Żeby nie rdzewiało, a przewodziło

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
Vermilion
klepacz
klepacz
Imię: Adam
województwo: wielkopolskie

Żeby nie rdzewiało, a przewodziło

Post autor: Vermilion » pn 28 wrz 2009, 22:37

Panowie może ktoś już czytał mój temat w którym zdiagnozowałem w końcu problem z regulatorem. Otóż poprzedni właściciel pomalował cały stelaż zadupka jakąś dupną farbą i regulator napięcia ma fatalną masę przez co pojawiały mi się problemy z napięciem i ładowaniem. Jak się okazało regulator po przełożeniu na główną ramę dobrze działa, a przy stelażu nie daje rady. Papierem ściernym starłem farbę w miejscu gdzie stelaż styka się z reglem ale to niewiele dało. Może problem leży na łączeniu stelaża z ramą na 4 śrubach? Farby tam od cholery. Myślałem, żeby zerwać farbę w kluczowych miejscach flexem, ale wtedy zajdzie tam rdza. Jak to zrobić, żeby wszystko dobrze przewodziło/uziemiało, a rdzą nie zaszło?
Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila

Awatar użytkownika
usmoł
pisarz
pisarz
Imię: Lesław
Kontakt:

Post autor: usmoł » wt 29 wrz 2009, 09:25

Pociągnij dodatkowy przewód masowy do regulatora, zrób go w większym przekroju i tyle. Nie musisz wtedy nic szlifować, zdzierać martwic się o rdzę. Podkładasz, skręcasz i będzie hulać.
..chociaż kroczę doliną ciemności nie lękam się zła, bo jestem największym skur...elem w dolinie...

Awatar użytkownika
Twardy161
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: Twardy161 » wt 29 wrz 2009, 12:39

to jest dobry pomysl, w wiazce obok regulatora idzie nawet kilka kabli masowych jak mi sie zdaje-mozesz podlutowac sie pod najgrubszy i na kablu oprawic oczko, ktore podlaczysz pod srube,
zazwyczaj nie ma takiego problemy bo przejscie jest przez sruby-same rysuja przyjkrecana powierzchnie i jest styk, mozesz i na to postawic

ODPOWIEDZ