Przyłącze Regulatora napięcia RC II

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
korek
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Kordian
województwo: opolskie
Kontakt:

Przyłącze Regulatora napięcia RC II

Post autor: korek » pn 19 mar 2012, 21:28

Siema Panowie i Panie również ;P mam problem czysto praktyczny.
Polega on na tym że wiem w teorii i w praktyce jak podpiąć regulator żeby wszystko śmigało jak należy, ale nie mam fizycznie jak i czym tego podpiąć, o co konkretnie chodzi już tłumaczę w regulatorze znajduje się już gniazdo z pięcioma "płetwami" płaskimi wtykami, do którego powinno się podpiąć się jakąś kostkę przyłączeniową lub gniazdo z płaskimi podłużnymi otworami pasującymi do gniazda w regulatorze.
Nie mam pojęcia gdzie znaleźć takie cudo żeby móc trwale i penie połączyć regulator z przewodami wychodzącymi z motocykla, bo tylko to na razie to gołe przewody bez żadnych kości przyłączeniowych i wtyczki do regulatora.
Prosiłbym o pomoc w temacie, gdzie ewentualnie można coś takiego dostać, z góry dzięki pozdrawiam korek :D :D
Ride is Fun ;D :D For you safety & Protection Do NOT Speeding at the public road !!

Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Re: Przyłącze Regulatora napięcia RC II

Post autor: Damo 88 » pn 19 mar 2012, 22:01

Szukaj w eklepie elektrycznym , elektronicznym . ''Kostki elektryczne''

Na pewno znajdziesz , jeżeli nie tu zakup dwie komplet . Dodatkowo honda stosuje gumowe kapturki jak znajdziesz to będzie jak fabrycznie . :wink:

np:
http://katalog.micros.com.pl/katalog.php?kat=045067
Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .

Awatar użytkownika
Diego
klepacz
klepacz
Imię: Mirek
województwo: mazowieckie

Post autor: Diego » pn 19 mar 2012, 22:08

Ja u siebie miałem wydupione te kostki i przewody były zalutowane,zabezpieczone przed wilgocią.Zero problemów z elektryka w tym miejscu.
Jazda na motocyklu to najlepsze coś,co można robić w ubraniu

Awatar użytkownika
Piszol
klepacz
klepacz
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Post autor: Piszol » wt 27 mar 2012, 22:22

Dokładnie tak jak Diego napisał u siebie też wywaliłem kostkę bo właśnie dzięki niej (przyśniedziałe styki) poleciał regulator, moduł, licznik, przerywacz kier. Teraz polutowane kable zabezpieczone przed wilgocią + wiatrak od karty graficznej i od 4 lat nic się nie dzieje.
Jeżeli uczynisz komuś przysługę, to jesteś od zaraz trwale za to odpowiedzialny.

ODPOWIEDZ