Przez miesiąc zszedłem z 82 kg na 73 kg przy 180 cm wzrostu.
Dieta:
- zero jakiegokolwiek pieczywa, zero makaronu , zero ryżu, zero ziemniaków, zero alkoholu, zero napojów gazowanych, zero podjadania
- 4/5 posiłków dziennie ( średnio co 3/4 godziny ) np.
* śniadanie: dwa wafle ryżowe , serek wiejski lub twarożek , warzywa , zielona herbata
* drugie śniadanie: owoce + orzechy( nie więcej niż 30 g )
* obiad: gotowana pierś kurczaka ( jakieś 100-150g ) + gotowane warzywa
* podwieczorek: owoce/ jogurty / serki itp.
- dodatkowo czasem jakiś tuńczyk, łosoś, serki topione, chuda szynka, polędwica
Warto dodawać do mięsa czy warzyw gotowanych ostre przyprawy. A do jogurtów np. cynamon.
Do tego codziennie ćwiczyłem:
- co drugi dzień rowerek stacjonarny ( zaczynałem od 30 min. , teraz pomykam ponad 1 h)
- co drugi dzień pływalnia ( nie mylić z siedzeniem w saunie czy jacuzzi

)
No i zapomnieć trzeba o wszystkich fast foodach itp. Jeżeli coś smażymy to na oliwie z oliwek.
Do tego pije conajmniej 2 litry wody codziennie. I nie więcej niż 1 szklanka soku np. pomarańczowego.
Nie warto robić brzuszków itp. bo tym tkanki tłuszczowej nie zrzucimy a powiększone mięśnie brzucha mogą tylko wypchnąć jeszcze bardziej brzuch
Wiadomo, że często nie mamy czasu na przygotowanie zdrowego jedzenia , wtedy ja osobiście jadłem wafle ryżowe lub owoce.
Ogólnie rzecz biorąc moja dieta była dość restrykcyjna. Bałem się nieco efektu jojo bo kiedyś tak już miałem. Najlepiej udać się do dietetyka żeby ustalić indywidualnie dietę by nie uzyskać odwrotnych efektów

Do tego trzeba być wytrwałym. Wcześniej jadłem dużo i niezdrowo + do tego praktycznie codziennie piwko i wieczorna/nocna gastrofaza. Trzeba trochę zaparcia i cierpliwości a efekty przyjdą. Powodzenia
Teraz trochę zmieniłem dietę i zacząłem ćwiczenia na zwiększenie masy mięśniowej
Dla tych którzy chcą trochę zwiększyć się w klacie lub wyrzeźbić 6-pak polecam te ćwiczenia:
https://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474
https://www.youtube.com/watch?v=nV80y796Gwk