NEGATYWNIE

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
zaba80r
pisarz
pisarz
Imię: Piotr
województwo: poza granicą Polski

Re: NEGATYWNIE

Post autor: zaba80r » pn 06 maja 2013, 14:27

uuuuuuuuuuuuu dixon gruuuubbbo mi 10 maja znika 12 pkt ;) pzdr
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...

Awatar użytkownika
armen1pl
pisarz
pisarz
Imię: Arek
województwo: mazowieckie

Post autor: armen1pl » pn 06 maja 2013, 14:30

myśle ze po ostatnim powrocie z łomży to bym stracił lejce.
Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.

Awatar użytkownika
emils
pisarz
pisarz
Imię: Emil

Post autor: emils » wt 07 maja 2013, 14:06

Dzisiaj skręcając na skrzyżowaniu w kształcie T w lewo gość wjechał puszką w bok. Ja nie mam nawet siniaka, lekkie otarcie tylko. Moto dostało w chłodnice i kierunek wraz z czachą. Lewa owiewka lekko porysowana (Tempo da rade). Nie wiem co dalej bo musiałem do pracy jechać, wieczorem obejrze lepiej. Może długo sie nie zejdzie bo obaj w PZU, w piątek ma być już u mnie gość żeby wycenić szkody. Plus taki, że nie moja wina więc moto sie zrobi i może coś zostanie na paliwo, ale ok 2tyg się zejdzie.

Leci płyn chłodniczy więc nie ma sensu jeździć. Nie ma to jak dobry początek dnia...
"Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre. A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru!"

Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz
Imię: jakub
województwo: małopolskie

Post autor: kubatron2 » wt 07 maja 2013, 19:33

podczas prac domowych rozciołem lewe oko masakra ból ibuprom jem zamiast płatków z mlekiem nie trafiam łyżeczką do szklanki.jazda na maxa.ALE z szpitala o jednym oku wróciłem na motocyklu :mrgreen:

Awatar użytkownika
maliq85
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Paweł
województwo: kujawsko-pomorskie
Kontakt:

Post autor: maliq85 » czw 09 maja 2013, 21:56

Dziś facet wymuszając pierwszeństwo zajechał mi drogę, a ja ratując siebie moto i kolesia położyłem lalunię na bok i poleciałem dupą po asfalcie... mi nic się nie stało poza stłuczeniami i obolałym kręgosłupem... vfrka ma obdarty prawy pług, lekko kapę i zdarty i wygięty crasch pad od łasucha który ocalił mi pół moto :)reszta oki..policja zachowała się bardzo przyjaźnie, kolesiowi dała mandat itp., a wypierał się i rzucał... ja odjechałem jakoś do domu i teraz czekam na rzeczoznawcę.... a było ciepło bo udało mi się wyjść cało i w ułamkach sek zrobiłem tyle rzeczy których jestem w szoku, że potrafię... ;) ufff... uważajcie na debili puszkarzy... nie życzę nikomu takiej adrenaliny i stresu bo mogło się skończyć fatalnie
"Per aspera ad astra"
pozdro MALIK :)

Kolega_PL
pisarz
pisarz
Imię: Adam

Post autor: Kolega_PL » czw 09 maja 2013, 22:58

maliq85 pisze:... a ja ratując siebie moto i kolesia położyłem lalunię na bok i poleciałem dupą po asfalcie...
Szkoda, że nie hamowałeś :twisted:
Adam

Awatar użytkownika
Bury
klepacz
klepacz
Imię: Andrzej
województwo: pomorskie

Post autor: Bury » pt 10 maja 2013, 06:30

Kolega_Pl widzę że Ty to potrafisz wszędzie zabłysnąć...
VFR800 RC46 98r była
CBR1100XX Super Blackbird
Darkness Black Metallic

Awatar użytkownika
dixon
klepacz
klepacz
Imię: rafał

Post autor: dixon » pt 10 maja 2013, 09:05

Widzę, że jak wiosna nastała to się grubo dzieje;) Uważajcie na puszkarzy i niebieskich;)
Leciałem 20 km przed opatowem w stronę radomia, nie wiadomo skąd i jak, pojawiła się wspaniała alfa romeo z video;)
Ale nie dało się nic zrobić, bo m.in. pan polucjant otworzył szybkę i na dzień dobry powiedział tak: nienawidzę motocyklistów i nienawidzę jeździć po takich na wypadki. Lecę w poniedziałek do radomia na szkolonko za 300 peelenów zdjąć punkty;)
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52

