Gdzie jest masa od świateł przednich lub tylnych ?

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
zdzichu01

Gdzie jest masa od świateł przednich lub tylnych ?

Post autor: zdzichu01 » ndz 16 sie 2009, 10:26

Witam serdecznie. Mam pytanie, bo nie otrzymałem żadnej odpowiedzi w innym temacie. Gdzie jest ta masa ? Bo masując bezpośrednio od żarówki do metalu faktycznie wina masy że świeci kontrolka FI.

Dziękuję. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Twardy161
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: Twardy161 » ndz 16 sie 2009, 12:16

no nie gadaj, ze tak ciezko ja znalezc, to musi byc wspolny punkt masowy a nie jak popadlo wkret do ramy, mozliwe, ze w znajdziesz ja po zdjeciu boczkow i siedzenia, chyb a ze ktos odpowie Ci konkretnie to bedziesz mial mniej rozbierania ale mi by sie nie chcialo czekac

Awatar użytkownika
Ketchup
klepacz
klepacz
województwo: lubuskie

Post autor: Ketchup » ndz 16 sie 2009, 12:49

za masowanie przekaźników świateł przednich, samych świateł przednich i świateł tylnych odpowiada kabel ZIELONY

myślę,że na fotkach jest jasno wszystko zaznaczone
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jak do baku to tylko nitroglicerynometanol

zdzichu01

Post autor: zdzichu01 » ndz 16 sie 2009, 13:22

Doszedłem samemu jakoś że to zielony. No i podpiąłem kabel do zielonego który idzie do świat pozycyjnych na przedzie. Końcówke kabla do jakiejś śrubki i już działa. Natomiast te dwie masy co od akumulatora i ta która idzie od ramy są dobre. Widocznie gdzieś po drodze coś się rozwarło i nadal nie wiem gdzie, ale Fi już nie świeci i silnik chodzi ładniutko. Dzięki wielkie. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