prawidłoweLucciano pisze:bez świateł i na wolnych obrotach daje ok. 14,1
ze światłami i na wolnych daje ok 12,3
bez świateł i na 5000 daje 14,4
czy takie wahania są akceptowalne? jeśli są za duże, to co jeszcze może być nie tak?
dzięki za pomoc
Absolutnie nie do zaakceptowania . w zakresie 1-3 tys obrotów jest dopuszczane ładowanie 12,5 v (czyli praktycznie jego brak)Lucciano pisze:ze światłami i na 5000 da ok 12,5
Wystarczy że zmienisz aku i bedzie ok... Jak kasuje ci się zegar, pomimo tego że po chwili aku działa dobrze, to znaczy to że nie ma pojemności i następuje bardzo szybkie rozładowanie, a regler nie jest w stanie dobić do właściwego napięcia bo aku ciągnie za dużo. Jak chcesz to wpadnij do mnie to możemy zrobić podmianę aku z mojej sztuki i się pomierzy, a jak dalej nie będzie działać to zawsze można przełożyć regulator i wtedy sprawdzić...KolczyK pisze:Będę działał szatan - dzięki. ale na początek chyba pożycze od 0czka np regler ....aku....i zobaczę....
Nie złośc sie ale sie mylisz . Nie biore tego z gwiazd . jak sam robiłem taki patent z kablami bo mi kasoiwało zegarek i mi podniosło z 12.9 !!! na swaitłach do 13.9-14 na swiatłach , aku ten sam, ale nie byłem zadowolony i zrobiłem regulator własnej produkcji ktory ładuje mi 14,3 -14,5 na swiatłach , aku mam 3 sezonTwardy161 pisze:niskie ladowanie jest wywolane jego zwiekszonym oporem ale moge sie mylic
szatan pisze:Na wasze motungi jest jedna rada
Wpiąc sie w czerwono- biały kabel i podpiąc dodatkowym kablem pod plusa besposrednio do aku
Wpiąc sie w zielony kabel i podłączyc go dodatkowym kablem bezposrednio do minusa aku
Są specjalne złączki ktore zaciskając na kabelkach "wgryzają" sie w kabel .
MOzna tez dorobic dodatkową wsuwke do kostki
Gwarantuje podniesienie napiecia od 0,5 do 1V
1.Tak to obojętne , wystarczy po jednym .kiki pisze: u mnie regler ma po 2 czerwone i po 2 zielone kable. Wystarczy że podłącze tylko do jednego z tych kabli ( do jednego czerwonego + i do jednego zielonego - )???
A drugie pytanko - czy jesli podłącze plus i minus do reglerka to czy nie bedzie mi rozładowywac aku na postoju ? Nie będzie poboru prądu ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości