościomierzem w milach a LCD mi pokazuje przebieg w km, więc na pewno był wymieniony na nowy i nie wiem czy przebieg mam autentyczny...
Dziękuję za odpowiedź

Dziękuję za odpowiedź
Aktualne moje koto: Paweł_RSL
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
a co tam przebieg na liczniku, ważne jaki jest stan motka , a-- przebieg za 150pln możesz mieć taki jaki sobie wymyślisz
A tak na prawdę to niewielu na forum ma taki przebieg jak na liczniku

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
- województwo: lubelskie
O tym właśnie pisałem na innych postach, ale jakoś każdy się broni tego, nie wielu jest w stanie przyznać, że nie wierzy swojemu przebiegowi.

LWL 74HN
- kiler80
- teksciarz
- Imię: Piotrek
- województwo: małopolskie
Pavlak : w niektórych modelach LCD można przestawiać przyciskami z mil <-> km także może być oryginalny wyświetlacz /a przebieg niekoniecznie 

- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
tu ma gosciu wyswietlacze z km za pare groszy http://tablica.pl/oferta/zegary-honda-v ... 1e9eb7f25f