Pali bezpiecznik INDICATOR - nie działają wskaźniki

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
pawel_316
teksciarz
teksciarz

Pali bezpiecznik INDICATOR - nie działają wskaźniki

Post autor: pawel_316 » śr 15 kwie 2015, 23:37

Witam, Panowie może ktoś z Was miał taki przypadek i to przewalczył, a mianowicie. Przed wczoraj umyłem moto i chyba zrobiłem to zbyt dosadnie, bo po kilku godzinach po myciu przy odpalaniu zapalała mi się kontrolka smarowania, potem w końcu zgasła ale szlag trafił wskaźniki paliwa, temp, prędkościomierz, kontrolkę oleju, stopki, luzu, reszta działa, moto odpala i jeździ. Dziś przepatrzyłem bezpieczniki i okazało się że jest spalony 10A opisany INDICATOR, wiec myślałem że wymienie go i będzie po problemie, ale niestety nie. Po włożeniu nowego bezpiecznika i przekręceniu stacyjki wszystkie niedziałające kontrolki zapalają się ale dosłownie na 1-2 sek i pali kolejny bezpiecznik.
Pytanie czy szukać rozwiązania problemu pod zegarami, gdzieś się nalało wody i robi zwarcie ? Czy może gdzie indziej szukać przyczyny ?
Czy w RC36II żeby dostać sie do zegarów wystarczy zdemontować szybkę czy trzeba ściągać całą czache?
... Bezpieczeństwo ma Pierwszeństwo ...

ODPOWIEDZ