Art pisze:ja to rozwiązałem tak: wywierciłem wiele otworów w reglerze. Do tego zainstalowałem wiatrak podłączony do świateł . Sezon 2009 przejeżdzony bez jakichkolwiek problemów

Art ja jezdziłem z wentylatorwm 3 sezony a i tak padł , wentylator po prostu przedłuża
jego zycie , bubel is bubel.
orzyl pisze:
to zdejmij pastę ze swojego procka w kompie, i pouzywaj go przeciętnie, tak jak motocykl..
. zobaczymy jak długo....
temperatury te same. a pasta bardzo poprawie przemieszczanie się ciepła pomiędzy dwoma
powierzchniami, pozornie równymi...
to zdejmij wiatrak z procka , i co ci da pasta ? procek usmazy sie w kilka minut nawet jak najeb...esz 2 kilo pasty. Wentylator swietnie obniza rezystancje cieplną radiatora.\ i do motocykla nadaje sie super
Paste sie daje na powierzchnie gładkie miedzy połprzewodnik a radiator a nie miedzy radiator a jakas blache ze stelaza i to dodatkowo polakierowana na czarno , Gó..no to da. poza tym regulator ma tak małą powierzchnie styku ze stelazem (przynajmniej w rc46)ze ta blacha tego ciepła nie odbierze , krawedzie regulatora stykajace sie ze stelazem tez są rowne jak alpy . Pasta w porownaniu z wentylatorem to niebo a ziemia i szkoda to paciac pastą bo za te same pieniądze mozna kupic wentylator
Kris2k zrozumial sprawe i to mi chodziło, Jedyne rozwiazanie to zeszlifowac regulator na gładko miedzy stelaz a regler dac blache aluminiową , miedzianą lub dodatkowy radiator , wtedy mozna stosowac paste