rozrusznik/bendix/szczotki?

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
pichan
bywalec
bywalec

Post autor: pichan » pt 30 paź 2009, 00:11

Już teraz jak trochę pojeździłem to zaczął odpalać bez problemu. Za każdym razem i na dotyk. :)
Lepiej mieć na plecach hery niż nie jeździć na V4

Awatar użytkownika
Twardy161
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: Twardy161 » śr 04 lis 2009, 22:36

i pewnie tak bedzie poki znow nie postoi w takich warunkach, poki co sie nie przejmuj, jesli sie powtorzy to masz juz pare dobrych rad, ewentualnie jak masz miejsce na zimowanie, w ktorym sa warunki zeby pogrzebac to polecam,
ja stawiam na slaba mase albo na slaby styk przekaznika(stycznika, automatu czy jak kto woli).
moze to luzna wsuwka albo wyrywajacy sie z niej przewod, na przyszly raz nie kombinuj z biegami zeby odpalic tylko zacznij od zwarcia przekaznika tak jak bylo pisane

Awatar użytkownika
grzegrzol
pisarz
pisarz
Imię: grzegorz

Post autor: grzegrzol » czw 05 lis 2009, 15:41

Miałem tak samo i u mnie przyczyną była ukruszona szczotka przez co rozrusznik się czasem blokował(kiedy mu się akurat chciało). Przepchnięcie motocykla na biegu w przód lub w tył załatwiało sprawę. Troszku się namęczyłem zanim do tego doszedłem bo zaczynałem od rzeczy najprostszych jak dobrze radzą koledzy. Wymiana szczotek załatwiła sprawę.
RZEŹNIK ZE SHROPSHIRE

ODPOWIEDZ