XX-em jeżdżę od 2011r. złego słowa nie powiem ... moto leciwe bo gaźnik ('98) moto licznikowo coś koło 70kkm nalotu, klepie kosz sprzęgłowy, poza tym (odpukać NIC!) bieżące wymiany zaraz po zakupie robiłem tylko większy serwis z regulacja zaworów (regulacja). Śmiga jak ta lala!!! Dla mnie bajka mocy NIGDY mi za mało nie jest, wygody baaardzo zmieniłem tylko na początku szybę ori na MRA Touring! Ostatnimi czasy 90% jazdy niestety miasto (brak czasu) głównie do pracy jeżdżę - motocykl w tym zaj.. Poznaniu gdzie przebijam całe miasto zakorkowane prowadzi mi się tak dobrze że skutery wymiękają
Na trasie to wiadomo nie ma się co rozpisywać - motocykl do tego stworzony - połyka kilometry jak żaba muchę.
Nie wiem jak wtrysk ale gaźnik dość paliwożerny potrafi być (choć w sumie kto się tym przejmuje jeżdżąc motocyklem - chyba nie o to chodzi!). Co do wersji gaźnik/wtrysk, w przeważającej większości ludzi którzy także jeźdżą na Iksach słyszę opinie że gaźnik lepszy - bardziej czuć ten pazur (i nie mówię o KM bo to znikoma różnica) ale ponoć oddawanie mocy jest inne w gaźniku! Żeby nie było że swoje chwalę osobiście jeździłem (jeżdzę) tylko gaźnikiem więc nie mam odniesienia do wtryska powtarzam co słyszę od innych.
Dla mnie ogólnie XX petarda pod każdym względem! też od 2 3 sezonów sobie przeglądam i myślę nad zmianą .. ale nie że cos mi nie pasuje w iksie tylko wiadomo chęć spróbowania czegoś innego (dość mocno byłem napalony na Haykę ale w moim budżecie były I generacji a ja bym chciał taka od 2008 po lifcie) i summa summarum jakoś zdecydować się nie mogę póki co

Trochę jak Bury sprzedaje już 3 lata

)) Trudno podjąć decyzję o rozstaniu w tym przypadku. Poniekąd pewnie cena też ma znaczenie (nie ma się co oszukiwać) bo człowiek posiadający Iksa i znający ten motocykl i jego możliwości spojrzy na allegro i zobaczy ze można iksa wyhaczyć w cenie jakiejś np.CBF600 czy tym podobne to sobie mówi co?! to zostaje przy swoim przecież w sumie mi to nic nie brakuje!;)
Także podsumowując - polecam jako nastepcę VFRy XXa! Bardzo dobra jakoś za stosunkowo nie dużą kasę porównując do ZZRa 14 czy Hayki.