Awatar użytkownika
maliq85
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: maliq85 » pt 10 maja 2013, 09:15

kolega pl hamując przed przeszkodą zrobiłem piękne stoppie a potem widząc, że nie zatrzymam się to położyłem moto a nie jechałem na kolesia aby złamać kark na dachu jego suv-a...
"Per aspera ad astra"
pozdro MALIK :)

Awatar użytkownika
BartoszBB
bywalec
bywalec
Imię: Bartosz
województwo: lubuskie

Post autor: BartoszBB » pt 10 maja 2013, 09:43

A mi się dzisiaj lekko VFRKa zapaliła.Spalił się odcinek ok 10cm kabli + 3kostki zaraz za regulatorem napiecia kostki stopione kable juz nawet izolacji nie mialy siwy dym i ogień do tego lekko stopiony zadupek z lewej strony.Wymieniłem kable na szybko (byłem poza domem) i VFrka śmiga ładowanie jest nawet bezpiecznika nie spaliło i wszystko działa jak należy.Jak myślicie dlaczego mogło się tak stać?

Awatar użytkownika
zaba80r
pisarz
pisarz
województwo: poza granicą Polski

Post autor: zaba80r » pt 10 maja 2013, 10:45

Myślę ze jak zawsze negatywnym wątkiem jest tu kolega pl....ksywa lekko nie trafiona--> "hejter" brzmi adekwatnie do wypowiedzi tego pana.
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...

Awatar użytkownika
SpiNacZ
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Jarek
województwo: łódzkie

Post autor: SpiNacZ » pt 10 maja 2013, 13:24

dixon pisze:Widzę, że jak wiosna nastała to się grubo dzieje;) Uważajcie na puszkarzy i niebieskich;)
Leciałem 20 km przed opatowem w stronę radomia, nie wiadomo skąd i jak, pojawiła się wspaniała alfa romeo z video;)
Ale nie dało się nic zrobić, bo m.in. pan polucjant otworzył szybkę i na dzień dobry powiedział tak: nienawidzę motocyklistów i nienawidzę jeździć po takich na wypadki. Lecę w poniedziałek do radomia na szkolonko za 300 peelenów zdjąć punkty;)
Dobrze wiedzieć, że w okolicy Radomia. Dzięki. Podziwiam Cię za spokój, bo jeżeli mnie ktoś by na wstępie powiedział, że nienawidzi motocyklistów, to nie wiem jak bym się zachował. Ręce opadają.

Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: kiki » sob 11 maja 2013, 09:11

Panowie Radom to przeciez miasto policyjne :) już od Grójca trzeba uważać co sie dzieje :)

A tak btw- wczoraj robłem pierwsze km w tym sezonie i okazało się że jakoś nie potrafię jeździć- zakręty brane jakoś kwadratowo, ruchy nie skoordynowane itp :? ... Chyba trzeba się wjeździć w sezon :twisted:

Awatar użytkownika
puzon
klepacz
klepacz
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: puzon » sob 11 maja 2013, 09:32

kiki pisze:A tak btw- wczoraj robłem pierwsze km w tym sezonie i okazało się że jakoś nie potrafię jeździć- zakręty brane jakoś kwadratowo, ruchy nie skoordynowane itp :? ... Chyba trzeba się wjeździć w sezon :twisted:
Mam to samo dlatego najpierw jadę na duży parking i kręcę kółka, ósemki itp. ale w jeszcze nie wyjechałem w tym sezonie moto rozebrane i czekam do 20 maja aż mi punkty zejdą :mrgreen: .

Awatar użytkownika
Janusz B.
klepacz
klepacz
Imię: Dżony

Post autor: Janusz B. » czw 23 maja 2013, 02:10

armen1pl pisze:myśle ze po ostatnim powrocie z łomży to bym stracił lejce.
Myślę, że gdyby punktować wszystkie nasze wykroczenia, to tracilibyśmy je przy każdym wyjeździe z garażu/parkingu.

P.S. A ja lubię, jak tu i ówdzie Koleżka sarkastyczne hasło rzuci. Nie zawsze wychodzi, ale ogólnie jest git.
Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie.
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl

ODPOWIEDZ