CZY WY RÓWNIEŻ JEŹDZICIE SAMOCHODAMI JAK SKOŃCZONE PIZ..Y???
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
Re: CZY WY RÓWNIEŻ JEŹDZICIE SAMOCHODAMI JAK SKOŃCZONE PIZ..
dobra dobra, jedną elkę to sobie łykasz jak chcesz, gorzej jest jak faktycznie jadą w sznurku, ostatnio przy wylocie z rybnika jechało ich 5 (słownie PIĘĆ w ciągu!!), ani to jak wyprzedzić ani nic, powinni jakoś to unormować, żeby odstępy zachowywali np po 15m, żeby można było je wyprzedzać, a póki co to jest lipa.
- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
a co mamy powiedziec w Grudziadzu,gdzie oprocz elek jezdza jeszcze ciezarowe elki wojskowe?nie dosc ze czesto sa zawalidrogami to jeszcze smierdzi od nich na kilometr
to jest dopiero jazda..

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI
Nic dodać, nic ująć. Niektórym należaloby zabrać lejce zanim je jeszcze dostali. Glupota jest tym elementem, występowania którego wybaczyć się nie da. Przykro, że są tacy, którzy zapominają o uprzejmosci na drodze. Jeśli chodzi o instruktorów, to tak jak w każdej grupie zawodowej są profesjonaliści i Ci którym nie powierzyłbym nauczania kierowania taczką. Każde uogólnianie jest krzywdzące, ale widocznie fanatycy Hitlera z podkarpacia są zbyt tępi, aby i to zrozumieć. (sic!).
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe
- Tomek Grudziądz
- klepacz
- Imię: Tomek
Nie przesadzajmykamil grudziadz pisze:a co mamy powiedziec w Grudziadzu,gdzie oprocz elek jezdza jeszcze ciezarowe elki wojskowe?

"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"
- Tomek Grudziądz
- klepacz
I zaraz będzie dymSt@ry pisze:fanatycy Hitlera z podkarpacia są zbyt tępi,

- Diego
- klepacz
- Imię: Mirek
- województwo: mazowieckie
i majo
naklejki coby nie budzić instruktora trąbieniem...
W każdym mieście jest Ich sporo,tez mnie .q.w. jajo ...no i co ....kierunek lewy ,manetka odkręcona i ...tyle Ich widziałem....

W każdym mieście jest Ich sporo,tez mnie .q.w. jajo ...no i co ....kierunek lewy ,manetka odkręcona i ...tyle Ich widziałem....
Jazda na motocyklu to najlepsze coś,co można robić w ubraniu
- emil
- stary wyjadacz
gorzej jak sam furmanką jedziesz i nie ma jak przyspieszyć ani gdzie sie zmieścić, nie?
- Tomek Grudziądz
- klepacz
A Wy na kursie nie wkurzaliście innych kierowców?
- emil
- stary wyjadacz
jak robilem prawko to nie było takiego ruchu jak teraz, więc jeśli elek jedzie w kupie 5 co 5m to coś jest nie tak chyba w naszym śmiesznym prawie, nie uważasz?
- Tomek Grudziądz
- klepacz
Bo to polskie prawoemil pisze:coś jest nie tak chyba w naszym śmiesznym prawie,

- Diego
- klepacz
- Imię: Mirek
- województwo: mazowieckie
A żebyś wiedział,że prawie jak furmanką śmigam .Mam starego mondka 1,8 td,zawalidroga ale tanio i wygodnie jeździ i tym bolidem czasami za elką nie ma innego wyjścia trzeba się wlec.emil pisze:gorzej jak sam furmanką jedziesz i nie ma jak przyspieszyć ani gdzie sie zmieścić, nie?
VFRa jest od zapindalania a auto mam od jazdy,zwykłej,codziennej szarówy.

