światła postojowe vtec
- marecki00
- zadomowiony
ja mam moto sprowadzone z wloch, ciekawe moze tamtejsze wersje mialy takie rozwiązanie jak te z usa????marcinskc pisze:U mnie się włanczają po lewej stronie kciukiem przyciskiem, po pierwszym przesunieciu postojówki po drugim przesunięciu mijania. Automatycznie załanczają sie chyba w vitkach po lifcie (chyba 2006).
- 8Bodzio8
- pisarz
- Imię: Tomek
Ja mam vitka z 2003 anglika i też automatycznie włączają się drogowe po przekręceniu kluczyka. Hmm ten przekaźnik to dobry patent. PETER napisz gdzie zakupić to cudo i jak zamontować ??
Prędkość w kilometrach/h widniejąca na znakach drogowych jest jedynie wielkością sugerowaną i w żadnym wypadku nie należy jej sztywno stosować. 

- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
U mnie było to w realu - poszedł regler w RC46 w trakcie powrotu z Bieszczad (blisko 600 km w siodle jednego dnia, 30 km od domu, lasy koło Spychowa). Najpierw straciłem światła drogowe - dobrze, że droga była prosta i pozycja się intensywnie świeciła. Szybko przełączyłem na długie i do najbliższej miejscowości dojechałem na długich. Tam ostatecznie aku wyzionął duchaMC_Hammer pisze:
Sytuacja wymyślona ale prawdopodobna:
Noc, traska mazury, uszkodzenie reglera, 1,50 na szafie i światła gasną - hardcore

Aby było na temat - Vitek 2007 - pali się po przekręceniu stacyjki. Nie ma włącznika/wyłącznika świateł. Nie zauważyłem pozycji stacyjki, która pozwoliłaby zablokować kierownicę z włączonymi postojowymi.
- marecki00
- zadomowiony
w moim nie ma zadnego przelacznika wiec wyglada na to ze nie da sie wlaczyc postojowych, ciekawi mnie tylko ze w niektorych wersjach z 2003 tego przelacznika nie ma a w niektorych jest....Lukaszny pisze:MC_Hammer pisze:
Aby było na temat - Vitek 2007 - pali się po przekręceniu stacyjki. Nie ma włącznika/wyłącznika świateł. Nie zauważyłem pozycji stacyjki, która pozwoliłaby zablokować kierownicę z włączonymi postojowymi.
- emil
- stary wyjadacz
- województwo: śląskie
może masz angola sprowadzonego do włoch? i nie drogowe, jak tu niektórzy piszą, tylko światła mijania 
Ale jak wciskasz rozrusznik to sie wyłączają, ten pstryczek jak sie zasyfi to czasem potrafi nie odbić i wogóle świateł nie ma
za to masz darmowe awaryjne w prawej manecie zapewne
no chyba że nie dali? to wtedy można zmienic prawą na model starszy
wiązka zapewne ta sama, tylko przerzucone kable na drugi włącznik.

Ale jak wciskasz rozrusznik to sie wyłączają, ten pstryczek jak sie zasyfi to czasem potrafi nie odbić i wogóle świateł nie ma

- marecki00
- zadomowiony
Re: światła postojowe vtec
wracając do tematu, znalazlem na allegro cały zestaw przełączników do vitka no i na prawym jest włącznik świateł tylko kwestia czy da się to jakoś bezproblemowo podłączyć????
- Lukaszny
- pisarz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Jesteś pewny, że na prawych przełącznikach byłby włącznik świateł??? Tam jest włącznik awaryjnych. Nie widziałem Vitka w takiej wersji.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
Ja mam Vitka z 2003 i po prawej stronie mam włącznik świateł.
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe
- emil
- stary wyjadacz
zapewne da się, kwestia przepięcia/przecięcia/przerobienia kabli a dokładnie jednego 
a w zasadzie dwóch, bo jak naciskasz starter to swiatla rozlaczasz, czyli pod niego to jest dopięte, więc podpina się pewnie w to samo miejsce jako osobny włącznik (a nie zintegrowany ze starterem rozłącznik)

a w zasadzie dwóch, bo jak naciskasz starter to swiatla rozlaczasz, czyli pod niego to jest dopięte, więc podpina się pewnie w to samo miejsce jako osobny włącznik (a nie zintegrowany ze starterem rozłącznik)
-
- bywalec
- Imię: Marcin
A gdzie masz włącznik awaryjnych??St@ry pisze:Ja mam Vitka z 2003 i po prawej stronie mam włącznik świateł.
Tak jak napisał Peter nie mam. Do któregoś roku, podejrzewam 2007 lub 2008 nie było wersji ze światłami awaryjnymi.
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
w 2005 albo w 2006 wprowadzili zamiast włącznika świateł włącznik awaryjnych a światła załączały sie po włączeniu zapłonu automatycznie w tych wcześniejszych modelach nie było awaryjnych
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- emil
- stary wyjadacz
to tak jak w hornecie - od 2005