POZYTYWNIE :)

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Megan
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Magdalena
województwo: mazowieckie

Re: POZYTYWNIE :)

Post autor: Megan » śr 27 lip 2011, 09:52

VFRKrzysztof to super że przestałeś palić!!! :-) Trzymam kciuki żebyś wytrwał!!! :-)

Pozdrawiam :-)

Awatar użytkownika
skoch84
pisarz
pisarz
Imię: Staszek
województwo: wielkopolskie

Post autor: skoch84 » śr 27 lip 2011, 23:24

10 sierpnia stuknie mi pierwszy rok od ostatniego fajka.
Trzymam kciuki bo dokładnie wiem, że łatwo nie jest :bye
Almera N15 GA14DE '98
Honda VFR 750 RC36I '91

Awatar użytkownika
marcinskc
pisarz
pisarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: marcinskc » czw 28 lip 2011, 10:32

Nie wiem czy dobry dział - 23 lipca zmieniłem stan cywilny :), na obstawie było 25 motków, dzisiaj wyjazd w ciemno do Chorwacji. Same pozytywy.

Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Post autor: Damo 88 » czw 28 lip 2011, 13:58

Cena w Motoriście za tarcze Orginalne :shock: Uwaga
45220MCWH01 Dysk Zestaw, Lewy Przedni Hamulec 1254.60 PLN 7-14 dni

Zakupiłem W salonie Hondy niecałe 500zł za oryginalne Hondowskie :biggrin

Śmieszne ceny w tej Motoriście . Gdy Zadzwoniłem i powiedziałem że chce zostawić pieniądze w Kraju to usłyszałem Może dostać pan 5% upustu :roll: A drugie 5% do własnej kieszeni . Z Doświadczenia wiem że 10 % to dorma przy większych zakupach . żadnych zakupów w Motoriscie :bye
Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .

Awatar użytkownika
rommi
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: rommi » czw 28 lip 2011, 15:39

Damo 88 pisze:akupiłem W salonie Hondy niecałe 500zł za oryginalne Hondowskie
To pochwal się w jakim salonie kupiłeś te tarcze, przyda się taka informacja dla innych.

pozytywne jest to, że już czwartek :mrgreen:

Awatar użytkownika
Panasonix82
pisarz
pisarz

Post autor: Panasonix82 » czw 28 lip 2011, 22:40

Właśnie skończyłem zakładać oplot do Fazerka, zdjąłem stelaż i kufer-idą do sprzedania.
Noi jutro piątek :)

Awatar użytkownika
Żeton
klepacz
klepacz
Imię: Artur
Kontakt:

Post autor: Żeton » pt 29 lip 2011, 00:03

zaliczony Licencjat z Administracji Bezpieczeństwa wewnętrznego na 4,5 :P
Nie ma obcych wśród Błękitnych Rycerzy, są tylko niespotkani przyjaciele. "There are no strangers, only friends you haven't met. RIDE WITH PRIDE

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Post autor: PETER » pt 29 lip 2011, 00:16

gratulacje
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof

Post autor: VFRKrzysztof » pt 29 lip 2011, 04:39

Piszę w dziale "Pozytywnie", gdyż wydaje mi się, że jest pozytywnie, ale jeśli jestem w błędzie, to mam nadzieję, że ktoś biegły w matematyce mnie poprawi. Dziś, czyli wczoraj, ale tak na prawdę to też dziś, mamy firmowe spotkanie dotyczące planu sprzedaży na przyszły rok. Spotkanie odbywa się w Genewie. Po takiej nasiadówie nie sposób zasnąć na trzeźwo, więc eksplorowaliśmy wszystkie piwodajnie aż do zamknięcia ostatniej. Ale ta ostatnia okazała się przedostatnią, bo jak już się człowiekowi wydaje, że nigdzie nie kupi piwa, to zwykle można piwo dostać w hotelowym kasynie. A koledzy moi akurat tacy są, że nie poddają się nigdy. Wylądowaliśmy więc we trzech w kasynie. Jako że koledzy byli w lepszym stanie, niż ja, zaproponowałem, że ja płacę za pierwszą rundę piwa, bo zakładałem, że jako pierwszy udam się na spoczynek. Zamówiłem więc trzy piwa, zapłaciłem swoją własną prywatną kartą i buchnąłem śmiechem, bo na wydruku stało jak wół 64, 56. Przekonany byłem, że za trzy piwa zapłaciłem 64 szwajcarskie franciszki i jeszcze jakieś kopiejki. Ale koledzy, którzy mają mocniejsze okulary :mrgreen: stwierdzili, że to jest kwota w polskich złotych, a franciszków szwajcarskich wydałem jedynie 18. Ahaaaaaaa, pomyślałem sobie. Skoro już pogodziłem się z rozstaniem z sześćdziesięcioma szwajcarskimi franciszkami, to dlaczego by tych sześćdziesięciu franciszków nie przegrać w kasynie. Wymieniłem zatem 60 franciszków na żetony. Koledzy też coś wymienili, ale szybko wszystko przegrali. A ja konsekwentnie przez cały czas obstawiałem po jednym żetonie na cztery numery w ruletce (daty urodzin małżonki mojej i dziecięcia mojego :mrgreen: ). Przy okazji zorientowaliśmy się, że grający dostają piwo za darmo, więc jak przechodził obok kelner to zawsze wrzeszczeliśmy: two more beers, please. Ahaaa, zamawialiśmy dwa piwa, bo w międzyczasie trzeci kolega gdzieś znikł. I tak sobie piliśmy te browary, i ja sobie obstawiałem te cztery numery, aż się zmęczyłem. A mój kolega jeszcze bardziej zmęczony był. Jako, że po raz pierwszy w życiu byłem w kasynie, musiałem się zorientować, co z żetonami. Objaśniono mi, że żetony muszę u krupiera wymienić na większe, a te większe mogę w kasie wymienić na cash. Poszedłem do kasy, rzuciłem na kontuar te żetony i dostałem 300 francuskich franciszków. Wydawało mi się, że to dużo, więc postanowiłem to z kolegą uczcić ginem z tonikiem. Wypiliśmy po dwa, zanim padliśmy, zatem razem było 4, każdy po 15 szwajcarskich franciszków. I qrrrrrwa nie mogę się doliczyć, czy jestem na plusie, czy na minusie :mrgreen:
The best is yet to come! :-)

