Szukanie VFRy-moje wrażenia ;p

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Biker
pisarz
pisarz
Imię: Paweł
województwo: lubuskie

Re: Szukanie VFRy-moje wrażenia ;p

Post autor: Biker » ndz 30 gru 2012, 15:15

Very Funny Ride
Cztery koła poruszają ciało ,2 koła duszę......

Awatar użytkownika
Słowiu
teksciarz
teksciarz
Imię: Bartłomiej
województwo: podlaskie

Post autor: Słowiu » ndz 30 gru 2012, 15:32

O kursem ale ceny,ponad 3k euro za FI :cry
Codziennie spotykam wariatów pędzących na łeb na szyję.Czasami naprawdę trudno ich dogonić...

Awatar użytkownika
emils
pisarz
pisarz
Imię: Emil
województwo: mazowieckie

Post autor: emils » ndz 30 gru 2012, 16:11

Słowiu pisze:O kursem ale ceny,ponad 3k euro za FI :cry
A teraz sobie pomyśl, że zarabiasz 2k euro na miesiąc :P Dołująca myśl, ale cóz. W każdym razie warto dać troche więcej i mieć pewny sprzęt.
"Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre. A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru!"

Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Słowiu
teksciarz
teksciarz

Post autor: Słowiu » ndz 30 gru 2012, 17:25

No wiadomo że warto,dlatego.szukam za granicą bo tam przynajmniejludzie uczciwi a dlatego właśnie że zarabiają więcej od nas i nie zależy im na tym żeby oszukać i sprzedać trefny sprzęt
Codziennie spotykam wariatów pędzących na łeb na szyję.Czasami naprawdę trudno ich dogonić...

Awatar użytkownika
emils
pisarz
pisarz

Post autor: emils » ndz 30 gru 2012, 17:59

Ale też nie można powiedzieć, że wszyscy sprzedający u nas oszukują. Nie popadajmy w paranoję ;) Jest tego sporo, ale to też wina samych ludzi.
Szukają sprzętu takiego jak vfr powiedzmy za 7-8tys i myślą, że funkiel nówka jak mówi sprzedawca. No kurde nie da sie po prostu i trzeba użyć troche mózgu-skoro 6-7tys to początkowa cena to spodziewac sie można tylko napraw tak naprawde. Taki już mamy naród, najlepiej jakby kosztowała 2tys i była salonowa.

Nie twierdze, że nie oszukują i te za 10tys zdarzają się walone czy coś, ale ogólnie jeżeli ktoś jest pewien wartości motocykla to nie odda go za te 7tys bo wie ile w niego włożył i w jakim stanie jest. Pomimo, że to jednak są motocykle (mówimy o 800) 14letnie (a teraz włąściwie już 15) to dobre sztuki kosztują koło 10tys a czasami więcej. I jeżeli ktoś oszuka w tej kwocie to jest faktycznie chamski i powinno się wieszać za jaja ludzi, którzy sprzedają nieświadomej osobie motocykle z krzywymi ramami, bez hamulca itp itd. i to nieważne w jakiej kwocie i komu je sprzedają. Ja wieszałbym za jaja po prostu i tyle.

Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz
Imię: jakub
województwo: małopolskie

Post autor: kubatron2 » ndz 30 gru 2012, 22:51

No wiadomo że warto,dlatego.szukam za granicą bo tam przynajmniejludzie uczciwi a dlatego właśnie że zarabiają więcej od nas i nie zależy im na tym żeby oszukać i sprzedać trefny sprzęt-no tak bo oszustami na swiecie sa tylko rumuni cyganie i polacy............. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Słowiu
teksciarz
teksciarz

Post autor: Słowiu » ndz 30 gru 2012, 23:25

kubatron2 pisze:no tak bo oszustami na swiecie sa tylko rumuni cyganie i polacy.............
i niestety wszyscy są w jednym kraju ;/

Awatar użytkownika
Koobsky
pisarz
pisarz
Imię: Kuba
województwo: poza granicą Polski

Post autor: Koobsky » pn 31 gru 2012, 01:35

emils pisze:Ale też nie można powiedzieć, że wszyscy sprzedający u nas oszukują. Nie popadajmy w paranoję ;) Jest tego sporo, ale to też wina samych ludzi.
Szukają sprzętu takiego jak vfr powiedzmy za 7-8tys i myślą, że funkiel nówka jak mówi sprzedawca. No kurde nie da sie po prostu i trzeba użyć troche mózgu-skoro 6-7tys to początkowa cena to spodziewac sie można tylko napraw tak naprawde. Taki już mamy naród, najlepiej jakby kosztowała 2tys i była salonowa.