Jazda na motocyklu to najlepsze coś,co można robić w ubraniu
- stoodent1
- pisarz
- Imię: Michał
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Jeździcie po eLkach jak po łysych koniach...
Sory ale to jest żałosne i w >.< to mam bo jakoś nauczyć ludzie się muszą.
Winnymi takiego stanu są kolejne ekipy rządzące bo infrastruktura drogowa jest przystosowana do ruchu jaki był w 95 a nie takim jak teraz.
Co do instruktorów nie jestem nim nie mam żadnego w rodzinie 3 kumpli jest.
Nie wiem jak wykonują swój zawód więc nie potrafię ocenić, ale jak ktoś myśli że to łatwa i lajtowa praca to grubo się myli.
Cóż oceniamy przez pryzmat własnych doświadczeń.
Wkurza mnie jedno my jako motocykliści jesteśmy grupą który bardzo dostaje w kość poprzez uogólnianie a sami nie potrafimy się tego wyzbyć...
Sory ale to jest żałosne i w >.< to mam bo jakoś nauczyć ludzie się muszą.
Winnymi takiego stanu są kolejne ekipy rządzące bo infrastruktura drogowa jest przystosowana do ruchu jaki był w 95 a nie takim jak teraz.
Co do instruktorów nie jestem nim nie mam żadnego w rodzinie 3 kumpli jest.
Nie wiem jak wykonują swój zawód więc nie potrafię ocenić, ale jak ktoś myśli że to łatwa i lajtowa praca to grubo się myli.
Cóż oceniamy przez pryzmat własnych doświadczeń.
Wkurza mnie jedno my jako motocykliści jesteśmy grupą który bardzo dostaje w kość poprzez uogólnianie a sami nie potrafimy się tego wyzbyć...
- juhass
- pisarz
- Imię: Tomasz
Problemem nie jest fakt, że te el-ki jeżdżą, bo jeździć muszą, lecz godziny kiedy się to odbywa i ich spiętrzenie. Ja rozumiem, że kursanta trzeba nauczyć jazdy w każdych warunkach, ale naprawdę nic tak nie wk...a jak czekanie na światłach za L-ką, która od 2 zmian próbuje ruszyć. Szczególnie gdy odbywa się to w godzinach szczytu.
Dawniej miałem kilka km od siebie ośrodek egzaminacyjny- po osiedlu o każdej porze błąkały się sennie L-ki, jedna za drugą szukając miejsca do nauki parkowania. Jak już taka znajdowała owe miejsce to przez kolejne kilka minut starała się je zająć wydłużając korek poza drogę osiedlową.
Nie wspomnę o tym, że jadąc z pracy wybierałem dłuższą drogę, oby tylko omijać popularne trasy egzaminacyjne, bo tam korek gwarantowany, mimo umiarkowanego ruchu. Od kiedy przenieśli ośrodek do Rybnika mam wreszcie spokój. Pozdrawiam kolegów z Rybnika.
Jeszcze co do wyprzedzania L-ek. To nie jest tak, że się je raz- dwa wyprzedzi na moto i problemu niema. Nie wiem jak Wy, ale ja do wyprzedzania każdej L-ki podchodzę ze zdwojoną ostrożnością. Zwykły kierownik jak mnie już widzi w lusterku i delikatnie odbija w prawo to wiem, że _raczej_ spodziewa się wyprzedzania. Kursant często zauważa mnie dopiero jak jestem z boku, bo wcześniej całą swoją uwagę koncentruje na obserwowaniu drogi przed nim. A że zauważa nagle, czasem wystraszy się tłumika i nie wiadomo co zrobi w napływie strachu.
Dawniej miałem kilka km od siebie ośrodek egzaminacyjny- po osiedlu o każdej porze błąkały się sennie L-ki, jedna za drugą szukając miejsca do nauki parkowania. Jak już taka znajdowała owe miejsce to przez kolejne kilka minut starała się je zająć wydłużając korek poza drogę osiedlową.
Nie wspomnę o tym, że jadąc z pracy wybierałem dłuższą drogę, oby tylko omijać popularne trasy egzaminacyjne, bo tam korek gwarantowany, mimo umiarkowanego ruchu. Od kiedy przenieśli ośrodek do Rybnika mam wreszcie spokój. Pozdrawiam kolegów z Rybnika.

Jeszcze co do wyprzedzania L-ek. To nie jest tak, że się je raz- dwa wyprzedzi na moto i problemu niema. Nie wiem jak Wy, ale ja do wyprzedzania każdej L-ki podchodzę ze zdwojoną ostrożnością. Zwykły kierownik jak mnie już widzi w lusterku i delikatnie odbija w prawo to wiem, że _raczej_ spodziewa się wyprzedzania. Kursant często zauważa mnie dopiero jak jestem z boku, bo wcześniej całą swoją uwagę koncentruje na obserwowaniu drogi przed nim. A że zauważa nagle, czasem wystraszy się tłumika i nie wiadomo co zrobi w napływie strachu.
Drodzy Państwo! Pamiętajcie, że instruktor to także zawód a poza tym to kursanci umawiają się na określone godziny. Materiał, ktory kursant musi "przerobić" także jest nienegocjowalny. Tolerancja, wyrozumiałeość i cierpliwość jest tym, czego coraz częściej nam brakuje. Zwolnijcie, uśmiechajcie się i bądźcie mili dla siebie i innych.
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe