354 punkty -> 4 motocykle

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
elco
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: elco » czw 08 kwie 2010, 23:36

dragoo pisze:Tylko ze zaden normalny pan redaktor nie rozrozni po wypadku scigacza od motyckla sportowo - turystycznego. Bo i to i to plastik. Więc jak nas ktoś widzi to myśli... ścigacz... a nie zastanawia się czy to może nie akurat turystyk... przecież warcy jak motór... ;) A po za tym, po ostatniej przejażdzce jedna starsza Pani na przejsciu dla pieszych niezle białka wytrzeszczyła kiedy zobaczyła ze poza 20 samochodami tylko motocyklista (ja) się zatrzymał ;) :D
Skoro inni psują wizytówkę motocyklistom to ja się wziąłem za naprawianie ;) :D
Niestety tak zostal media wykreowany obraz motocykli oslonietych plastikiem. Ostatnio nawet do tego grona podciagnieto SV650 w wersji z owiewka. Podejrzewam, ze piekny street na bazie czopera z plastikami takze by nim sie stal. Pismaki szukaja tylko i wylacznie sensacji. Zeby cos opisac poprawnie trzeba sie tematem zainteresowac, czegos sie dowiedziec - a to najwyrazniej wykracza poza kompetencje krotkowzrocznych dziennikarzy. Juz od dluzszego czasu zastanawia mnie dlaczego w zadnych wazniejszych telewizyjnych informacjach bardzo rzadko przedstawia sie nowinki techniczne, nowe ustawy, rozporzedzania, wazne dla masy przedsiebiorcow i czasami nawet szarych ludzi wprowadzonych norm itd. Niestety tutaj trzeba troche wiecej wiedzy i przygotowania. Nie ma krwi, wiec nie bedzie sensacji. Co gorsze wszystko wykreowane przez media jest w takiej formie przyjmowane przez spoleczenstwo, ktore rzadko wyglada poza ekran swojego telewizora. Nie generalizujac.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.

Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Imię: Marek
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: poscig » pt 09 kwie 2010, 02:20

A mnie dzis w nocy na trasie Gdańsk-Warszawa zatrzymała policja,miałem 95 na 60km/h, noc, piękna prosta,droga nowa i dobrze oznaczona...czułem ,że stoje w miejscu...niestety policjant wyskakujacy zza przystanku....patrząc na niego pomyslałem rutynowa kontrola bo cała drogę sie wlokłem rozmawiając z plecaczkiem...pan policjant po krótkiej rozmowie i moim jedynym wytłumaczeniu,że jechałem bardzo spokojnie i niestety nie czułem predkości nadmiernej, zagrażającej komukolwiek...stwierdził,że nie jestem piratem drogowym i nie zamierza mi podnosic kosztów wyjazdów nocnych z kobietą na kawe do miejscowosci oddalonej o kilka setek km....miło mnie zaskoczył składając moje dokumenty i zycząc szerokiej drogi....gość jak się okazało nie był służbista, tylko trzeźwo oceniajacym sytuacje na drodzę policjantem wolnym od uprzedzeń...kazdemu życze takich kontroli...nie uważam ,że przekraczanie ograniczeń jest dobre,ale ja nie dam sie zwariowac i nie kontroluje prędkościomierza co sekundę....jadąc na moto albo zapierd.....am,albo i to częscie przemieszczam się tylko ograniczenia sa zbyt srogie....lub brak nam dróg do normalych predkości

Awatar użytkownika
brii
pisarz
pisarz
Imię: Maciej
województwo: śląskie

Post autor: brii » pt 09 kwie 2010, 20:41

dragoo pisze:A po za tym, po ostatniej przejażdzce jedna starsza Pani na przejsciu dla pieszych niezle białka wytrzeszczyła kiedy zobaczyła ze poza 20 samochodami tylko motocyklista (ja) się zatrzymał ;) :D
Jak tak ostatnio zrobiłem to ominęło mnie w ogóle nie zwalniając pięć samochodów (mimo tego, że stanąłem na środku pasa - przejechali na przeciwny kierunek), praktycznie rozjeżdżając pieszych :( Cała akcja miała w centrum miasta, gdzie max jedzie się 40km/h. Dla wychodzi na to, że dla dobra pieszych niekiedy lepiej się przed przejściem nie zatrzymywać...
dragoo pisze:Skoro inni psują wizytówkę motocyklistom to ja się wziąłem za naprawianie ;) :D
Popieram i działam :) U mnie ludzie są zazwyczaj zdziwieni, że podjeżdżam gdzieś, parkuję moto i nie ma huku od dziurawego wydechu, tylko cisza - to od razu zmienia podejście ludzi :)
elco pisze:Juz od dluzszego czasu zastanawia mnie dlaczego w zadnych wazniejszych telewizyjnych informacjach bardzo rzadko przedstawia sie nowinki techniczne, nowe ustawy, rozporzedzania, wazne dla masy przedsiebiorcow i czasami nawet szarych ludzi wprowadzonych norm itd. Niestety tutaj trzeba troche wiecej wiedzy i przygotowania. Nie ma krwi, wiec nie bedzie sensacji. Co gorsze wszystko wykreowane przez media jest w takiej formie przyjmowane przez spoleczenstwo, ktore rzadko wyglada poza ekran swojego telewizora. Nie generalizujac.
Ano zgadza się, ale prawie - niekiedy są informacje "prawne" i dla przedsiębiorców. Żeby nie było za fajnie to nic one nie wnoszą, bo są to tylko wtrącenia o kontrowersyjnych projektach ustaw - dziennikarze czują krew i biją pianę ;) Zazwyczaj o późniejszych zmianach w projektach (które całą sprawę cywylizują) już nie wspomina się, a o samych ustawach tym bardziej, bo nie ma sensacji...
Katarzynki to takie pierniczki
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.

