POZYTYWNIE :)

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Tomasz
województwo: pomorskie

Re: POZYTYWNIE :)

Post autor: figaro » śr 27 lip 2016, 21:40

łukaszpolanek pisze:jest tu ktoś na forum z jastrzębiej góry lub okolic? bo doszliśmy z zonka do wniosku ze lepiej bedzie spać w pensjonacie niż w namiocie no i nie trzeba bedzie namiotu na motor pakowac, i zarezerwoałem pokój , ale nigdy tam nie bylem, najdalej we władysłąwowie, pensjonat sie nazywa k2, moze ktos wie gdzioe to ejst albo coś słyszłą??
http://zapytajonocleg.pl/obiekt-52229-j ... nsjonat-k2

Kiedy się wybieracie, w razie czego możemy Was podprowadzić na miejsce.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
łukaszpolanek
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: małopolskie

Post autor: łukaszpolanek » czw 28 lip 2016, 21:31

11tego bedziemy jechać, mamy jakies 650km to mysle ze popołudniu bedziemy

Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz

Post autor: figaro » czw 28 lip 2016, 22:22

Jest kilka dni, dogadamy szczegóły na telefon. :roll:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Cimaj
pisarz
pisarz
Imię: Kamil
województwo: mazowieckie

Post autor: Cimaj » pt 29 lip 2016, 22:45

Tor Radom dzisiaj :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof

Post autor: VFRKrzysztof » sob 30 lip 2016, 00:48

Wróciłem. 7 dni, 6 krajów - Ukraina, Mołdawia, Rumunia (Transfogarska i Transalpina), Serbia, Węgry, Słowacja. 3235 km. Średnie spalanie 7,45 l/100km. FI na takich wyjazdach brała 6. Ale teraz benzyna jest tańsza, więc miałem duuuuuużo więcej frajdy za te same pieniądze :D Panowie, przesiadajcie się na 1200F i zap....ajcie z bananem na twarzy :D
Przy okazji ciekawostka dla tych, którzy wybierają się do Serbii. W Belgradzie spotkałem Polaków, którzy stracili pół dnia i 130 EUR, bo we wsi na ciągłej wyprzedzali. Dowiedzieli się, że w Serbii za każde wykroczenie trafia się do sądu. Najpierw pały na komisariacie wypełniły papiery, potem pani sędzina w sądzie wymierzyła karę.
The best is yet to come! :-)

Awatar użytkownika
Hubu
klepacz
klepacz
Imię: Hubert

Post autor: Hubu » sob 30 lip 2016, 08:01

VFRKrzysztof pisze:Wróciłem. 7 dni, 6 krajów - Ukraina, Mołdawia, Rumunia (Transfogarska i Transalpina), Serbia, Węgry, Słowacja. 3235 km. Średnie spalanie 7,45 l/100km. FI na takich wyjazdach brała 6. Ale teraz benzyna jest tańsza, więc miałem duuuuuużo więcej frajdy za te same pieniądze :D Panowie, przesiadajcie się na 1200F i zap....ajcie z bananem na twarzy :D
Przy okazji ciekawostka dla tych, którzy wybierają się do Serbii. W Belgradzie spotkałem Polaków, którzy stracili pół dnia i 130 EUR, bo we wsi na ciągłej wyprzedzali. Dowiedzieli się, że w Serbii za każde wykroczenie trafia się do sądu. Najpierw pały na komisariacie wypełniły papiery, potem pani sędzina w sądzie wymierzyła karę.
Czyli jednym słowem nie można dać się złapać w Serbii, a VFR1200 w tym pomaga :mrgreen:

Awatar użytkownika
Robertos
pisarz
pisarz
Imię: Robert
województwo: zachodniopomorskie

Post autor: Robertos » sob 30 lip 2016, 21:56

VFRKrzysztof pisze:...W Belgradzie spotkałem Polaków, którzy stracili pół dnia i 130 EUR, bo we wsi na ciągłej wyprzedzali. Dowiedzieli się, że w Serbii za każde wykroczenie trafia się do sądu. Najpierw pały na komisariacie wypełniły papiery, potem pani sędzina w sądzie wymierzyła karę...
ponoć w No za przekroczenie prędkości o 100% w terenie zabudowanym w strefie szkolnej z automatu idzie się za kratki na 4 tygodnie
FZ6S->VFR800 V-tec ABS "06->brak

