Akcesoria na moto w Lidlu

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
St@ry
pisarz
pisarz

Post autor: St@ry » wt 22 mar 2011, 00:11

Ja kupiłem komplet thermo, koszulki, skarpetki i pas nerkowy, ale przed drzwiami byłem o 7.58. Za kilka minut wybór stał się dużo mniejszy. Myślę, że stało się tak poprzez nieuczciwość lub jak kto woli cwaniactwo pracowników Lidla, opisane przez jednego z forumowiczów, który jakże był dumny z tego, że sprawę zakupów załatwił już w niedzielę. :-P

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Lukaszny » wt 22 mar 2011, 11:38

Cholera - polowanie jak w mięsnym za dawnych czasów. Byłem o 7:55 pod sklepem, ludzi przed wejściem tyle, że komitet kolejkowy można było urządzić.

Toreb magnetycznych rzucili 4 sztuki - złapałem ostatnią. Jakość moim zdaniem przeciętna - wydaje się, że uszy i magnesy jakby za małe na zbiornik VFRy. Cóż - do codziennego użytkowania jakoś się nada. Na dalszy wypad raczej zostanę przy mojej torbie z Louisa (męcząc się z paskami).

Złapałem też komplet bielizny i tu faktycznie miłe zaskoczenie. Ciepłe i przyjemne wdzianko - nawet tak wyszczupla i mięsień piwny maskuje :mrgreen:

jankovich
teksciarz
teksciarz

Post autor: jankovich » wt 22 mar 2011, 19:30

adam.ada
pisarz
pisarz
Imię: Adam
województwo: mazowieckie

Post autor: adam.ada » śr 23 mar 2011, 21:20

dziś po południu przejeżdżałem przez Mławę i spokojnie kupiłem sobie koszulkę z długim rękawem w rozmiarze XL
na przyszły tydzień polecam środek do mycia łańcucha , miałem to z tamtego roku i sprawdziło się , jest pod takim ciśnieniem i ma taki skład , że ładnie zmywa bród a smar do łańcucha idealnie mieści się pod kanapą wzdłuż po lewej stronie w środkowej części (zatyczką pod poprzeczką na wcisk ) i nawet jeśli by nie był najwyższej jakości to myślę , że w trasie po deszczu lepiej użyć taki jak żaden , chociaż po ostatnich testach smarów w prasie przestałem ufać swojemu Castrolowi
Adam

Awatar użytkownika
Diego
klepacz
klepacz
Imię: Mirek

Post autor: Diego » śr 23 mar 2011, 22:26

adam.ada pisze:chociaż po ostatnich testach smarów w prasie przestałem ufać swojemu Castrolowi
Masz jakiegoś skana lub linka do tych artykułów,z chęcią poczytałbym sobie.
BTW Czemu psioczysz na Castrola?
Jazda na motocyklu to najlepsze coś,co można robić w ubraniu

Awatar użytkownika
goman
pisarz
pisarz
Imię: Tomek
województwo: lubuskie
Kontakt:

Post autor: goman » śr 23 mar 2011, 22:28

tak czytam i czytam...i sie zastanawiam...
czyżby były braki na rynku akc.motocyklowych?
ani to za "darmo" ani jakość nie powalająca...czyżby działało hasło "promocja" ?
sam kupiłem rok temu komplet ciuchów termo i mówiąc szczerze mam mieszane uczucia zwłaszcza po konfrontacji z następnym kompletem który zakupiłem firmy brubeck..
a te pasy nerkowe i rękawice o ile się nie poprawiły to sorry jakieś nieporozumienie
ja rozumiem że nie każdy groszem śmierdzi ale bez przesady, akurat jeśli chodzi o wydatki wpływające na wygodę/bezpieczeństwo to uważam że nie można przesadnie oszczędzać.
Zdajcie relację po dłuższym użytkowaniu tych cudów, z chęcią poczytam ;-)

kiciol
klepacz
klepacz
Imię: Roman
województwo: wielkopolskie

Post autor: kiciol » śr 23 mar 2011, 22:37

Diego pisze:Masz jakiegoś skana lub linka do tych artykułów,z chęcią poczytałbym sobie.
BTW Czemu psioczysz na Castrola?
Wrzuciłem tam żeby nie robic bałaganu
viewtopic.php?p=193636#193636

adam.ada
pisarz
pisarz
Imię: Adam

Post autor: adam.ada » czw 24 mar 2011, 08:50

Diego już widzisz , co z tym Castrolem
i znów się okazało , że znana marka nie gwarantuje najwyższej jakości ale za to nie jest najgorsze
a jeśli chodzi o jakość z Lidla to koszulka fajna ale w tamtym roku były kaski super wypasione i jakoś się nie zdecydowałem jak chyba też większość ludzi w Polsce bo na ten rok już wypadły z oferty
Adam

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz
Imię: Piotr

Post autor: Dresik » czw 24 mar 2011, 09:31

goman pisze:.
czyżby były braki na rynku akc.motocyklowych?
Odpowiem za siebie ;-) Ja kupiłem nakładki przeciwdeszczowe na buty. Na allegro alternatywnych nakładek nie znalazłem. W ogóle nie znalazłem tam żadnych nakładek na buty, może nie potrafię szukać :?:

Pozdr :bye
:-)

piter44
bywalec
bywalec

Post autor: piter44 » czw 24 mar 2011, 13:38

Skuciok
teksciarz
teksciarz

Post autor: Skuciok » czw 24 mar 2011, 13:58

Zakupiłem tankbaga, uważam że za ten pieniądz to dobry wybór.
Podwyższany, może robić za plecak, dobrze leży na baku i nie przeszkadza.

Brakuje mu jednego, rączki od góry na stale przyszytej do łapania i przenoszenia, ale to sobie można wziąć igłę nici i coś takiego dorobić.

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz
Imię: Piotr

Post autor: Dresik » czw 24 mar 2011, 16:07

No proszę, za słabo szukałem :biggrin ale dzięki za link, kupię jeszcze ochraniacz na rękawice :biggrin teraz deszcz może mi naskoczyć :evil
:-)

ODPOWIEDZ