sprzedawczyki nie klubowicze
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
sprzedawczyki nie klubowicze
po juz dlugiej irytacji czytanie pewnych postów mam pyt do adminow modów itd.czy nie mozna zrobic pewnych ograniczen co do dostepu ,,nowych,, do giełdy???
kolesie sie loguja tylko po to aby sprzedac jakiegos ,,sztrucla,,nic nie wnoszac do działalnosci forumowej a robiąc tylko syf.wiem ze na niektórych forach dostep do giełdy jest po okreslonym aktywnym byciu na forum.

Re: sprzedawczyki nie klubowicze
Przyznaję Ci rację. Na forum XJ, gdzie też jestem jest identyczny problem. Pierwszy i często post danego "łebka" w giełdzie i potem tyle go widzieli.
Yamaha XJ 900 S
już proponowałem jakiś czas temu, aby w dziale Giełda wprowadzić brak możliwości zakładania nowego tematu dla nowych Userów, np 14 lub 30 dni od daty rejestracji
- mrf
- Łopata
- Imię: Michał
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
mozna zrobic ograniczenia jednak ze to chyba my bysmy najwiecej tracili na tym. jezeli ktos sie rejestruje zeby sprzedac jakies czesci do vfr badz sama vfr to lepiej dla nas. zawsze moze sie okazac ze ktos od nas czegos potrzebuje i akurat nadazy sie okazja.
ja tak to widze...
ja tak to widze...
A Rh POSITIVE
- puzon
- klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Dokładnie, jest też szansa że ktoś nie z forum znajdzie ogłoszenie kupi i tu już zostanie. W końcu "giełda" rządzi się własnymi prawami. Mamy kupować i sprzedawać między sobą tylkomrf pisze:mozna zrobic ograniczenia jednak ze to chyba my bysmy najwiecej tracili na tym. jezeli ktos sie rejestruje zeby sprzedac jakies czesci do vfr badz sama vfr to lepiej dla nas. zawsze moze sie okazac ze ktos od nas czegos potrzebuje i akurat nadazy sie okazja.
ja tak to widze...

- Groszek
- klepacz
- Kontakt:
A ja to z kolei widzę raczej tak, że do szybkiej sprzedaży i dostępne dla wszystkich są inne portale. Na forum lepiej, żeby handel był wewnętrzny, kupując od forumowicza chciałbym aby była to osoba choć trochę zaufana. Tym się zawsze dla mnie różniło kupowanie przez forum, od zakupów z innych źródeł, że tu miałem nadzieję robić zakupy z myślą, że ktoś mi nie przyśle zapakowanej cegły (no wiadomo, róznie to bywa, czasem brat bratu wałek wykręci), bądź czasem jeżeli ktoś chce puścić coś szybko i tanio, to też zaczyna szukać kupca wewnątrz forumowej grupy.
Pzdr
Pzdr
- emils
- pisarz
- Imię: Emil
Tylko to nic nie zmienia tak naprawde, bo ktoś może sie zarejestrować a za 2tyg napisać ogłoszenie po czym sprzedać bubel. Jaka róznica?Groszek pisze:A ja to z kolei widzę raczej tak, że do szybkiej sprzedaży i dostępne dla wszystkich są inne portale. Na forum lepiej, żeby handel był wewnętrzny, kupując od forumowicza chciałbym aby była to osoba choć trochę zaufana. Tym się zawsze dla mnie różniło kupowanie przez forum, od zakupów z innych źródeł, że tu miałem nadzieję robić zakupy z myślą, że ktoś mi nie przyśle zapakowanej cegły (no wiadomo, róznie to bywa, czasem brat bratu wałek wykręci), bądź czasem jeżeli ktoś chce puścić coś szybko i tanio, to też zaczyna szukać kupca wewnątrz forumowej grupy.
Pzdr
"Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre. A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru!"
Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
- puzon
- klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Groszek żyjemy w wolnym kraju i masz wybór nie chcesz od kogoś kupować to nie kupuj. Gdzie sprzedawać VFR-ki i części do nich jak nie na forum a szukać najlepiej na forum. Niejednokrotnie przy ofercie sprzedaży "miny" pojawiają "wypominki" że stan się nie zgadza z opisem że to że tamto.
- stoodent1
- pisarz
- Imię: Michał
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
na forum fazera i thundercata mamy już jakiś czas mechanizm opiniowania dodawanych ogłoszeń.
mamy z tym trochę roboty ale eliminujemy handlarzy
mamy z tym trochę roboty ale eliminujemy handlarzy

- Lisu
- zadomowiony
- Imię: Maciej
- województwo: kujawsko-pomorskie
Na kilku innych forach, na których siedzę jest tak to ustawione, że w giełdzie można wstawić ogłoszenie jak ma się napisanych np. 50 postów. To nie jest takie głupie w sumie 

- scibor
- pisarz
- Imię: Patryk
- województwo: warmińsko-mazurskie
Dostęp do giełdy dla nowych bez ograniczeń. A jak ktoś chce zaufaną sztukę to oceni po ilości postów i "dołączył" sprzedającego. Kupno od świeżaków na własne ryzyko.
- Stuwka
- klepacz
- Imię: Konrad
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Nic dodać nic ująć.scibor pisze:Dostęp do giełdy dla nowych bez ograniczeń. A jak ktoś chce zaufaną sztukę to oceni po ilości postów i "dołączył" sprzedającego. Kupno od świeżaków na własne ryzyko.
-
- pisarz
- Imię: Adam
Ja też popieram Ścibora , a pomysł , żeby np. po 25 postach uważam za zły bo to dopiero nam zaśmieci forum sztucznymi postami aby tylko nabić cyfrę .
Podam własny przykład : jakiś czas temu chciałem się pozbyć starego Transita (mordziaka) więc zarejestrowałem się na forum Forda i dałem ogłoszenie , że oddam w dobre ręce za symboliczne 100 zł dla miłośnika marki .
Podam własny przykład : jakiś czas temu chciałem się pozbyć starego Transita (mordziaka) więc zarejestrowałem się na forum Forda i dałem ogłoszenie , że oddam w dobre ręce za symboliczne 100 zł dla miłośnika marki .
Adam
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
giełda to giełda możesz kupić możesz sprzedać a w naszym przypadku możesz dodatkowo sprawdzić sprzedającego wiec może trochę bezpieczniej a jak wprowadzimy jakieś ograniczenia --ilość postów ,czas przynależności-- to kto będzie wiedział od kogo kupujesz????????
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"