Żarowki stopu
-
- zadomowiony
Żarowki stopu
Siemka, po raz 4 od zeszłego sezonu wymieniam żarówki stopu w mojej VFRce.
Nie przepalają się, tylko drucik od pozycji pęka i jadę incognito....
drugi komplet w tym roku na 1000km przebiegu!!! Szlag mnie trafia!!!
Ostatnie które kupiłem w Norauto jak przetrwała jedna po 50km!!!!
Pytanie zatem - o co kaman ?!!! czy to problem ze skokiem napięcia czy zwykłe uszkodzenie mechaniczne?? Poradźcie coś.
Kruca, znowu muszę pojechać do Hondy...
Nie przepalają się, tylko drucik od pozycji pęka i jadę incognito....
drugi komplet w tym roku na 1000km przebiegu!!! Szlag mnie trafia!!!
Ostatnie które kupiłem w Norauto jak przetrwała jedna po 50km!!!!
Pytanie zatem - o co kaman ?!!! czy to problem ze skokiem napięcia czy zwykłe uszkodzenie mechaniczne?? Poradźcie coś.
Kruca, znowu muszę pojechać do Hondy...
VEE-Four For ALL !!!!
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
ile płacisz za te śmieszne żaróweczki całoszklane? ja znalazlem hurtownie owietlenia, gdzie są po niecałe 4zł/sztuka. Zmineiałem w hornecie w tamtym roku, przejechały 17tys km i żadna nawet sie nie zająknęła 
Możesz mieć za duże drgania na zadupku, może jest poluzowany, albo lampa niedokręcona, tłumik. Do tego może dojść nieszczelność lampy, i na rozgrzaną żarówkę dostaje sie wilgoć.
Szukaj, takie moje propozycje
pozdro

Możesz mieć za duże drgania na zadupku, może jest poluzowany, albo lampa niedokręcona, tłumik. Do tego może dojść nieszczelność lampy, i na rozgrzaną żarówkę dostaje sie wilgoć.
Szukaj, takie moje propozycje

pozdro
- Fisher
- pisarz
- Kontakt:
Ja miałem to samo. W zeszłym sezonie wymieniłem chyba z 8 żarówek. Było sprawdzane ładowanie, napięcie, kable, regler itd, wszystko idealnie.
Spowodowane to było 2 przyczynami:
1) miałem popękany reflektor i do środka dostawała się wilgoć (mniej istotne).
2) żarówki paliły się tylko kiedy latałem z większymi prędkościami z kufrem, to natomiast powodowało drgania zadupka i szlag trafiał pozycje. Zaznaczam że wszystko było cacy poskręcane, zero luzów, ale i tak przy większych prędkościach drgało, może nie bardzo, ale wystarczająco. Kiedy latałem bez kuferka, albo z niewielkimi prędkościami problem palących się żarówek praktycznie nie istniał (no chyba że była totalna ulewa).
Za każdym razem "umierały" jedynie pozycje, stop świecił dalej. Obawiałem się że gdzieś w trasie się popalą i będę śmigał bez oświetlenia z tyłu, więc w jednej żaróweczce podgiąłem i przełożyłem druciki tak że jako pozycja cały czas świecił jeden stop, a podczas hamowania załączał się drugi. Nawet to zdawało egzamin, tylko było to takie..... nieprofesjonalne, raczej jako środek doraźny
Teraz mam już spokój i problem rozwiązany bo mam lampę na ledach
Spowodowane to było 2 przyczynami:
1) miałem popękany reflektor i do środka dostawała się wilgoć (mniej istotne).
2) żarówki paliły się tylko kiedy latałem z większymi prędkościami z kufrem, to natomiast powodowało drgania zadupka i szlag trafiał pozycje. Zaznaczam że wszystko było cacy poskręcane, zero luzów, ale i tak przy większych prędkościach drgało, może nie bardzo, ale wystarczająco. Kiedy latałem bez kuferka, albo z niewielkimi prędkościami problem palących się żarówek praktycznie nie istniał (no chyba że była totalna ulewa).
Za każdym razem "umierały" jedynie pozycje, stop świecił dalej. Obawiałem się że gdzieś w trasie się popalą i będę śmigał bez oświetlenia z tyłu, więc w jednej żaróweczce podgiąłem i przełożyłem druciki tak że jako pozycja cały czas świecił jeden stop, a podczas hamowania załączał się drugi. Nawet to zdawało egzamin, tylko było to takie..... nieprofesjonalne, raczej jako środek doraźny

Teraz mam już spokój i problem rozwiązany bo mam lampę na ledach

- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
tu: http://www.wojnarowscy.com.pl/ Piotrze, nie wiem czy ją mają na stronie, ale ja tam dzwoniłem i mieli, problem w tym, że to hurtownia i trzeba kupić za min 15złppamula pisze:nie bądź taki tylko się podziel informacja gdzie to jest!!!

dokładnie sztuka wychodzi 3,84 PLN

pozdro!
- Hefajstos
- klepacz
- Imię: Maciej
Sprawdźcie w w sklepach motoryzacyjnych. U mnie sa po 4 zł. Temat tych żarówek opisywany był tutaj viewtopic.php?t=6422Wolszczak pisze:nie bądź taki tylko się podziel informacja gdzie to jest!!!
A co do przepalania się żarówek to bym stawiał na drgania.
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
u mnie też mają w normalnym motoryzacyjnym po ponad 5zł
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>