mieliśmy moto-start to wytrzymał niecały rok, od samego początku padał aż prawie klema wyleciała plusowa
akumulator
-
MCHN
- zadomowiony

- województwo: zachodniopomorskie
Czołem.
Kupuj akumulator o pojemności 10 Ah. Układ elektryczny oraz alternator są zaprojektowane na taki akumulator; 10 Ah, prąd rozruchowy: 180 A. Jeśli wstawisz większy, to może być permanentnie niedoładowany, szczególnie na krótkich trasach, mniejszy będzie analogicznie przeładowany i po pewnym czasie ulegnie uszkodzeniu.
Za 150 PLN można kupić taki CBTX 12-BS niemieckiej Vectry, bezobsługowy.
Pozdrawiam.
Kupuj akumulator o pojemności 10 Ah. Układ elektryczny oraz alternator są zaprojektowane na taki akumulator; 10 Ah, prąd rozruchowy: 180 A. Jeśli wstawisz większy, to może być permanentnie niedoładowany, szczególnie na krótkich trasach, mniejszy będzie analogicznie przeładowany i po pewnym czasie ulegnie uszkodzeniu.
Za 150 PLN można kupić taki CBTX 12-BS niemieckiej Vectry, bezobsługowy.
Pozdrawiam.
- ivan
- klepacz

- Imię: Mariusz
Ja zostałem zmuszony do zakupu aku i kupiłem pierwszy lepszy jaki był dostępny (była sobota). No i zakupiłem aku firmy M-Line (czy jakoś tak) sprzedawca mówił że żelowy
ale żel to może on i miał na włosach
. Dałem za niego 170 zł a więc nie wróżę mu zbyt dlugiego żywota, ale czas pokaże. Na rok gwarancja jest 
- robs
- województwo: śląskie
Sprzedawca który handluje akumulatorami na allegro powiedził mi że YUASA dedykowana do VTEC'a ma oznaczenie YTZ12 (11Ah/210A i wysokość 110mm) i rzeczywiście kosztuje niestety ok. 500 zł. Te które chodzą na rynku po ~200 pln mają oznaczenie YTX12 (10Ah/180A i wysokość 130mm) - http://allegro.pl/show_item.php?item=1228766536.
- ivan
- klepacz

- Imię: Mariusz
Do vitka masz YTZ12S i z tego co się orientowałem nie warto brać Yuassy, bo jest robiona w tej samej fabryce co inne aku (oczywiście w Chinach) a płaci się tylko za markę. Kiedyś yuassa to było coś, teraz tylko nazwa pozostała... Weź sobie jakąś Vartę (dobry stosunek cena/jakość) i będziesz zadowolony.
- robs
- województwo: śląskie
W intermotorsie mają aku które firmują własną marką 4RIDE, YTZ12S-BS (11AH, 210 rozruch) czyli taki jaki nominalnie powinien mieć vtec w cenie 185 zł. Chyba zaryzykuję ...
[ Dodano: 2010-10-07, 08:48 ]
no i kupiłem ...
pytanie jak długo wytrzyma ... mam nadzieję że na wiosnę jeszcze zakręci
wykonanie tego akumulatora nie wzbudziło większego zaufania, ale nie to jest najważniejsze - kręci, jest gwarancja, tak więc jest u kogo reklamować w razie gdyby był wadliwy ...
jedyne do czego można się przyczepić to:
- ledwo się zmieścił w swoim miejscu i ledwo się dopina pokrywa - cała nadzieja że często nie będzie wyjmowany
- za krótkie śrubki na klemach - przerzuciłem ze starego ...
Pozdr
[ Dodano: 2010-10-07, 08:48 ]
no i kupiłem ...
pytanie jak długo wytrzyma ... mam nadzieję że na wiosnę jeszcze zakręci
wykonanie tego akumulatora nie wzbudziło większego zaufania, ale nie to jest najważniejsze - kręci, jest gwarancja, tak więc jest u kogo reklamować w razie gdyby był wadliwy ...
jedyne do czego można się przyczepić to:
- ledwo się zmieścił w swoim miejscu i ledwo się dopina pokrywa - cała nadzieja że często nie będzie wyjmowany
- za krótkie śrubki na klemach - przerzuciłem ze starego ...
Pozdr