MOZE WARTO NIE PŁACIĆ MANDATU

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
rinas
klepacz
klepacz
Imię: Paweł

Post autor: rinas » wt 19 maja 2009, 13:32

rinas pisze:Człowieku a kto tak powiedział ?

jaroslawp pisze:Nikt.
To po co tyle szumu?
jaroslawp pisze:to po prostu moje subiektywne wrażenie po wrzuceniu do jednego worka tych trzech przypadków.
Tak się nie robi, do jednego worka to nawet kartofli się nie wrzuca, bo jak wrzucisz spleśniałe i dobre to zaraz wszystkie będą na śmieci. Tak samo z ludzką wypowiedzią. Na podstawie tego, że nie spodobało Ci się coś w czyjejś wypowiedzi, nie możesz generalizować.

Z całym szacunkiem dla Ciebie, nie chcę Cię .q.w. ani nic w tym stylu. Po prostu - według mnie nie masz racji, na pewno nie w dużym stopniu.

Awatar użytkownika
rinas
klepacz
klepacz
Imię: Paweł

Post autor: rinas » wt 19 maja 2009, 13:34

Max, no mam nadzieję że z moim sprzętem jakoś się da wszystko doprowadzić do ludzkiego stanu :/ najgorzej z elektryką, dzisiaj może już będzie więcej wiadomo.

jaroslawp
pisarz
pisarz
Imię: Jerry
województwo: zachodniopomorskie

Post autor: jaroslawp » wt 19 maja 2009, 13:41

rinas, to nie ja zaczełem ocenianie poglądów innych ludzi. 8) A co do szumu, to nie lubię jak ktoś pokazuje tylko jedną stronę monety i to nie ja pierwszy porównałem gościa wylatującego z zakrętu w czasie pościgu policyjnego, do jadącego spokojnie taty z dzieckiem.

jaroslawp
pisarz
pisarz
Imię: Jerry
województwo: zachodniopomorskie

Post autor: jaroslawp » wt 19 maja 2009, 13:46

rinas pisze:nie chcę Cię .q.w.ć ani nic w tym stylu
to niemożliwe. Uważam, że każdy może mieć swoje zdanie na każdy temat. Poza tym jestem spokojnym gościem :grin:

Awatar użytkownika
Gregory
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Grzesiek
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Gregory » wt 19 maja 2009, 19:21

A ja Wam powiem tylko tyle: Jak się nie będzie za bardzo przeginać, to policja do nas nic nie będzie miała i na pewno nie będą za nami latać.
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów

Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.

CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,

Awatar użytkownika
Bragi
teksciarz
teksciarz
Imię: Michał
Kontakt:

Post autor: Bragi » wt 19 maja 2009, 22:11

Ja doszedłem do tego samego wniosku Co JanuszB, że odmowa mandatu to w tym przypadku będzie głupota. Bo dowód jest na taśmie.
A co do jazdy policjantów w nieoznakowanych radiowozach to przychylam się do większości, że często powodują większe zagrożenie na drodze niż ścigany. Wnioskuję po obejrzanych odcinkach Uwaga Pirat.
Jeżeli ktoś zna gościa kto puszcza te komentarze to przyłaczam sie do wieszania za jaja :D
Chwila która trwa, może być najlepszą z Twoich chwil... ['] Piotras

asiagrabowo
bywalec
bywalec

Re: MOZE WARTO NIE PŁACIĆ MANDATU

Post autor: asiagrabowo » pt 06 maja 2011, 13:47

sprawa sprowadza się do jednego :cool punkt widzenia,zależy od punktu siedzenia :wink:

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Re: MOZE WARTO NIE PŁACIĆ MANDATU

Post autor: Lukaszny » pt 06 maja 2011, 15:57

To zależy od tego co w tym wypadku rozumiesz przez punkt siedzenia? Jak w każdym zawodzie również wśród policjantów mogą być ludzie i taborety. Jeden pouczy, drugi wypisze papier. Tylko, że ten co tak gorliwie wypisuje papiery i krzyczy o srogości wykroczeń w razie własnego wykroczenia po cywilu pierwszy wyciąga "szmatę" przy kontroli.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/

ODPOWIEDZ