Awatar użytkownika
dixon
klepacz
klepacz
Imię: rafał

Post autor: dixon » sob 30 lip 2016, 23:15

Jeszcze tylko się spakować, co zrobię jutro rano bo dziś % i mi się nie chce i lecę na tydzień na moto polatać po kotlinie kłodzkiej i czechach, yyeeaahhh! nareszcie znowu gdzieś na moto dalej pojadę
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52

Awatar użytkownika
Samson1983
pisarz
pisarz
Imię: Sławek
województwo: podkarpackie

Post autor: Samson1983 » pn 01 sie 2016, 20:36

Fistaszek to wspaniała maszyna :D w zeszłym roku objechana Rumunia (Transalpina i Transfogaraska) a tydzień temu wróciłem z tripa - Alpy Austria, Włochy, Szwajcaria zaliczone 3600km w 6dni. Wrażenia kosmos!!! Przełęcze MEGA :biggrin
..."kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej" Ryszard Riedel
...Is there anything?? that love you so much, you'd protect it, no matter the cost or the damage it did to you?

Awatar użytkownika
Janusz B.
klepacz
klepacz
Imię: Dżony

Post autor: Janusz B. » sob 06 sie 2016, 11:32

Kur.wa, motór mi przeglądu nie przeszedł, bo za głośno. Układ wydechowy fabryczny, żadnego rzeźbienia, czy nieszczelności (tak sądzę), a tu nagle 98dB.
Na szczęście na innej stacji mieli lepszy miernik i jest git. Wreszcie rozpoczynam sezon!!!
Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie.
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl

Awatar użytkownika
MarcinD
pisarz
pisarz
Imię: Marcin
województwo: wielkopolskie

Post autor: MarcinD » ndz 07 sie 2016, 13:06

:shock:
To się na przeglądach sprawdza?
Jeszcze się z tym u siebie nie spotkałem
hornet 600 PC36 > vfr800 vtec > vfr1200f :twisted:

Awatar użytkownika
Niron
klepacz
klepacz
województwo: lubelskie

Post autor: Niron » ndz 07 sie 2016, 13:49

U mnie to sprawdzają tylko czy się Vin zgadza :P, bo tylko takie pojęcie mają o motocyklach :)
„If everything seems under control you’re just not going fast enough”
CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI

Awatar użytkownika
KidRackBrawura
pisarz
pisarz
województwo: wielkopolskie

Post autor: KidRackBrawura » ndz 07 sie 2016, 19:41

U mnie zazwyczaj vin, stan główki ramy (czy nie jakiś ulep), opony i światła. Wydech raz sprawdził na moją prośbę.
It`s that old running wide problem again.
If in doubt, flat out.

Awatar użytkownika
sebah1989
bywalec
bywalec
Imię: Sebastian

Post autor: sebah1989 » ndz 07 sie 2016, 20:12

VFRKrzysztof pisze:Wróciłem. 7 dni, 6 krajów - Ukraina, Mołdawia, Rumunia (Transfogarska i Transalpina), Serbia, Węgry, Słowacja. 3235 km.
Samson1983 pisze:Fistaszek to wspaniała maszyna :D w zeszłym roku objechana Rumunia (Transalpina i Transfogaraska) a tydzień temu wróciłem z tripa - Alpy Austria, Włochy, Szwajcaria zaliczone 3600km w 6dni. Wrażenia kosmos!!! Przełęcze MEGA :biggrin
Panowie, wybieram się we wrześniu motocyklem do Mediolanu, i jako, że nigdy wcześniej takich dalekich wypadów nie urządzałem chciałbym Was podpytać o parę rzeczy. Ile robiliście dziennie kilometrów (średnio)? I jak wyglądała u Was sprawa z nocowaniem? Zarezerwowaliście sobie wcześniej miejsca w hotelach, szukaliście czegoś na spontanie, czy tachaliście ze sobą namiot, żeby móc się w każdej chwili gdzieś rozłożyć? :)

Awatar użytkownika
sebah1989
bywalec
bywalec
Imię: Sebastian

Post autor: sebah1989 » ndz 07 sie 2016, 20:14

Odwołuję pytanie o średnią ilość kilometrów dziennie, właśnie sobie przypomniałem, że potrafię podzielić łączną ilość kilometrów przez ilość dni :)

ODPOWIEDZ