O wyzszości Golfa nad Punto i takie tam....
- eater
- pisarz
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
Oj panowie... zalujta, nie widzieliście mojego Poldolota 1.5 SLE aka. Szerszeń.
Zakupiony za 600 zł w 2003 roku, rok produkcji 1986.
Czerwien meksykanska. Do 1/3 karoserii od dolu lekko brunatna, nie wiem, może to korozja...?
Krzyżaki kardana dzwoniły jak rura hydrauliczna pod wpływem młotka, a luzy na przednim zawieszeniu były takie, że podczas jazdy na wprost ruchy kierownicy wynosiły po 10 cm.
Ale był cudny!
Był mój, był pierwszy i jeździł. Tankowany za 15 zł dowoził mnie do szkoły... no i te wypady za miasto z dziewczyną... 
Żaden Golf nie był tak fajny.
Zakupiony za 600 zł w 2003 roku, rok produkcji 1986.

Czerwien meksykanska. Do 1/3 karoserii od dolu lekko brunatna, nie wiem, może to korozja...?
Krzyżaki kardana dzwoniły jak rura hydrauliczna pod wpływem młotka, a luzy na przednim zawieszeniu były takie, że podczas jazdy na wprost ruchy kierownicy wynosiły po 10 cm.

Ale był cudny!

Żaden Golf nie był tak fajny.

Terror Mechanicznej Pomarańczy!
Potrzebujesz części do moto w dobrej cenie? Pytaj!
Potrzebujesz części do moto w dobrej cenie? Pytaj!

- MC_Hammer
- ostry klepacz
- Imię: Maciej
- województwo: mazowieckie
Kiedyś, kiedyś bardzo dawno temu też miałem fiata 126p i sam w nim zrobiłem pierwszy remont silnika, skrzyni, blacharki i został pomalowany na - turkusowo 
Potem nastąpił tjuning, ciemne szyby, głośniki, radio kemwood, i zmiana średnicy dyszy w gaźniku.
Ależ on zapie...lał
, całą Polskę nim zjechałem, ja nie pamiętam tylu imprez co "on".
Raz się zje..bała skrzynia ale i tak na drugim biegu (bo tylko dwójka była ) z Bydgoszczy wróciłem
Szkoda, że te czasy już nie wrócą, ale dzięki temu jest co wspominać

Potem nastąpił tjuning, ciemne szyby, głośniki, radio kemwood, i zmiana średnicy dyszy w gaźniku.
Ależ on zapie...lał

Raz się zje..bała skrzynia ale i tak na drugim biegu (bo tylko dwójka była ) z Bydgoszczy wróciłem

Szkoda, że te czasy już nie wrócą, ale dzięki temu jest co wspominać

- ppamula
- stary wyjadacz
- Imię: Piotr
w sumie to takiego malucha można kupić chyba za niewielką cenę. Nie wiem jak z częściami, kiedyś było bez liku.MC_Hammer pisze:Szkoda, że te czasy już nie wrócą
To tylko nasze wygodnictwo spowodowało że się pakujemy do wiekszych fur.
A jak trzeba zmienić żarówkę w reflektorze to:
"Ryba, pomóż"
^ to o mnie

[ Dodano: 2010-09-10, 10:02 ]
także MC wszystko przed Tobą.
Jeszcze się zmieścisz w malucha

- Jacko
- ostry klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
No widzisz, człowiek to sie umie dopasować do potrzeby.ppamula pisze:była taka pozycja.
Trzeba było włączyć 3 bieg żeby lewarek nie przeszkadzał, połozyć poduszkę na hamulec ręczny, oczywiście spuszczony, otworzyć lewe i prawe dzwi i hulaj dusza.

Ach ta Rybka ............... ma gość mocppamula pisze:A jak trzeba zmienić żarówkę w reflektorze to:
"Ryba, pomóż"

Ja też kiedys o mały włos i bym kupił malucha i to cabrio

Ostatnio zmieniony pt 10 wrz 2010, 10:07 przez Jacko, łącznie zmieniany 1 raz.
- MC_Hammer
- ostry klepacz
- Imię: Maciej
Żadko chodzę w dresachFred pisze:Golfa nigdy nie kupie (I,II,III) bo nie bede robić konkurencji dla dresów

A golfa miałem i II i III jak nie było stać mnie na nic lepszego

i nikt nie napisze, że zabdany golf III pomimo swojego wieku nie wygląda ładnie.
A golfa I jeszcze w kabrio w ładnym stanie to bym z chęcią przytulił

PS.
Ale ja chwilowo nie szukam autappamula pisze:Może jakiś Opelek? Astra?

Nie wiem, może w takim rejonie mieszkam ale ciężko spotkać nie stjuningowanego golfa. A jak się trafi po "tuningu" to jedzie lajtowy synek, czapeczka z półokrągłym daszkiem i jakaś techniawa...MC_Hammer pisze: Żadko chodzę w dresach
A golfa miałem i II i III jak nie było stać mnie na nic lepszego![]()
i nikt nie napisze, że zabdany golf III pomimo swojego wieku nie wygląda ładnie.

Tylko widać rozwój bo kiedyś jeździły "jedynki", potem II a teraz III