Wartość około 750,- zł
Dziękujemy i polecamy się na przyszłość

link do Sponsora

http://www.hempel.com/internet/InePLC.n ... enDocument
gdyby ktoś miał tankowiec do pomalowania

Łańcuch fi 5 to trochę dużo, bez względu na to czy to fi oka czy drutu. Na tym ma wisieć ruszt, więc idzie o to by zastosować łańcuch optycznie dopasowany do noszonego elementu. Wytrzymałościowo nada się każdy, ale optyka waży. Myślę, że 3, góra 4.zuzia tajger pisze:łancuch techniczny ocynkowany fi 5,0;
linka stalowa 3 konstrukcji 6x7 ?
kaucze (z tym, że w opakowaniu jest 150 szt) średnica 3,0 fi.
tuleje aluminiowe czy zacziiski do linek no kubełkowe ?
karabinczyk z zabezpieczeniem czy bez ?
bloczki są podw, i pojedyncze.
można połączyć oba rozwiązania - w kilku miejscach winorośle na pergolach, a w innych - przesłony z regulacją....a to dlatego, że jak pergole zarosną gęstym winem to sytuacja będzie odwrotna i w ogóle nie będzie przewiewu, który w upały jest wręcz upragniony. To oczywiście tylko sugestia..mors pisze: myśleliśmy o posadzeniu winorośli na krateczkach bambusowych, ale żagle STRAAAASZNIE mi sie podobają![]()
nie no wyyyyypas ! Pomyśleliście o wszystkim..mors pisze:na murkach będa siedziska z oparciami (drewniane beleczki) a na to Karol dorbi poduszki z białej dermyFULL WYPAS
Potwierdzam funkcjonalność takiego rozwiązania. Co jakiś czas mam możliwość użytkowania takiego obiektu i wszystko co tu Magda napisała się sprawdza. Dodatkowo w chłodne dni przy opuszczonych wszystkich bokach w takim namiocie jest znacznie cieplej i przyjemniej niż na zewnątrz, a ogień wabi i wynagradza.MadziX pisze:w zależności od kierunku wiatru przysłaniamy częściowo lub całkowicie daną stronę...pozwala to na użytkowanie obiektu nawet w chłodniejsze wietrzne wieczory...
Oczywiście jeśli jest upał i nie ma wiatru konstrukcja pozostaje otwarta tak jak na projekcie...
otóż to - latem wieczory bywają mało, że zimne to i deszczowe - taka przysłonięta oaza z ogniem i muzą The Roads to kuszące schronienieSOWA pisze:Dodatkowo w chłodne dni przy opuszczonych wszystkich bokach w takim namiocie jest znacznie cieplej i przyjemniej niż na zewnątrz, a ogień wabi i wynagradza.
Koszty to minus, ale nie wszystko musi być od razu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości