Oszustwo domenowe Extra Internet GmbH !!!!!!!!!!!!!
- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
- województwo: mazowieckie
Re: Oszustwo domenowe Extra Internet GmbH !!!!!!!!!!!!!
Dobre... Jest to jakiś pomysł... 

-
- pisarz
- Imię: Grzegorz
Proponowali mi ze 2 razy takie domeny ale ich zlałem i życzyłem szczęśliwemu nabywcy sukcesów .....
Droższy jest wałek z wpisem do zagramanicznego katalogu branżowego / czasopism branżowych -
dostajesz pocztą , że aktualizują bezpłatnie dane firmy , potwierdź i odeślij im podpisany formularz i już ..
Na drugiej stronie na dole - maluczkim drukiem ze sprawdzenie danych było w gratisie ale umieszczenie w katalogu to koszt 1000 euro a ta umowa jest ważna 3 lata i nie można jej wcześniej rozwiązać .
Zastrzeżenie nazwy handlowej towaru również chcieli mi przedłużyć i rozszerzyć nawet na terytorium Meksyku , wystarczy dokonać przelewu na konto niemieckiej firmy ............ Tyle ze tym sie Urząd Patentowy zajmuje .....
CeLiKu cierpliwości i powodzenia
Droższy jest wałek z wpisem do zagramanicznego katalogu branżowego / czasopism branżowych -
dostajesz pocztą , że aktualizują bezpłatnie dane firmy , potwierdź i odeślij im podpisany formularz i już ..
Na drugiej stronie na dole - maluczkim drukiem ze sprawdzenie danych było w gratisie ale umieszczenie w katalogu to koszt 1000 euro a ta umowa jest ważna 3 lata i nie można jej wcześniej rozwiązać .
Zastrzeżenie nazwy handlowej towaru również chcieli mi przedłużyć i rozszerzyć nawet na terytorium Meksyku , wystarczy dokonać przelewu na konto niemieckiej firmy ............ Tyle ze tym sie Urząd Patentowy zajmuje .....
CeLiKu cierpliwości i powodzenia
- ppamula
- stary wyjadacz
- Imię: Piotr
Celik
Mam znajomego który dał się wciągnąć w taki węzęł.
Ktoś mu poradził by to olać i poczekać na dalszy bieg wypadków.
Tezmu tak radziłem.
Po początkowym nagleniu do uregulowania płatności i straszeniu egzekucją sprawa ucichła i została olana przez tych naciągaczy. Mniej więcej po dwóch miesiącach.
Mam znajomego który dał się wciągnąć w taki węzęł.
Ktoś mu poradził by to olać i poczekać na dalszy bieg wypadków.
Tezmu tak radziłem.
Po początkowym nagleniu do uregulowania płatności i straszeniu egzekucją sprawa ucichła i została olana przez tych naciągaczy. Mniej więcej po dwóch miesiącach.
- C_L_K
- ostry klepacz
Po początkowej fazie "podjarania" teraz, na zimno, też tak myślę. Dobrze wiedzą, że działają na granicy prawa ze wskazaniem na "poza prawem", więc raczej myślę, że wolą liczyć zera na koncie z tych wpłat, które wpłynęły bez szemrania niż, żeby dla kilku stówek chciało im się biegać po sądach.
Jak to moowili starzy indianie: pasmatrim - uwidim
Jak to moowili starzy indianie: pasmatrim - uwidim

-
- pisarz
- Imię: Grzegorz
W takim temacie mam pytanie
Córa zalogowała się na www.pobieraczek.pl i teraz chcą od niej pieniędzy .
Firma działa w podobnym stylu i nie wiem , czy zapłacić i wstrzymać jej kieszonkowe , czy to olać .
Jako ,że jest nieletnia - dane przy rejestracji trochę się nie zgadzają ( właściwie to wcale sie nie zgadzają )
Tak więc mają jej IP , adres e-mail ( też niezgodne dane ) i nic więcej .
Wielu ludzi zostało tak oszukanych i jest dużo informacji o nich . ( nawet na youtubie )
Poradźcie proszę , bo mam wystarczająco obecnych kłopotów i nie spieszy mi sie do nowych
Córa zalogowała się na www.pobieraczek.pl i teraz chcą od niej pieniędzy .
Firma działa w podobnym stylu i nie wiem , czy zapłacić i wstrzymać jej kieszonkowe , czy to olać .
Jako ,że jest nieletnia - dane przy rejestracji trochę się nie zgadzają ( właściwie to wcale sie nie zgadzają )
Tak więc mają jej IP , adres e-mail ( też niezgodne dane ) i nic więcej .
Wielu ludzi zostało tak oszukanych i jest dużo informacji o nich . ( nawet na youtubie )
Poradźcie proszę , bo mam wystarczająco obecnych kłopotów i nie spieszy mi sie do nowych
- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz
- Imię: Kasia
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Fazer72 pisze:Poradźcie proszę , bo mam wystarczająco obecnych kłopotów i nie spieszy mi sie do nowych
Olej !!!
jest to bezprawne wyciąganie od ludzi pieniędzy. Ja się nie logowałam a chcieli wyciągnąć pieniądze. Poza IP komputera nic się nie zgadzało. Trzeba ich trochę postraszyć i popytać prawnika (na przykład) o paragrafy(jak znam życie nasz Jano Ci pomoże) i odczepią się.
Ode mnie odczepili się bez paragrafów, ale też trochę nerwów mnie to kosztowało

Mamy dwie miłości-
i
VFR Viking SeXszyn North Roads

VFR Viking SeXszyn North Roads
- ppamula
- stary wyjadacz
olej to.i teraz chcą od niej pieniędzy .
Przeczytaj poniżej. To tylko kawałek
RWR 61-23/09/ZK Wrocław, 31 marca 2010 r.
DECYZJA RWR 6/2010
I. Na podstawie art. 26 ust. 1 ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i
konsumentów (Dz. U. Nr 50, poz. 331 ze zm.) oraz stosownie do art. 33 ust. 6 tej ustawy i § 5
ust. 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 1 lipca 2009 roku w sprawie właściwości
miejscowej i rzeczowej delegatur Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (Dz.U. Nr 107,
poz. 887), po przeprowadzeniu postępowania w sprawie praktyk naruszających zbiorowe
interesy konsumentów, wszczętego z urzędu przeciwko Rafałowi Peisert i Iwonie
Kwiatkowskej prowadzących działalność gospodarczą w formie spółki cywilnej pod nazwą
Eller Service spółka cywilna z siedzibą w Gdańsku
- działając w imieniu Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów,
1. uznaje się za praktykę naruszającą zbiorowe interesy konsumentów, o której mowa w
art. 24 ust. 1 i 2 pkt 3 ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów działanie ww.
przedsiębiorców polegające na stosowaniu reklamy wprowadzającej konsumentów w błąd co
do bezpłatności świadczonych usług w okresie 10 dni od dnia zawarcia umowy oraz co do
okresu, na jaki umowa zostaje zawarta, co narusza art. 4 ust. 1 i 2 w zw. z art. 5 ust. 1 ustawy
z dnia 23 sierpnia 2007 roku o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym (Dz.U.
Nr. 171, poz. 1206) i godzi w zbiorowe interesy konsumentów.
i nakazuje się zaniechania jej stosowania.
- C_L_K
- ostry klepacz
Najgorsze jest to, że nikt z tym nic nie robi i takie chooje śmieją się wszystkim w nos w majestacie prawa...
- Diego
- klepacz
- Imię: Mirek
Jazda na motocyklu to najlepsze coś,co można robić w ubraniu
Czesc mam ten sam problem moze sie skontaktujemy i razem cos zdziałamy w tej kwestii napisz do mnie hurtokazja@tlen.pl
- Lisu
- zadomowiony
- Imię: Maciej
- województwo: kujawsko-pomorskie
Co do pobieraczek.pl to mi też wysłali kilka maili ale pięknie ich zlałem i tyle
Olać i się nie martwić.

- ppamula
- stary wyjadacz
Jeżeli ktoś jeszcze dostał takie pismo do aktualizacji danych a w rzeczywistości zawarcia umowy wpisu w rejestry, bardzo proszę o kontakt.
Abo pismo z żądaniem zapłaty.
Abo pismo z żądaniem zapłaty.