Kaczyński

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
robertw
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Robert
województwo: mazowieckie

Post autor: robertw » ndz 11 kwie 2010, 09:20

[*]

Dresik

Post autor: Dresik » ndz 11 kwie 2010, 09:41

brii pisze:
treska pisze: Tragiczny jest również fakt, iż wpakowano wszystkie najważniejsze osoby PL do jednego STAREGO samolotu......
.... ludzka bezmyślność mnie najbardziej w tym wszystkim smuci.
Miałem się w tym temacie nie wypowiadać ale to już mnie trafiło - w liniach lotniczych samolot mający 20 lat to młoda maszyna, nie ma co się bulwersować... Samoloty są baaaaaardzo często serwisowane i doskonale sprawdzane przed każdym lotem.(...)
Nie znam się na samolotach, ale wiem tyle, że LOT wycofał Tu-154 już na początku lat 90-tych- prawie 20 lat temu! Skoro Tupolewy nie pracowały w PLL LOT to chyba tym bardziej nie powinien latać z VIPami, taki mój logiczny choć prosty tok rozumowania :roll: Po za tym ta maszyna miała już naprawdę sporo awarii, ile razy loty były przekładane przez ciągłe problemy z samolotem... A wymianę 2 rządowych Tu-154 planowano od około 15 lat chyba- skoro są takie dobre to dlaczego ciągle były sygnały o konieczności wymiany :?:
Odnośnie samych przyczyn tragedii to chyba dyskusja póki co nie ma sensu, choć to co piszecie odnośnie "strachliwych pilotów" faktycznie wydaje się sensowne
:cry:
Ostatnio zmieniony ndz 11 kwie 2010, 13:12 przez Dresik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szatan
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: szatan » ndz 11 kwie 2010, 11:04

Lex737 pisze:A znacie to: Nostradamus: I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy.
Ciekawe..... hmmm....
Bardzo ciekawe choć na to nie wyglada , ale katyń ? Polska ocena prawna zbrodni jest odrzucana przez rosję lub taki czarnobyl ? Tam wszystko opierało sie na kłamstwie , gdyby nie szwecja oni by to zatuszowali , ludze pracujacy na miejscu tragedii tez byli okłamywani , prypec nie była ewakuowana od razu. Udawali ze nic sie nie stalo ? byli tak głupi ze nie wiedzieli co sie stało ? nie sądze, Rosjanie to bardzo "ciekawy" naród.
Życie bez motocykla powoduje raka i choroby serca
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf

Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es

Awatar użytkownika
elco
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: elco » ndz 11 kwie 2010, 11:09

Jakkolwiek nie przepadalem za prezydentem, tak zle mu nie zyczylem. Chyba nikt nie zyczyl. Tym bardziej, ze razem z nim rozbili sie polscy dowodzacy armia, ludzie odpowiadajacy za bezpieczenstwo tego kraju, wazne osobistosci z zycia spolecznego i politycznego.
Brakuje słów... [*]
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.

Awatar użytkownika
Gacol
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
województwo: śląskie

Post autor: Gacol » ndz 11 kwie 2010, 11:13

szatan pisze:Tam wszystko opierało sie na kłamstwie , gdyby nie szwecja oni by to zatuszowali , ludze pracujacy na miejscu tragedii tez byli okłamywani , prypec nie była ewakuowana od razu. Udawali ze nic sie nie stalo ? byli tak głupi ze nie wiedzieli co sie stało ? nie sądze, Rosjanie to bardzo "ciekawy" naród.
Słuchaj czytam któryś twój post i widzę że masz bardzo podobne zdania.Co do czarnobyla to powiem tyle.Widziałem zdjęcia z wyprawy mojego znajomego.Tam sie normalnie żyje.Ludzie pracują itd.Czy oni dostają taką kase czy robią ich na szaro???

