VFR 1200

Czyli wszystko co związane z klubem VFR-OC w wymiarze ogólnoposkim
Awatar użytkownika
kris2k
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: kris2k » ndz 28 cze 2009, 11:16

ppamula... no ja tez to co tam pisze tak zrozumialem... stad bylo moje pytanie... czy te wszystkie cuda na kiju o ktorych sie rozwodzi autor to jest to potwierdzona informacja ze tak to bedzie dzialac?

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » ndz 28 cze 2009, 11:28

No to już jest przegięcie, trzy przepustnice sterowane elektronicznie. Zero linek na manetce tylko potencjometr. Jak coś z elektryką bądź elektroniką pójdzie to czarna rozpacz :shock:
Coraz bardziej jestem przerażony :!:

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » ndz 28 cze 2009, 11:30

ppamula pisze:Magda Czy ja dobrze zrozumiałem że dwa tylne cylindry są środkowymi cylindrami a przednie zewnętrznymi?
:
tak

ciekawe jak moto będzie wyglądało ,na zywo' i jaka będzie pozycja..ciekawe tez jaka będzie jego waga
Obrazek

Awatar użytkownika
szatan
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: szatan » ndz 28 cze 2009, 12:39

Hubu pisze:ale po co w turystyku moc 200KM
Mysle ze jego waga bedzie okolo 220 kg na sucho, w artykule nie było nic o tym ,ale taka moc sie przyda ;-) skoro ma to byc bardziej turystyk to nie bedzie wysilony podczas maks obładowania i smigania po gorach , poza tym to juz chyba standart w moto ze moc zbliza sie do 200Km,

Ale układ cylindrów i wyłączanie 2 tylnych to juz kompletne dziwactwo , moze chodzi o to ze to 200Km bedzie pożerało duzo paliwa i dzieki tym wyłaczanaym cylindrom spalanie spadnie troche , np , podczas stania w korku lub zjezdzania z duuuuuzej goreczki,
Życie bez motocykla powoduje raka i choroby serca
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf

Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es

Kawa
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Kawa » ndz 28 cze 2009, 14:33

kris2k pisze:ppamula... no ja tez to co tam pisze tak zrozumialem... stad bylo moje pytanie... czy te wszystkie cuda na kiju o ktorych sie rozwodzi autor to jest to potwierdzona informacja ze tak to bedzie dzialac?
To co potwierdzila honda, to tylko to ze bedzie nowe v4, reszta to domysly dziennikarskie. Mysle, ze wyglad tez sie zmieni. A wszystkie te technologiczne wodotryski ida w jedna strone: uniwersalnego moto dla wszyskich - naciskasz guziczek i z vfr robi sie vtr (2 cylindry nie chodza), naciskasz kolejny i cylindry z ukladu v ustawiaja sie w rzedzie i masz bladego, kolejny guziczek do zmiany zawieszenia i rozstawu osi i kupujesz 4 w 1 - genialne :biggrin

Awatar użytkownika
bialy-murzyn
klepacz
klepacz

Post autor: bialy-murzyn » ndz 28 cze 2009, 14:37

tak, szkoda że może ich (sztuk) być tak strasznie mało, że nie będzie sensu go kupować dla przeciętnego zjadacza nawet za te 10 lat : >

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: ppamula » ndz 28 cze 2009, 15:28

Zatem zapraszam wszystkich do wypowiedzenia się na temat modelu koncepcyjnego oraz nowego motocykla HONDA V4 na ankiecie:

http://www.honda-v4.eu/en/en/Survey

Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Imię: Marek
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: poscig » pn 29 cze 2009, 09:54

A ja znalazłem cos takiego...duża i turystyczna....osobiście w tym klimacie chciałbym nowa VFR
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bialy-murzyn
klepacz
klepacz

Post autor: bialy-murzyn » pn 29 cze 2009, 09:59

hm, ale prawdopodobnie producent liczy na to, że znowu po kilku latach zmieni parę szczegółów w wyglądzie, więc lepiej teraz zrobić mniej rasowo wyglądający żeby później zaimponować nową wersją tego samego motocykla : >

a marzenia jak powyżej rzadko się spełniają : >

Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Imię: Marek
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: poscig » pn 29 cze 2009, 10:06

I kolejna odsłona w prasie...mam to od kolegi Włocha z forum włoskiego.

Awatar użytkownika
rinas
klepacz
klepacz
Imię: Paweł

Post autor: rinas » pn 29 cze 2009, 12:29

poscig pisze:A ja znalazłem cos takiego...duża i turystyczna....osobiście w tym klimacie chciałbym nowa VFR
Jak bym patrzył na FJR.

Awatar użytkownika
Art
klepacz
klepacz
Imię: Artur

Post autor: Art » pn 29 cze 2009, 15:45

bialy-murzyn pisze:hm, ale prawdopodobnie producent liczy na to, że znowu po kilku latach zmieni parę szczegółów w wyglądzie, więc lepiej teraz zrobić mniej rasowo wyglądający żeby później zaimponować nową wersją tego samego motocykla : >
masz pomysły..:) nie znam nikogo kto chciałby najpierw wypuścic " bubla" a nastepnie po latach go poprawiać. nic by nie zarobił. A to, że trzeba będzie zmieniać - to naturalna kolej rzeczy i tym sie bym nie przejmował. Wazne by nie zrobili tak jak z VFR- najpierw wypuscili z kołami zębatymi, by następnie przyciąc koszty i robić juz z łańcuszkiem.
Ten model był projektowany jeszcze , gdy nie było " kryzysu". dlatego może miec wszystko całkiem całkiem. Boję się bardziej jak bedzie wyglądał z kolei jego nastepca.
Beyond the Grabówek sky

Awatar użytkownika
Krzysiek zr7
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Krzysztof
Kontakt:

Post autor: Krzysiek zr7 » pn 29 cze 2009, 23:31

a może tak???

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » wt 30 cze 2009, 07:37

co do testowania nowej V4 na terenie USA słychać na tamtejszym forum VFR od 2 lat. Jakby nie patrzeć to właśnie tam sprzeda się ich najwięcej :biggrin

pogłoski. ploteczki podpuchy i ściemki :evil o to chodzi - podgrzewamy atmosferę, żeby był iwent :evil

ja jeszcze nie spotkałem się z taką wpadką żeby WSZYSTKO było jasne przed premierą :biggrin po co nam wtedy premier? :evil zostawmy sobie coś na noc poślubną :evil

no i z całym szacunkiem - MCN to tabloid motoryzacyjny... taka Pani Domu czy Super Expressss /ja słyszałem że Rysio z Klanu testuje nową VFR w Milanówku w maskowaniu WSK... / :biggrin

Co wiemy na pewno?:

1. że mamy rok 2009
2. że jednak będzie
3. że nie zrobią idealnego motomarzeń, bo... muszą potem zrobić coś lepszego
4. że o gustach i kolorach się nie dyskutuje - tak twierdzili starożytni... no ale wszyscy jednak umarli :evil

suuuupeeeeeer!!! dajcie mi sie karnąć to Wam powiem jaka jest :evil
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: ppamula » wt 30 cze 2009, 10:39

A już niedług już za kilka dni nowe wieści o nowej VFR.

Obiecuję.

Nasze poruszenie zostało mocno odnotowane w HONDA i będziemy mieli wspólne plany co do akcji marketingowej. Będzie zabawa!! :hooray

Zablokowany