[Lidl] smar/czyścidło do łańcucha za 6.5zł
- michalw66
- teksciarz
- Imię: Michał
- województwo: śląskie
[Lidl] smar/czyścidło do łańcucha za 6.5zł
Ja już kupił 5 na nowy sezon ale czyścidła nie ma w ogóle a w gazetce jest czyżby wszystko poszło w 1 dzień?
Smar w spray'u : http://w399.wrzuta.pl/obraz/powieksz/2SnshM7TcRa
Gdzie to czyścidło z gazetki ? : http://w399.wrzuta.pl/obraz/powieksz/5TBYEszOVoQ
Smar w spray'u : http://w399.wrzuta.pl/obraz/powieksz/2SnshM7TcRa
Gdzie to czyścidło z gazetki ? : http://w399.wrzuta.pl/obraz/powieksz/5TBYEszOVoQ
VFR RC36.
- woju27k
- teksciarz
- Imię: Mariusz
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
Re: [Lidl] smar/czyścidło do łańcucha za 6.5zł
Widzialem ta gazetke i tez myslalem zeby kupic ale to raczej jest do rowerów niz do motocykli
10km i musisz smarowac od nowa 

Bo jeździ się Hondą albo motocyklem
- michalw66
- teksciarz
- Imię: Michał
- województwo: śląskie
Co tu są same omnibusy? Masa ludzi to chwali 

VFR RC36.
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: mazowieckie
Ja stosowałem i czyścidło i smar i nie jest tak żle tylko uważajcie bo na zdjęciach w gazetce to NIE JEST SPRAY DO MYCIA ŁAŃCUCHÓW tylko coś co było opisane niby do mycia silników i raczej agresywne dla oringów może być
Adam
- enoel
- zadomowiony
- Imię: Piotr
- Kontakt:
wiesz to z własnego doświadczenia ?woju27k pisze:Widzialem ta gazetke i tez myslalem zeby kupic ale to raczej jest do rowerów niz do motocykli10km i musisz smarowac od nowa
...ehh czarna fajerka odjechała
i żółty dzik odjechał
pozostał duży DL i biała dama

- puzon
- klepacz
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Zastanawiam się co to znaczy.michalw66 pisze:Co tu są same omnibusy?

Używałem tych lidlowskich specyfików i jedyne co było dobre to cena , czyścidło jeszcze było w miarę ale smar był jakiś taki dziwny. Teraz używam takiego czyścidła http://moto.allegro.pl/zmywacz-do-hamul ... 55112.html tylko chyba 8 pln po znajomości płacę a co do smarowania to i tak oliwiarkę zakładam

- woju27k
- teksciarz
- Imię: Mariusz
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
Nie stosowałem no ale daj spokój smar za 7 zł? do łańcucha motocyklowego? to dlaczego dobre smary kosztuja 50-60zł? wole kupic jeden dobry niz 20 kiepskich i miec problem. A jeszcze lepsza jest olejarka:P
Bo jeździ się Hondą albo motocyklem
- artur82
- zadomowiony
- Imię: Artur
No właśnie nawet lepszy smar do łańcucha rowerowego to ze 30 zeta, więc smar za parę złotych to może..... ale do łańcuchów pasterskich hehehhe, sory ale taka prawdawoju27k pisze:Nie stosowałem no ale daj spokój smar za 7 zł? do łańcucha motocyklowego? to dlaczego dobre smary kosztuja 50-60zł? wole kupic jeden dobry niz 20 kiepskich i miec problem. A jeszcze lepsza jest olejarka:P
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Smar daje radę - używałem go do czasu zamontowania oliwiarki i nie było z nim żadnych problemów.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
-
- pisarz
ja ten smar zawsze woziłem ze sobą w trasy bo idealnie pasuje pod siedzenie , wzdłuż koło regulatora ( RC46 ) a poza tym to wielkiej różnicy z Castrolem , którego używałem w domu to nie widziałem i nawet po 200 km smar był na łańcuchu i jako dodatkowy na krótkie wyjazdy w/g mnie jest wystarczający a czyścidło super zmywało wszystko tylko starałem się nie przesadzać z ciśnieniem bo jest naprawdę spore , oczywiście to prawdziwe czyściwo a nie to które jest teraz w gazetce tak jak pisałem w poprzednim poście
Adam
- artur82
- zadomowiony
spoko ale 200 km to nie tak dużo, no chyba że w najgorszych warunkach atmosferycznych, a to że gdzieś tam mieści się jest mało przekonywujące bynajmniej dla mnie, ale każdy używa tego czego chce 

-
- pisarz
ale nie mam żadnego interesu żeby kogokolwiek namawiać na te produkty , tylko napisałem swoją opinię jako używającego a nie jako filozoficznego , myślę , że będzie ona bardziej pomocna innym forumowiczom bo taki miała celartur82 pisze:spoko ale 200 km to nie tak dużo, no chyba że w najgorszych warunkach atmosferycznych, a to że gdzieś tam mieści się jest mało przekonywujące bynajmniej dla mnie, ale każdy używa tego czego chce
Adam
- enoel
- zadomowiony
- Kontakt:
Myślę, że cenne są jedynie wypowiedzi tych osób, które mają osobiste doświadczenie tzn używały tych specyfików,artur82 pisze:No właśnie nawet lepszy smar do łańcucha rowerowego to ze 30 zeta, więc smar za parę złotych to może..... ale do łańcuchów pasterskich hehehhe, sory ale taka prawdawoju27k pisze:Nie stosowałem no ale daj spokój smar za 7 zł? do łańcucha motocyklowego? to dlaczego dobre smary kosztuja 50-60zł? wole kupic jeden dobry niz 20 kiepskich i miec problem. A jeszcze lepsza jest olejarka:P
natomiast pisanie takich bzdetów jak w cytatach powyżej niczego nie wnosi z wyjątkiem syfu w temacie.
W tym kraju podstawówka jest obowiązkowa wiec po jej skończeniu każdy raczej wie, że 50 zł to dużo więcej niż 7 zł wiec po hu..... o tym pisać, no chyba, że to dla ciebie jest wielkie odkrycie
i żółty dzik odjechał

- artur82
- zadomowiony
No chyba masz kolego problemy ze zrozumieniem, bo tu nie chodziło o cenę, a o jakość w stosunku do ceny, więc nie ma się co tak napinać, w odróżnieniu do Twojej osoby z pełnym szacunkiem rzecz jasna nie próbowałem nikomu ubliżać i w ten sposób robić nie potrzebnego syfu. Więc zanim coś mądrego nastukasz na klawiszach, najpierw przeczytaj i to przynajmniej ze dwa razy 

- enoel
- zadomowiony
- Kontakt:
własnie przeczytałem dwa razy i znalazłem kilka wypowiedzi użytkowników, którzy dzielą się swoimi opiniami i chwała im za to i kilka wypowiedzi "wszechwiedzących" teoretyków które nic nie wnoszą
a co do ubliżania to niecenzuralne słowo nie zostało napisane w formie osobowej a jedynie było pytaniem co do zasadności niektórych wypowiedzi "więc ................, najpierw przeczytaj i to przynajmniej ze dwa razy"
a co do ubliżania to niecenzuralne słowo nie zostało napisane w formie osobowej a jedynie było pytaniem co do zasadności niektórych wypowiedzi "więc ................, najpierw przeczytaj i to przynajmniej ze dwa razy"
i żółty dzik odjechał