Hot grips Oxford - ciepłe manetki
- Fabiq
- klepacz
- Kontakt:
ej panowie, dzis testowalem manetki w quadzie po wymianie panela i usunieciu bezpiecznika na kablu wszystko gra i trabi bez zastrzezen, nic mi sie nie wylaczalo , wlaczaly sie super dzialaly caly dzien, uzywalem nawet wyciagarki ( ktora zreszta mi sie popsula - chinski szittt ;( ) ktora ciagnie bardzo duzo pradu i mialem wlaczone manetki i wszystko dzialalo, manetki odpalam zarowno na chodzacym silniku jak i nie, prawde mowiac caly dzien gasilem quada z 15 razy i nie wylaczalem nawet raz manetek a quad stal czasem po 30 minut - w bagnie i czekal na ratunek kiedy sie wyciagarka juz wymielila
w kazdym razie dobry panel zalatwil sprawe w moim przypadku, jednak musze nadmienic ze to juz drugi panel, najpierw oryginal nie dzialal jak trzeba, pozniej drugi niby lepszy, chodzil ale slabo, w koncu zdechl zupelnie, przestal okazywac jakiekolwiek znaki zycia, teraz zalozylem trzeci niby taki sam ale dziala!!
w kazdym razie dobry panel zalatwil sprawe w moim przypadku, jednak musze nadmienic ze to juz drugi panel, najpierw oryginal nie dzialal jak trzeba, pozniej drugi niby lepszy, chodzil ale slabo, w koncu zdechl zupelnie, przestal okazywac jakiekolwiek znaki zycia, teraz zalozylem trzeci niby taki sam ale dziala!!
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
w pokoju sprawdziłem jaka działają moje manetki, tzn. już moje haha dzięki tym co mi je sprezentowali w Sulejowie: a chodza wyśmienicie, chociaz dopiero sprawdziłem je w pokoju na akumulatorze.
oto wyniki.
http://picasaweb.google.com/przemyslaw. ... 8613201938
nawet aku się trzyma
w szoku jestem
nie będę lepiej zapeszał, ale chodzą narazie bez zarzutu. zobaczymy jak bedzie na moto ...
oto wyniki.
http://picasaweb.google.com/przemyslaw. ... 8613201938
nawet aku się trzyma

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- Kornik
- ostry klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
Na nie włączonym silniku u mnie też tak jest, dlatego ze mam za niskie napięcie na aku bez włączonego silnika, jak tylko silnik uruchomię odrazu działają nawet na 100%marlon pisze:panowie wszystko pięknie i kolorowo ale mi te moje manety na nieodpalonym motku też działająjak odpalę to się wyłączają beszczelnie
KOLCZYK jaką masz wersję sterownika???małymi literkami z przodu jest napisane
One maja w tym sterowniku układ który monitoruje napięcie w układzie (na aku jak jest silnik wyłączony) i jak jest 12,3V (teoretycznie) i mniej to się nie załączą i miga wtedy niebieska dioda. Wiadomo że wszystkie elementy elektroniczne mają jakiś margines błędu, ja sądzę zę tu rozbieżność może być od 12,3 - 12,5V jeśli chodzi o napięcie odłączania. Tak czy siak na nie włączonym silniku nie powinny działać, chyba że akumulator jest świeżo co naładowany w 100%, wtedy na aku jest napięcie rzędu od około 13V. Akumulator normalnie eksploatowany ma napięcie rzędu 12,5 - 13V (mierzone na aku), przeważnie chyba jest to 12,5V doliczając spadki w układzie to może być że na sterowniku te 12,3V więc manetki się nie włączą. Jak silnik zaczyna pracować to w układzie napięcie wzrasta do poziomu 13,5 - 14,5V wiec sterownik bada napięcie i twierdzi że jest ok i uruchamia manetki.
Mam nadzieję że wszystko wyjaśniłem, i mam nadzieję że niektórzy przeczytali instrukcje obsługi oraz mają jakieś pojecie o tym napisałem, a co do dokładnych pomiarów to zamierzam za jakiś czas wybrać się z VFRką do mojego technikum to w sprawach elektrycznych, poborów prądu itd. będę wiedział więcej bo podłączę moto pod mierniki które dadzą radę i będą dokładne

Ostatnio zmieniony ndz 25 sty 2009, 22:43 przez Kornik, łącznie zmieniany 1 raz.
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid
Toyota CHR Hybrid
- Kornik
- ostry klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
Piotras a możesz zdefiniować słowo "jaja pojawiają się dopiero po odpaleniu moto..." co masz na myśli? Bo to że się nie uruchamiają na nie włączonym silniku to żadna nowość. Oczywiście pomijamy sprawę niesprawnego akumulatora i regulatora ? Tak? Napięcie w motocyklu jest z normalnym zakresie czyli miedzy 13,5 a 14,5 V (zależy od zastosowanego regulatora)?Piotras pisze:KolczyK, na samym aku to wszystkie chodzą, jaja pojawiają się dopiero po odpaleniu moto, tak na pocieszenie![]()
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.
Toyota CHR Hybrid
Toyota CHR Hybrid
- marlon
- klepacz
- Imię: mariusz
- Kontakt:
KORNIK to chyba ty nie przeczytałeś instrukcje.. manetki się wyłączają przy 11.5V... popatrz wyżej jak KOLCZYK demonstruje że mu manetki działają.jakoś na samym aku mu chodzą.. jak jest aku słaby to mruga 5razy dioda niebieska co nie?? to teraz powiedz mi czemu manetki się wyłączają bez mrugania???i tylko nie mów że mam bezpośrednio pod aku podłączyć i,że coś nie tak z instalacją jest..cała partia jest jakaś .j.b.n. po prostu.a piotras dokładnie napisał kiedy się jaja z tymi manetami zaczynają dziać:)ciesz się że też takich jaj z nimi nie masz