Czujnik hamulca rc46I

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
zaz
zadomowiony
zadomowiony
Imię: zaz
województwo: kujawsko-pomorskie

Re: Czujnik hamulca rc46I

Post autor: zaz » czw 23 sty 2014, 23:22

wazelina jest dobra ale nie do wszystkiego w okolicach gdzie występują wysokie temperatury pełni średnią rolę ponieważ przy około 100 stopniach robi się bardziej lejąca i potrafi zamiast izolować delikatnie przewodzić.
Doświadczenie wyciągnięte z pracy na stanowisku elektromechanika szczególne problemy sprawia u mnie w skrzyniach biegów automatach w autobusach :] ale do akumulatorów też się nie bardzo nadaje.

adam.ada
pisarz
pisarz
Imię: Adam
województwo: mazowieckie

Post autor: adam.ada » ndz 26 sty 2014, 20:38

Zastanówcie się czy warto się bawić w rozwiercanie , czyszczenie, i inne jak nowy czujnik kosztuje 19,50 PLN ?
Myślę, że lepiej być pewnym działania stopu.
http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no= ... bid=104520
Adam

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » ndz 26 sty 2014, 23:41

zaz pisze:wazelina jest dobra ale nie do wszystkiego w okolicach gdzie występują wysokie temperatury pełni średnią rolę ponieważ przy około 100 stopniach robi się bardziej lejąca i potrafi zamiast izolować delikatnie przewodzić.
Doświadczenie wyciągnięte z pracy na stanowisku elektromechanika szczególne problemy sprawia u mnie w skrzyniach biegów automatach w autobusach :] ale do akumulatorów też się nie bardzo nadaje.
możesz kolego wyjaśnic w jaki sposób pochodna wosku przewodzi prąd? :) bo to ciekawe stwierdzenie. W takim razie jakie jest jej zadanie?

ODPOWIEDZ