Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
-
sajmon
- pisarz

a ja myślałem że tą są upatrzyłeś
http://otomoto.pl/honda-vfr-800-limitow ... 15987.html
co do tej z BE, to wygląda elegancko - jedynie znaczek 50'th pod szybką troszkę szpeci

bo w oryginale tego nie ma, prawy dekiel chyba też ryśnięty, ale poza tym wygląda super.
Kolor ? kwestia gustu, ja się przyzwyczaiłem
cena? Jeśli się okaże że opony do wymiany, napęd czyli +/- 1,5 tys to bym odpuścił
-
Fryt
- teksciarz

- Imię: Krystian
- województwo: pomorskie
Wiesz co trochę trudno jest mi to ocenić bo moim zdaniem tu u nas w PL też można kupić takiego brylancika, nie wiem czy tego widziałeś ale to też wersja limitowana i też tachany z zagranicy
http://otomoto.pl/honda-vfr-800-limitow ... 15987.html
jedynie w przebieg ciężko mi uwierzyć ale wygląd niczego moim zdaniem tak samo SI!!
A druga sprawa jest taka że ja kupiłem swoją VFRkę za caaałkiem inne pieniądze bo była po wypadkowa ale wiem że jak w przyszłości będę chciał ją dopieścić to też będę musiał poza pieniążkami utopić też swój czas i pracę, co akurat lubię

Odpowiedz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.
-
Fryt
- teksciarz

sajmon, widzę że zdanie mamy podobne

Odpowiedz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.
-
sajmon
- pisarz

hehe, ta z GB ma wymienione kierunki, oraz lusterka od modelu 00-01
opony do wymiany, wydech oryg

, ale za to stelaż Givi
-
Fryt
- teksciarz

sajmon pisze:hehe, ta z GB ma wymienione kierunki, oraz lusterka od modelu 00-01
opony do wymiany, wydech oryg

, ale za to stelaż Givi
i myślę że z ceny też można by dość ugryźć

-
Słowiu
- teksciarz

- Imię: Bartłomiej
- województwo: podlaskie
Wszystko się niedługo rozstrzygnie,jak się uda opuścić troszkę grosza to będzie GiT i się ją weźmie,oczywiście jeżeli będzie bez wkładu finansowego co oceni mój ekspert już na miejscu ;p
a ta z GB długo już się sprzedaje...zresztą ja nie chcę motoru z Anglii...
Codziennie spotykam wariatów pędzących na łeb na szyję.Czasami naprawdę trudno ich dogonić...
-
Koobsky
- pisarz

- Imię: Kuba
- województwo: poza granicą Polski
Przy tej z UK można zapytać o MOT. Jestem pewien, że gość je dostał. Jak powie, że nie ma to znaczy, że przebieg może być nieco wyższy jak ma to wszystko będzie jasne. Ewentualnie numer referencyjny dokumentu V5 i też można sprawdzić przebieg online.

-
Słowiu
- teksciarz

Codziennie spotykam wariatów pędzących na łeb na szyję.Czasami naprawdę trudno ich dogonić...
-
Koobsky
- pisarz

- Imię: Kuba
Sprawdziłem tego anglika. Jest po jakimś sporym dzwonie bo ubezpieczyciel wycofał ją z użytku ze względu na wysokie koszty naprawy. Dokładnie 24/04/2012 dostał kategorię C. Motor miał 2 właścicieli. W związku z powyższym nie będę sprawdzał autentyczności przebiegu jako że uważam, że nie warto..

PS. Przebieg się zgadza. Nie doczytałem wcześniej, że gość podaje numer referencyjny dokumentu V5.
BEZWYPADKOWY!

-
Słowiu
- teksciarz

Koobsky pisze:Sprawdziłem tego anglika. Jest po jakimś sporym dzwonie bo ubezpieczyciel wycofał ją z użytku ze względu na wysokie koszty naprawy. Dokładnie 24/04/2012 dostał kategorię C. Motor miał 2 właścicieli. W związku z powyższym nie będę sprawdzał autentyczności przebiegu jako że uważam, że nie warto..