Sory za ot
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)

Awatar użytkownika
Wojtek86
klepacz
klepacz
Imię: Wojtek
Kontakt:

Post autor: Wojtek86 » ndz 11 kwie 2010, 11:31

Lex737 pisze:A znacie to: Nostradamus: I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy.
Ciekawe..... hmmm....
Czytałem ostatnio przepowiednie Nostradamusa i nie bardzo kojarzę taki fragment :(

Awatar użytkownika
Lex737
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: Lex737 » ndz 11 kwie 2010, 11:48

Wojtek86 pisze:Lex737 napisał/a:
A znacie to: Nostradamus: I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy.
Ciekawe..... hmmm....

Czytałem ostatnio przepowiednie Nostradamusa i nie bardzo kojarzę taki fragment :(
]

Kiedyś oglądałem film o nostradamusie był tam ten fragment, ale nie jestem pewny czy to są oryginalne słowa, natknąłem się na niego na jakiejś stronce.

Awatar użytkownika
robsonic
klepacz
klepacz
Imię: Robert
Kontakt:

Post autor: robsonic » ndz 11 kwie 2010, 11:55

Ciężko się z tym pogodzić..... słyszałem wczoraj słowa pewnego gościa i cytuje: w sumie taki HARD RESET naszego rządu może być początkiem nowego i wolnego od układów rządu... może i racja???
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę :)

Awatar użytkownika
Lex737
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: Lex737 » ndz 11 kwie 2010, 12:22

Możliwe ale wątpię w to. Polecam obejrzeć film dokumentalny "Władcy Marionetek" Tomasza Sakielskiego. Rząd był jaki był, możemy trafić na gorszy lub lepszy.

Awatar użytkownika
szatan
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: szatan » ndz 11 kwie 2010, 12:42

Każdy rząd mozna określic tak
http://www.youtube.com/watch?v=Q-phPW7Fbj8
Przepraszam za brutalnosc mojego osądu w takiej chwili
Życie bez motocykla powoduje raka i choroby serca
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf

Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es

Awatar użytkownika
RALF
klepacz
klepacz
Imię: Rafał

Post autor: RALF » ndz 11 kwie 2010, 13:38

[*]
Radio Kolor 103 FM
K&N - Exhaust Delkewic - White Lamp - White Indicators - Polished wheel rims -Carbon Mudguard - Bagster

Awatar użytkownika
8Bodzio8
pisarz
pisarz
Imię: Tomek

Post autor: 8Bodzio8 » ndz 11 kwie 2010, 13:41

[*]
Prędkość w kilometrach/h widniejąca na znakach drogowych jest jedynie wielkością sugerowaną i w żadnym wypadku nie należy jej sztywno stosować. ;-)

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz
Imię: Piotr

Post autor: Dresik » ndz 11 kwie 2010, 13:42

prosze Was, darujcie sobie te spekulacje i szukanie na siłę teorii spiskowych :confused

a jeśli już musicie to robić to przynajmniej poczekajcie kilka dni :confused

jestem już zniesmaczony czytaniem takich komentarzy, wybaczcie

:sad:
:-)

Awatar użytkownika
Żeton
klepacz
klepacz
Imię: Artur
Kontakt:

Post autor: Żeton » ndz 11 kwie 2010, 14:06

[*]
Nie ma obcych wśród Błękitnych Rycerzy, są tylko niespotkani przyjaciele. "There are no strangers, only friends you haven't met. RIDE WITH PRIDE

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » ndz 11 kwie 2010, 18:18

Bardzo to przykre.. Tyle ludzi zginęło....ogromna strata dla rodzin i bliskich...bo w polityce - cóż nie ma ludzi niezastąpionych i nie trzeba śmierci, żeby nastąpiła zmiana na stanowiskach.
ale dla rodzin i bliskich to strata niewyobrażalna - bo po prostu nie da się ich już odzyskać....już ich po prostu nie ma :(
Bardzo współczuję wszystkim Rodzinom tych, którzy tam zginęli....

również proszę o zaprzestanie tych spekulacji i domysłów - z szacunku dla drugiego człowieka, dla ludzi których życie w tak tragiczny sposób się skończyło i dla Ich rodzin .... :(

Spoczywajcie w pokoju WSZYSCY {*}
Obrazek

ODPOWIEDZ