NEGATYWNIE

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
dragoo
klepacz
klepacz
Imię: Jarek

Post autor: dragoo » śr 04 lis 2009, 10:56

Budze się rano... zastanawiam się jak bardzo będzie dziś świecić słońce i czy bedzie sucho... a tu... czas wyciagnąć sanki i zaprzęg ;( ZIIIMA

PS: Achmed, mam podobnie... :/

Awatar użytkownika
Hefajstos
klepacz
klepacz
Imię: Maciej

Post autor: Hefajstos » śr 04 lis 2009, 14:02

Rano wychodzę przed dom patrze białe ścierwo dookoła, (fajnie dzieciaki się ucieszą) wychodzę na podwórze, no tak Ventyla, trza odśnieżyć (już mniej mi się to podoba), bo garaż zajmuje rozpoczęta budowa trajki. Ruszam autem do pracy...staje na pierwszej krzyżówce, startuje z jedynki koła w miejscu, wrzucam dwójkę Ventyl ruszył, wrzucam trójkę, wskazówka obrotomierza w góre poszybowała....patrze a tu lód na głównej drodze!!! Pytam się na CB czy ktoś widział piaskarkę , a tu odpowiedź:
1. Tak, ale w zeszłym roku
2. Tak, ale babcię z popiołem na chodniku.
3. A co to jest piaskarka?
Czy co roku drogowcy muszą popełniać te same błędy, i później się głupio tłumaczyć, że w tym roku po raz kolejny zima znów zaskoczyła drogowców????????
Później się dziwić, że są wypadki.

P.S. Białe gówno nadal pada!

zuzia tajger
klepacz
klepacz
Imię: ...
województwo: warmińsko-mazurskie
Kontakt:

Post autor: zuzia tajger » śr 04 lis 2009, 22:18

Dobra, to tak:
Odebrałam auto swoje z serwisu (pozytyw).
Mam letnie opony a wymiana w sobote (negatyw).
Mam do konca tygodnia same spotkania po 100 km minium od domu. (pozytyw i negatyw).
Odbierając auto zastępcze od kumpla który mi pomogł odebrać moje auto, przy powrocie wyleciałam na małych letnich oponkach (nissan micra) z zakrętu (40km/h) - negatyw.
Prawie nic mi nie jest (pozytyw).
Tylko serce mnie boli a Micre maska (negatyw).
No i oczywiscie .q.w., bo jak to w firmie leasingowej powiedzieli "Pani- śniegu to z miesiąć jeszcze nie bedzie, więc opony bedą letnie". Negatyw.
Flaszka ulubionego trunku pita do webcam na rozmowe skypowskiej z kumplem: Pozytyw !!
Nowe buty bez obcasa: Negatyw.
:evil: :oops: :shock: :???: :neutral:
...

Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Imię: Marek
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: poscig » pn 09 lis 2009, 21:17

Od tygodnia leże chory na grypę,w sobotę już byłem zdrowy, aby w niedziele rozchorować się na nowo....jakaś masakra i spustoszenie dla organizmu.

Awatar użytkownika
dragoo
klepacz
klepacz

Post autor: dragoo » pn 09 lis 2009, 23:28

poscig pisze:Od tygodnia leże chory na grypę,w sobotę już byłem zdrowy, aby w niedziele rozchorować się na nowo....jakaś masakra i spustoszenie dla organizmu.
Lepiej isc sie dokladniej przebadac...

J43
pisarz
pisarz

Post autor: J43 » pn 09 lis 2009, 23:46

POczytalem i cos Wam powiem:
P.I.E.R.D.O.L.I.C TO :twisted:

Ktos myslal,ze jest na dnie.
Do chwili,az uslyszal PUKANIE OD SPODU :mrgreen:

J43
pisarz
pisarz

Post autor: J43 » pn 09 lis 2009, 23:50

Łysolek pisze:tak troche zaległe, ale musze sie wyżalić, nie mam gdzie mieszkać, w pracy jest chu**wo i nie mam pieniędzy
Gdybys mieszkal troche blizej Kraka,moglbym Cie jakis czas przechowac bez kasy - mam wolne pietro w domu ;)
A w pracy zawsze jest ch.u.jowo - jaka to robota gdzie jest fajnie ? ;)

Awatar użytkownika
Art
klepacz
klepacz
Imię: Artur

Post autor: Art » wt 10 lis 2009, 03:20

poscig pisze:Od tygodnia leże chory na grypę,w sobotę już byłem zdrowy, aby w niedziele rozchorować się na nowo....jakaś masakra i spustoszenie dla organizmu.
ale to nie świńska? sprawdzałeś?
Beyond the Grabówek sky

Awatar użytkownika
benito
ostry klepacz
ostry klepacz
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: benito » wt 10 lis 2009, 09:06

POŚCIG, musisz sie szybko wykurowac, bo jak kucharz bez brzucha wyglada przynajmniej niewiarygodnie ;)

ZDRÓWKA.
Honda VFR800 - RC46 - `98
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05

Awatar użytkownika
Bohun
klepacz
klepacz
Imię: Wiktor
Kontakt:

Post autor: Bohun » wt 10 lis 2009, 11:34

Hefajstos pisze:R
Czy co roku drogowcy muszą popełniać te same błędy, i później się głupio tłumaczyć, że w tym roku po raz kolejny zima znów zaskoczyła drogowców????????
Później się dziwić, że są wypadki.
tak muszą. najpierw dowiedz się o stopniach gotowości zimowego utrzymania dróg, następnie poczytaj o standardach utrzymania dró, czyli które najpierw musz byc przejezdne, później pomyśl o tym jak .q.w. pieniądzy idzie na takie utrzymanie, a na koniec postaw się w sytuacji gościa który jeździ ciężarówką z pługiem... myslisz ze on siedzi całą noc i tylko czeka zeby przejechac obok twojego domu i droge gminną odśniezyc ???
a ze mass miedia robią w polsce wielkie halo bo nie mają innych tematów to juz mi to wali
stella > IŻ 49 > AWO 425 > M-72 > VF750F > VFR 750 > VS 700> XVS 650 > ZX 6-R > virago 1000 > VS 1400

usmo³

Post autor: usmo³ » wt 10 lis 2009, 15:04

Hehe droga 1 kolejności odśnieżania ( np A4 ) - czas rozpoczęcia usuwania białego gó-wna 4 godz. po zakończeniu opadów tegoż śmiecia - PO ZAKOŃCZENIU OPADÓW. 3 kolejności odśnieżania to ok 4 dni po ustaniu opadów. A co jak napier.... białym gó-wnem tydzień non stop ?? :biggrin
Kurde powinienem się cieszyć z opadów białego śmiecia, wtedy sierściuchy w kolorze ognia pomykają polami, ale to już inna bajka.

Awatar użytkownika
Bohun
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Bohun » wt 10 lis 2009, 17:08

usmoł pisze:po zakończeniu opadów
heheh a jaki sens ma odśnieżanie jak pada ? skoro po godzinie będzie to samo :biggrin

chyba ze zapowiadają opady non stop to wtedy pługi wyjeżdżają. GDDKiA ma mikrostacje meteorologiczne, w przypadku spodziewanych duzych opadów odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu zarządza stopniem gotowości piaskarek solarek i pługów.

Inna sprawa, ze ogromna większosc maszyn to sprzęt podwykonawców... wiec zamiast wszyscy najeżdzac na drogowców pomyslą ze przyczyn "opóźnienia" odśnieżania jest duzo wiecej :razz:
stella > IŻ 49 > AWO 425 > M-72 > VF750F > VFR 750 > VS 700> XVS 650 > ZX 6-R > virago 1000 > VS 1400

Awatar użytkownika
usmoł
pisarz
pisarz
Imię: Lesław
Kontakt:

Post autor: usmoł » wt 10 lis 2009, 19:32

Bohun nie żebym narzekał ale jak mam czekać auta z RDP to wolę wysłać swój sprzęt a następnie wysłać słodką fakturę do powiatu :mrgreen: A co to tych opadów to dla RDP jak szadź opada z drzew to też są opady śniegu :mrgreen: . Ale muszę przyznać jedno, jak w Legnicy zaczyna padać śnieg to pierwsza piaskarka jest pod domem rzecznika prasowego policji :mrgreen: .
ps: jak sypie to ma sens, cały czas droga jest przejezdna, a poza tym później nie masz do usuwania np 2 m śniegu ( trasa Złotoria - Jawor, droga zamknięta 2 dni i 2 Caterpilary "macały" drogę) tylko coś co Ci zwykły pług zerwie.
:twisted: drogowców zima zawsze zaskakuje :yeah :yeah :yeah
..chociaż kroczę doliną ciemności nie lękam się zła, bo jestem największym skur...elem w dolinie...

Awatar użytkownika
Bohun
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Bohun » śr 11 lis 2009, 02:16

usmoł pisze:B
:twisted: drogowców zima zawsze zaskakuje :yeah :yeah :yeah
jako ze jest 2a w nocy, ja jestem po kilku piwach... aj to sobie tlumaczcie jak chcecie... ale nie obrażajcie wszystkich drogowców :razz: no :biggrin

pozdroowka :piwko

Awatar użytkownika
Wojtek86
klepacz
klepacz
Imię: Wojtek
Kontakt:

Post autor: Wojtek86 » śr 11 lis 2009, 18:46

Jeszcze cztery miesiące do wiosny :( :ryczy :ryczy :ryczy :ryczy :ryczy :ryczy :ryczy :ryczy :ryczy :ryczy

ODPOWIEDZ