E-bay zakupy
-
- pisarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
E-bay zakupy
Jesli ktos z Was zamawia cos w najblizszym czasie z e-baya, to bardzo prosze o kontakt !!!
Temat bardzo pilny !!!!
Temat bardzo pilny !!!!
- adi610
- klepacz
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
ja mogę pomóc w zakupach na www.ebay.de
- bialy-murzyn
- klepacz
- adi610
- klepacz
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Mógłbyś opisać procedury kupowania w stanach ? I czy miałeś jakieś "miny" coś nie doszło.bialy-murzyn pisze:Ja kupuje na EBAY USA, mam tam 90 komenatarzy (a powinienem miec ze 130 gdyby wszystkie wystawiał innym) i czas dotarcia do Polski to około 3 tygodnie bez urzędu celnego i jakieś 5 tygodni z urzędem.
- bialy-murzyn
- klepacz
Kupiłem w USA około 100 rzeczy jak dotą, w tym około 70 laptopów. Wtopiłem 2 zakupy, z których nie otrzymałem żadnego lub pełnego zwrotu od PayPala. PayPal generalnie daje ubezpieczenie na transakcje.
Moim zdaniem w USA jest wspaniale jeżeli chodzi o wiarygodność zakupów. Póżniej paczka idzie do Chicago, skąd polskim kurierem do Polski. Trwa to około 3 tygodnie. Jeżeli celnicy zatrzymają to same te celne rzeczy trwają około 2 tygodnie. Wtedy trzeba zapłacić 22% VAT od elektroniki. Jeżeli kupiłem laptopa za 700$ to wpisuje że to laptop za 200$ i jest OK i dopłacam wtedy jakieś 200 zł.
Tak to wygląda : >
Moim zdaniem w USA jest wspaniale jeżeli chodzi o wiarygodność zakupów. Póżniej paczka idzie do Chicago, skąd polskim kurierem do Polski. Trwa to około 3 tygodnie. Jeżeli celnicy zatrzymają to same te celne rzeczy trwają około 2 tygodnie. Wtedy trzeba zapłacić 22% VAT od elektroniki. Jeżeli kupiłem laptopa za 700$ to wpisuje że to laptop za 200$ i jest OK i dopłacam wtedy jakieś 200 zł.
Tak to wygląda : >
- bialy-murzyn
- klepacz
- bialy-murzyn
- klepacz
Ja go mam, dlatego nie mam żadnego problemu, ale ta firma kurierska przyjmuje też paczki bezpośrednio z aukcji EBAYa i wysyła do Polski, tylko trzeba jej jakoś tam zapłacić. Chyba nie trzeba być geniuszem, aby stwierdzić teraz, że takie wysyłanie bezp. do kuriera to nie wiadomo ile telefonów i różnych problemów, choć nie próbowałem ale myśle, że tak jest.