PS. Przebieg się zgadza. Nie doczytałem wcześniej, że gość podaje numer referencyjny dokumentu V5.
BEZWYPADKOWY!

No i widzisz jak to jest ;/ nigdy sie nie wie co zastaniesz na miejscu ;/
-
zaba80r
- pisarz

- Imię: Piotr
Wszystko powypadkowe z UK powyzej 10 lat ma kategorię C(tzw marker ubezp) bo ubezpieczenie liczy koszt naprawy na oryginalnych czesciach plus naprawa w ASO...80% wszystkich motorow w PL powinno miec kategorię C

czyli koszt naprawy przewyzsza wartość pojazdu.
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...
-
sensi
- klepacz

- Imię: pawel
zaba80r pisze:Wszystko powypadkowe z UK powyzej 10 lat ma kategorię C(tzw marker ubezp) bo ubezpieczenie liczy koszt naprawy na oryginalnych czesciach plus naprawa w ASO...80% wszystkich motorow w PL powinno miec kategorię C

czyli koszt naprawy przewyzsza wartość pojazdu.
jesli sie nie myle to skala zniszczen pojazdu nie jego wiek decyduje do jakiej kategorii zostanie on zaliczony. w drugiej czesci postu masz niestety racje i pewnie dlatego taka opinia zostala przypisana wszystkim motocyklom z uk
"zresztą ja nie chcę motoru z Anglii..." - z tym to sie juz w ogole nie zgodze... problem polega na tym, ze trzeba wypatrzyc sztuke tutaj a nie kupowac sprowadzona po taniosci przez handlarza. jak juz pisano w uk istnieje cos takiego jak centralna ewidencja pojazdow ktora dosc szczegolowo opisze ci historie motocykla. uczciwy sprzedawca poda nr rej pojazdu i nr dowodu rejestracyjnego dzieki ktorym sprawdzisz ilu moto mialo wlascicieli, czy byla zmiana koloru, czy jest na nim zabezpieczenie bankowe (nazwisko na dowodzie rejestracyjnym nie potwierdza prawa wlasnosci). poza tym, ogolny stan motocykli jest tu o wiele lepszy niz w pl a wiaze sie to m.in. z nasyceniem rynku i swiadomoscia konsumenta. gdyby jakis dealer probowal sprzedac tu auto lub moto po wypadku i zadeklarowal je jako bezwypadkowe, prawnicy szybko pusciliby go z torbami...
Ostatnio zmieniony czw 10 sty 2013, 15:14 przez
sensi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
zaba80r
- pisarz

- Imię: Piotr
nie myslisz sie ale z reguly naprawa pojazdow powyzej 10 lat jest w UK nieoplacalna ....i z urzedu dostaja cat c...dziennie ogladam okolo 50-60 pojazdow categorią stad moje wnioski, pzdr ps nikt nikogo z torbami nie puszcza bo sprzedawca nie musi tego podawac , a sprawdzeniem przeszlosci auta czy motoru powinien byc zainteresowany kupujacy ...o ile tego nie dopilnuje to jego problem a w logbooku jest czarno na bialym czy auto lub motor byly rozbite....co do ewidencji i innych sory pierdół wszystko da sie obejsc....kwestia kasy i dogadania sie...
Ostatnio zmieniony czw 10 sty 2013, 15:34 przez
zaba80r, łącznie zmieniany 3 razy.
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...
-
sensi
- klepacz

- Imię: pawel
ale to juz calkiem inna historia

jest to jest zwiazane z tym co pisales wczesniej ze wycena czesci dokonywana jest na podstawie oficjalnych cen aso
-
Słowiu
- teksciarz

http://www.2dehands.be/motoren/motoren/ ... en%2Fhonda
A co sądzicie o tej,napewno bardziej mi się podoba kolorystycznie