Awatar użytkownika
Panasonix82
pisarz
pisarz

Post autor: Panasonix82 » pt 29 lip 2011, 06:29

VFRKrzysztof pisze:Piszę w dziale "Pozytywnie", gdyż wydaje mi się, że jest pozytywnie, ale jeśli jestem w błędzie, to mam nadzieję, że ktoś biegły w matematyce mnie poprawi. Dziś, czyli wczoraj, ale tak na prawdę to też dziś, mamy firmowe spotkanie dotyczące planu sprzedaży na przyszły rok. Spotkanie odbywa się w Genewie. Po takiej nasiadówie nie sposób zasnąć na trzeźwo, więc eksplorowaliśmy wszystkie piwodajnie aż do zamknięcia ostatniej. Ale ta ostatnia okazała się przedostatnią, bo jak już się człowiekowi wydaje, że nigdzie nie kupi piwa, to zwykle można piwo dostać w hotelowym kasynie. A koledzy moi akurat tacy są, że nie poddają się nigdy. Wylądowaliśmy więc we trzech w kasynie. Jako że koledzy byli w lepszym stanie, niż ja, zaproponowałem, że ja płacę za pierwszą rundę piwa, bo zakładałem, że jako pierwszy udam się na spoczynek. Zamówiłem więc trzy piwa, zapłaciłem swoją własną prywatną kartą i buchnąłem śmiechem, bo na wydruku stało jak wół 64, 56. Przekonany byłem, że za trzy piwa zapłaciłem 64 szwajcarskie franciszki i jeszcze jakieś kopiejki. Ale koledzy, którzy mają mocniejsze okulary stwierdzili, że to jest kwota w polskich złotych, a franciszków szwajcarskich wydałem jedynie 18. Ahaaaaaaa, pomyślałem sobie. Skoro już pogodziłem się z rozstaniem z sześćdziesięcioma szwajcarskimi franciszkami, to dlaczego by tych sześćdziesięciu franciszków nie przegrać w kasynie. Wymieniłem zatem 60 franciszków na żetony. Koledzy też coś wymienili, ale szybko wszystko przegrali. A ja konsekwentnie przez cały czas obstawiałem po jednym żetonie na cztery numery w ruletce (daty urodzin małżonki mojej i dziecięcia mojego ). Przy okazji zorientowaliśmy się, że grający dostają piwo za darmo, więc jak przechodził obok kelner to zawsze wrzeszczeliśmy: two more beers, please. Ahaaa, zamawialiśmy dwa piwa, bo w międzyczasie trzeci kolega gdzieś znikł. I tak sobie piliśmy te browary, i ja sobie obstawiałem te cztery numery, aż się zmęczyłem. A mój kolega jeszcze bardziej zmęczony był. Jako, że po raz pierwszy w życiu byłem w kasynie, musiałem się zorientować, co z żetonami. Objaśniono mi, że żetony muszę u krupiera wymienić na większe, a te większe mogę w kasie wymienić na cash. Poszedłem do kasy, rzuciłem na kontuar te żetony i dostałem 300 francuskich franciszków. Wydawało mi się, że to dużo, więc postanowiłem to z kolegą uczcić ginem z tonikiem. Wypiliśmy po dwa, zanim padliśmy, zatem razem było 4, każdy po 15 szwajcarskich franciszków. I qrrrrrwa nie mogę się doliczyć, czy jestem na plusie, czy na minusie
Bedzie to nowe zadanie opisowe na maturze z matmy xD

Awatar użytkownika
Rozan
klepacz
klepacz

Post autor: Rozan » pt 29 lip 2011, 07:58

Panasonix82 o tym samym pomyślałem :)
Swoją drogą bardzo przyjemny wieczór ;-)

Dziubek21
Imię: Piotr

Post autor: Dziubek21 » pt 29 lip 2011, 08:50

Piątek tygodnia koniec i początek! wschód ładna pogoda, jeszcze tylko 8 h w robocie i wsiadam na dwa koła. Jak z pogodą dalej na zachód???

Awatar użytkownika
Poldek13
pisarz
pisarz
Imię: Robert

Post autor: Poldek13 » pt 29 lip 2011, 13:17

W końcu zawitałem do hamowni-) wynik 110 koni-), ale pokazał mi wykresy komputerowe wszystkich vfr które mierzył i u mnie wyszedł najładniejszy wykres mocy-)))) bez doła hahaha.
A po 2 - kolejna wyprawa nad ukochane pomorze juz za kilka dni-))) bestia w pełni przygotowana-))))
Poldek

Awatar użytkownika
możej
pisarz
pisarz
Imię: Piotr

Post autor: możej » pt 29 lip 2011, 13:17

Jutro wylot na Rodos, a po powrocie w siodło z żoną i na Litwe :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rozan