Nie twierdze, że nie oszukują i te za 10tys zdarzają się walone czy coś, ale ogólnie jeżeli ktoś jest pewien wartości motocykla to nie odda go za te 7tys bo wie ile w niego włożył i w jakim stanie jest. Pomimo, że to jednak są motocykle (mówimy o 800) 14letnie (a teraz włąściwie już 15) to dobre sztuki kosztują koło 10tys a czasami więcej. I jeżeli ktoś oszuka w tej kwocie to jest faktycznie chamski i powinno się wieszać za jaja ludzi, którzy sprzedają nieświadomej osobie motocykle z krzywymi ramami, bez hamulca itp itd. i to nieważne w jakiej kwocie i komu je sprzedają. Ja wieszałbym za jaja po prostu i tyle.
Zgadzam się z tym w 100%. Próbując na siłę kupić moto w dolnym pułapie cenowym sami prosimy się o problemy.
Ja swoją V-kę chciałem kupić sporo taniej ale jak zacząłem przeglądać internet to okazało się, że za tą kasę może być to niełatwe, nawet zimą... Dodam tylko, że mówimy o kwocie około 12,5 tysiąca złotych i otwarty byłem nawet na model z 2002 roku. Poszukiwania skończyły się na grubo ponad 15-stu tysiącach ale mam taką jak chciałem czyli srebrną i z ABS'em a do tego jest jeszcze komplet kufrów. :)

PS. Pozdrawiam kolegę "emils" ze względu na fakt, że niegdyś byliśmy dalekimi sąsiadami bo oryginalnie jestem z Grodziska Mazowieckiego. :D

EDIT:
Dodam jeszcze, że najbardziej mnie boli fakt, że wielu z nas latami odkłada na swój pierwszy motocykl a później jakieś ścierwo wciska nam jakiegoś polepionego szrota wmawiając, że jest w super stanie. Dlatego też cieszy mnie, że jest takie forum jak to nasze gdzie zawsze można liczyć na pomoc kogoś bardziej doświadczonego w oględzinach przez zakupem.
http://www.goriders.net
Zapraszam do polajkowania mojego fanpage'a na facebook'u. :)
https://www.facebook.com/www.goriders.net

Moja VFR'a...
VFR 800 V-Tec

Awatar użytkownika
Buła
klepacz
klepacz
Imię: Marcin
województwo: świętokrzyskie
Kontakt:

Post autor: Buła » pn 31 gru 2012, 10:50

Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej :)

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz
Imię: jakub
województwo: małopolskie

Post autor: kubatron2 » pn 31 gru 2012, 10:58

brak śruby w podnóżku kierowcy lewa strona brak zaślepki duzej sruby w tylnim kole.buła to daj moze to do działu oceniamy.bo nas zjada za offowanie na maxa

Awatar użytkownika
kifer
pisarz
pisarz

Post autor: kifer » pn 31 gru 2012, 10:58

Z forum, z forum trzeba brać i już.
"Pracując ciężko po osiem godzin dziennie możesz w końcu zostać szefem i zacząć pracować po dwanaście." - Robert Frost

Awatar użytkownika
Słowiu
teksciarz
teksciarz

Post autor: Słowiu » pn 31 gru 2012, 11:29

Widziałem ją ale jakoś nie rzuciła mnie na kolana,teraz to czekam koledzy na wyjazd za gramanicę i mam nadzieję że któraś z tych jeszcze będzie :D

http://nl.kapaza.be/vlaams-brabant/hond ... 746011.htm

http://nl.kapaza.be/oost-vlaanderen/hon ... 419017.htm

http://nl.kapaza.be/oost-vlaanderen/hon ... 280636.htm

cena nie jest niska dlatego mogą jeszcze być za 2 tyg :D

Awatar użytkownika
kris2k
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: kris2k » pn 31 gru 2012, 13:40

Słowiu pisze:Widziałem ją ale jakoś nie rzuciła mnie na kolana,teraz to czekam koledzy na wyjazd za gramanicę i mam nadzieję że któraś z tych jeszcze będzie :D

http://nl.kapaza.be/vlaams-brabant/hond ... 746011.htm

http://nl.kapaza.be/oost-vlaanderen/hon ... 419017.htm

http://nl.kapaza.be/oost-vlaanderen/hon ... 280636.htm

cena nie jest niska dlatego mogą jeszcze być za 2 tyg :D
Srodkowa bym bral :)
Crash-pady R&G kosztuja majatek, nowe Pilot Road 3 tez tanie nie sa, stelaze pod 3 kufry tak samo.
2200euro to rewelacyjna cena, przebieg jak najbardziej OK.

Awatar użytkownika
Słowiu
teksciarz
teksciarz

Post autor: Słowiu » pn 31 gru 2012, 13:53

Zobaczymy która jeszcze będzie :D Osobiście najbardziej mi się podoba czerwona ale kolorem wiadomo się nie jeździ ;p No i ma wydech akcesoryjny :D ale to bym sobie od razu zmienił,to nie problem ;p

Awatar użytkownika
emils
pisarz
pisarz

Post autor: emils » pn 31 gru 2012, 14:15

Otóz to Koobsky
Ja wyrwałem swoją za 12,5 z rocznika 00. Dalej sie zastanawiam czemu nikt jej przez 2tyg nie kupił, widocznie czekała na mnie :mrgreen: Ale wysoka cena odpłaca się stanem technicznym. I to mnie cholernie cieszy :)

A skoro kolega z grodziska to faktycznie blisko. Szkoda, że tak daleko wywiało ;) Byłaby blisko Vfr'ka do polatania ;)

ODPOWIEDZ