Awatar użytkownika
Yaco
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: Yaco » pt 09 kwie 2010, 20:51

A co odróżnia VFR od "ścigacza" względem innych pojazdów na drodze? W zestawieniu z przeciętną puszką to nawet bandzior lub xj-ta są ścigami.
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka

Awatar użytkownika
kris2k
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
Kontakt:

Post autor: kris2k » pt 09 kwie 2010, 20:52

Yaco pisze:A co odróżnia VFR od "ścigacza" względem innych pojazdów na drodze? W zestawieniu z przeciętną puszką to nawet bandzior lub xj-ta są ścigami.
No alez oczywiscie ze tak jest.
Kazdy golas z polowiewka lub pelna jest scigiem.
Kazdy turystyk jest scigiem.
Wynalazki typu TDM... tez jest scigiem.
I mozna tak dalej wymieniac ;)

Awatar użytkownika
abook
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Kuba
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: abook » pt 09 kwie 2010, 21:05

Niestety koledzy, taki już nasz los... tych stereotypów, że każdy motocyklista to "dawca" jeszcze długo się nie pozbędziemy, przynajmniej tak długo jak ten niewielki odsetek "wariatów" pozostanie na drogach.
Ciężka praca jeszcze nikomu nie zaszkodziła, ale po co ryzykować?
Kluczborski Klub Miłośników VW Garbusa

Awatar użytkownika
Yaco
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: Yaco » pt 09 kwie 2010, 21:33

Na dobrą sprawę, nie rozumiem dlaczego tak się gorączkujecie. Ja mam w d... jak mnie widzą. Ich problem.

kris2k - nie chodzi mi o to co jest a co nie ściegiem. Problem polega na tym, że żaden z niejeżdżących motocyklami puszkarzy nie ma pojęcia o osiągach GS500, nie mówiąc o cebrach, bandziorach czy VFR-kach. O dużych sportach nie wspominając.
Spotkało mnie to nieszczęście, że pracuję przy jednej z szybszych tras w Warszawie - typowa strzelnica. Dodatkowo niestety muszę dojeżdżać do pracy puchą, a wyjazd z parkingu na tę właśnie ulicę mam po wewnętrznej łuku, spomiędzy biało-czerwonych słupków. Nie muszę chyba tłumaczyć, że przez to g... nic nie widać. Gdybym nie wyjeżdżał powoli jak ostatnia pi..a to już dwóch motocyklistów miałbym na sumieniu. Ale ja wiem co potrafi motocykl. 90% nie wie... I nie ma na to rady. Niestety wiele jest miejsc na drodze, gdzie nie da się nie ryzykować wymuszenia.
Moje zdanie: nie jesteś gotów ponieść konsekwencji swojego stylu jazdy - nie zapier...
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka

Awatar użytkownika
MC_Hammer
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Maciej
województwo: mazowieckie

Post autor: MC_Hammer » pt 09 kwie 2010, 22:08

ogólnie to zgadzam się z Wami :mrgreen:

mlody55
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: mlody55 » sob 10 kwie 2010, 08:27

Awatar użytkownika
kris2k
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
Kontakt:

Post autor: kris2k » sob 10 kwie 2010, 10:15

:sciana

Awatar użytkownika
Wojtek86
klepacz
klepacz
Imię: Wojtek
Kontakt:

Post autor: Wojtek86 » sob 10 kwie 2010, 12:33

Bez komentarza... :evil:

Awatar użytkownika
Gregory
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Grzesiek
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Gregory » sob 10 kwie 2010, 13:26

No i zaczyna się. Początek sezonu i już .... - szkoda pisać :evil:
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów

Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.

CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,

ODPOWIEDZ