podwójne świecenie świateł
-
- Imię: Filip
- województwo: lubuskie
podwójne świecenie świateł
Witam mam VFR-ke z Anglii i świecą oba światła mijania i drogowe. wydawało mi się zawsze że powinno świecić pojedynczo więc dobrałem się do kostek i nic tam nie wygląda na to by to jakaś samoróbka czy coś . Są dwie identyczne kostki w które wpina się żarówki i nie ma śladów ingerencji - spotkał się ktoś z tym?
- Tomek Grudziądz
- klepacz
- Imię: Tomek
- województwo: kujawsko-pomorskie
Re: podwójne świecenie świateł
Jednocześnie?filip86 pisze:świecą oba światła mijania i drogowe

"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
fabrycznie na krótkich świeci chyba lewa, na długich obie, ale to 2x H4 więc po zrobieniu mostka mogą świecić obie na krótkich, warto jednak dołożyć przekaźnik bo go fabrycznie nie ma.
-
nie nie
jedne i drugie tylko obie żarówki świecą na mijania a powinna jedna, doczytałem że ludzie tak przerabiają by oba mijania świeciły ale ja u siebie nie widzę ingerencji i dlatego pytam czy ktoś tak miał seryjnie

- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
VFR750F czyli RC36 /z podwójnym reflektorem/ wychodziły w dwu wersjach.
Wersja pierwsza: jedno światło mijania /lewe dla ruchu prawostronnego [trzy kable w kostce lewej i dwa w prawej] dla lewostronnego odwrotnie/ oraz zdwojone światło drogowe;
Wersja druga: dwa światła mijania i dwa drogowe /po trzy kable w kostkach/.
Wersja pierwsza: jedno światło mijania /lewe dla ruchu prawostronnego [trzy kable w kostce lewej i dwa w prawej] dla lewostronnego odwrotnie/ oraz zdwojone światło drogowe;

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- emil
- stary wyjadacz
wersja druga wychodziła zapewne na USA i Kanady pod żarówki 2x35W - tak wynika ze schematu połączeń dla wersji spoza Europy. No ale amerykanka ma inne malowanie, co z daleka widać.
-
No i moja mapo trzy kable w obu kostkach, identyczne kable i układ dlatego wydaje mi się że może być to oryginał.figaro pisze:VFR750F czyli RC36 /z podwójnym reflektorem/ wychodziły w dwu wersjach.
Wersja pierwsza: jedno światło mijania /lewe dla ruchu prawostronnego [trzy kable w kostce lewej i dwa w prawej] dla lewostronnego odwrotnie/ oraz zdwojone światło drogowe;![]()
Dzięki za info pozdrawiam
W 2015 roku spodziewasz sie ori malowania w RC36II ?emil pisze:wersja druga wychodziła zapewne na USA i Kanady pod żarówki 2x35W - tak wynika ze schematu połączeń dla wersji spoza Europy. No ale amerykanka ma inne malowanie, co z daleka widać.

- emil
- stary wyjadacz
No a czemu nie? Moja, nie licząc lewej części czachy dalej jeździ w oryginale.
-
- pisarz
- Imię: Robert
Sporo jeszcze wbrew pozorom śmiga w oryginale. Moja na 99% była tylko po parkingówce na prawy bok ( lekkie rysy ). Niestety ja ją rozdziewiczyłem w temacie
.
Nawet nie wiedziałem, że RC36II miała wersję z podwójnymi światłami mijania. Ciekawe info.

Nawet nie wiedziałem, że RC36II miała wersję z podwójnymi światłami mijania. Ciekawe info.
- Vermilion
- klepacz
- Imię: Adam
- województwo: wielkopolskie
Moja RC46 z 98r. przywieziona Belgii również świeci mi podwójnie na mijania. Cała instalacja wygląda mi tam na oryginalną. Miałem kiedyś Anglika RC36I i też mijania świeciły podwójnie. I tu pojawia się pytanie, bo właśnie mi się jedno włókno spaliło od świateł mijania (konkretniej w lewym reflektorze
). Jak się do tego dobrać bez rozbierania całej czachy?

Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
- ZioLek-82-
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
Bez rozbierania przodu będzie ciężko wymienić żarówki niestety,trzeba mieć małe rączki i kupe cierpliwości.
Same żarówki to jeszcze ale zdjąć i założyć jedną ręka gumową osłonę to się można nabluźnić
Same żarówki to jeszcze ale zdjąć i założyć jedną ręka gumową osłonę to się można nabluźnić

nie wiemy co nas może jeszcze spotkać, nie wiemy kiedy może nas coś dopaść ..
Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /
Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /
- śliniak290
- klepacz
- Imię: Wojciech
- województwo: mazowieckie
Spokojnie wymienić żarówki da się bez rozbierania czachy, troszkę cierpliwości i dasz radę. 

Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!
- Samson1983
- pisarz
- Imię: Sławek
- województwo: podkarpackie
Dokładnie jak mówią chłopaki da się wymienić bez rozbierania czachy, wiem bo zakładałem w tym sezonie komplet Philips White Vision. Jest to co prawda dość karkołomne zadanie ale się da. Otwórz browar, później drugi tonaaa cierpliwości i dasz rade 

..."kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej" Ryszard Riedel
...Is there anything?? that love you so much, you'd protect it, no matter the cost or the damage it did to you?
...Is there anything?? that love you so much, you'd protect it, no matter the cost or the damage it did to you?
- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
U mnie też świecą się dwa oczka i też jest normalnie poprowadzona instalacja.Widocznie były różne wersje bo też słyszałem o przeróbkach.

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI