Świetny artykuł o VFR

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
mictom
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
województwo: podkarpackie

Re: Świetny artykuł o VFR

Post autor: mictom » pt 27 lut 2026, 11:54

Mają jeszcze wprowadzić utratę prawka po dwukrotnym przekroczeniu prędkości poza terenem zabudowanym 😐

Awatar użytkownika
robsonic
klepacz
klepacz
Imię: Robert
Kontakt:

Post autor: robsonic » pt 27 lut 2026, 12:02

Ja już od dawna jeżdżę z Janosikiem i nie raz mi dupę uratował.
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę :)

Awatar użytkownika
Niron
klepacz
klepacz
województwo: lubelskie

Post autor: Niron » pn 16 mar 2026, 21:57

mi tam jedyne czego brakuje w fistachu to abs, reszta a do komfortu to tempomatu, niczego więcej nie potrzebuje, chociaż taki dct czy e-cluch oj chciałbym szczególnie te sprzęgło elektroniczne u mnie fistach już ma dożywocie będzie mi cieszył michę jako ostatni mochikanin na koła zębatych, następca jako że lubię dźwięk v4 od hondy to będzie po prostu crossrunner o ile mi podpasuje pozycja za kierownicą, bo jak miałem okazję się przejechać afryką 1000 to pozycja a szczególnie kierownica jest totalnie nie dla mnie gdzieś te ręce rozwalone nie wiadomo gdzie i na co, nie mój styl jazdy totalnie :P a na fi ostatnio po alpach jak ganiałem to już czułem barki oj już miałem dość jeżdżenia ostatnie 3 dni to były ciężkie
„If everything seems under control you’re just not going fast enough”
CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI

Awatar użytkownika
robsonic
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: robsonic » wt 17 mar 2026, 06:50

Wszystko przychodzi z czasem. Pozycja lekko sportowa staje się męcząca z wiekiem. Ja już to przerobiłem i wtedy siadasz na adwnczera z kierą o metrowej szerokości, z pozycją jak na taborecie. Czujesz że to jest to, pojezdzisz tym trochę i masz problem bo już nie chcesz tego zmieniać. motocyklowej.
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę :)

Awatar użytkownika
Niron
klepacz
klepacz
województwo: lubelskie

Post autor: Niron » śr 18 mar 2026, 18:17

no właśnie nie chce typowego adv, nie chcę być jak duża masa ludzi aktualnie, zwłaszcza że te typowe mają tą chyba wielką kierownicę, co mi totalnie nie pasuje, muszę się przysiąść do tego crossrunnera kiedyś jak spotkam, jak mi nie będzie pasowało to będę kombinował dalej, przysiadłem się kiedyś do cbf1000 i mi pasowało, ewentualnie może tracer900 lub cb1100rs, szczytem szczytów będzie fjr1300 ale nie lubię już takich dużych moto więc to totalna ostateczność
„If everything seems under control you’re just not going fast enough”
CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI

Awatar użytkownika
robsonic
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: robsonic » śr 18 mar 2026, 20:01

Szukałem długo alternatywy i w końcu padło na Triumph. Oglądałem tracera i podobał mi się lecz silnik moim zdaniem za słaby jak do takiego moto. Trzeba kręcić wysoko żeby moc była a tu nie o to chodzi.

ODPOWIEDZ