dyskusje na temat CZD 2011 ?

Czyli wszystko co związane z klubem VFR-OC w wymiarze ogólnoposkim
Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » wt 22 lut 2011, 12:34

MARCO pisze:... w wersji na jaka nas stac
Jeszcze raz zwracam uwagę, że nie ma czegoś takiego jak "wersja na jaką nas stać".
Możemy zaplanowac przebieg i organizację akcji Dzień dziecka w CZD, potem przedstawić plan w zarządzie CZD i albo dostać akceptację albo nie.
Plan minimum nie przejdzie, bo poza nami o zrobienie tej imprezy walczy kilka innych organizacji. Tylko dlatego że przedstawiliśmy plan który zostął zaakceptowany przez CZD, Dzień Dziecka w CZD się odbył z naszym udziałem.

Przez te kilka lat dużo sie zmieniło.

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: orzyl » wt 22 lut 2011, 12:41

Piotr, myślę że każdy bardzo ceni Twoje uwagi, oraz doświadczenie, które zdobyłeś. Nie odbierz tego, źle, ale dajmy teraz doświadczyć nowej osobie organizującej "jak to jest". Nie po złości, i nie żeby się przekonała, ale po to, żeby spróbowała rozwiązać te problemy "po swojemu". Byćmoże plan minimum, który zostanie przedstawiony z naszej strony przez koordynatora, będzie planem, który będzie odpowiadał CZD. Nie rzucajmy kłód pod nogi, dopóki nie usłyszymy pierwszego sprzeciwu ze strony zarządu CZD. Skoro jest dużo czasu, to można próbować przybrać kilka wariantów, i być może da się pogodzić "na ile nas stać" z "minimum" z "akceptacją zarządu".
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr

Post autor: ppamula » wt 22 lut 2011, 13:15

Dlatego zróbmy to spotkanie.
Gdzie? Do ustalenia.
Termin 03-03-2011

Z racj, że najłatwiej jest to orgnaizować w Warszawie, proponuje duży lokal na Ursynowie. ANTICA. Dawna In VITTO.
http://www.antica.waw.pl/witamy
http://maps.google.pl/maps?q=52.155612, ... 16072&z=16

Wszystkich ludzi dobrej woli proszę o przybycie. Wszystkich którym ta sprawa leży na sercu.
Zapraszam również osoby z poza Warszawy. Nocleg zorganoizujemy.

Jeżeli wyznaczycie inne miejsce nie ma problemu.

Awatar użytkownika
benito
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Jarek
Kontakt:

Post autor: benito » wt 22 lut 2011, 13:38

ROZMOWA TYLKO NA TEMAT CZD
Honda VFR800 - RC46 - `98
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05

Kawa
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Kawa » wt 22 lut 2011, 13:48

Krotko i zwiele: Trudno mi sobie wyobrazic, aby spotkanie bylo poza warszawa, skoro czd jest w warszawie i wiekszosc organizatorow i wspolorganizatorow. Chetnie pomoge Markowi w kwestiach organizacyjnych. A szczegoly sa do omowiania na spotkaniu.

Awatar użytkownika
muchaok
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: muchaok » wt 22 lut 2011, 16:57

WiktorVFR pisze:ja mysle ze szkoda roztrząsac to co bylo, zajmijmy sie tym co będzie.
Na prawdę nie myslałem, że kiedykolwiek zacytuje WEKTORA - ale zgadzam się z tym zdaniem i powinno to byc mootto tegorocznego CZD

Odnośnie konkretów. W miarę moich możliwości, oczywiście pomogę sztabowi organizacyjnemu. Jeżeli będzie planowane nagłośnienie i konferansjerka, biore to na siebie, chyba, ze ktoś ma smaka na zrobienie tego w inny sposób.
Każdego dnia powiększa się lista ludzi, którzy mogą pocałować mnie w dupę.

Awatar użytkownika
diablique
klepacz
klepacz
Imię: Ann
Kontakt:

Post autor: diablique » wt 22 lut 2011, 18:02

ppamula pisze:
MARCO pisze:... w wersji na jaka nas stac
Jeszcze raz zwracam uwagę, że nie ma czegoś takiego jak "wersja na jaką nas stać".
Możemy zaplanowac przebieg i organizację akcji Dzień dziecka w CZD, potem przedstawić plan w zarządzie CZD i albo dostać akceptację albo nie.
Plan minimum nie przejdzie, bo poza nami o zrobienie tej imprezy walczy kilka innych organizacji. Tylko dlatego że przedstawiliśmy plan który zostął zaakceptowany przez CZD, Dzień Dziecka w CZD się odbył z naszym udziałem.

Przez te kilka lat dużo sie zmieniło.
nie wiem czy dobrze Cie Piotrze zrozumiałam ale czy CZD stawia warunki ile i co my mamy im dać od siebie????
jeśli tak, to po co się tam pchamy????
ja rozumiem, że mogą mieć wymagania co do bezpieczeństwa ale stawianie warunków i albo was wybierzemy albo innych jest moim zdaniem mocno nie na miejscu bo sa inne placówki, które przyjmą nas z tym co możemy zaoferować...
może trzeba pomyśleć nad innym miejscem???

zuzia tajger
klepacz
klepacz
Imię: ...
województwo: warmińsko-mazurskie
Kontakt:

Post autor: zuzia tajger » wt 22 lut 2011, 18:15

Ruda i Piotr pisze:Piszę to w obu tematach CZD

DOŚĆ

mam jeszcze jedno pytanko

CZY TO JEST FORUM MOTOCYKLISTÓW, CZY PRZEKUPEK Z BAZARU

:wiewiora
VFR OC obieło patronatem akcję w CZD. Jest nią powiązana i rozpoznawalna w TV, gazetach i u zwykłych śmiertelników.
Chwała!
Jakoż sprawa tyczy się organizowanej akcji przez CZD naturalnie nalegam na wzajemny szacunek i spokój, ale dyskusję jak najbardziej powinny być prowadzone na forum chociażby z tego względu, że jesteśmy rozbici na całą Polskę i nie tylko.
Temat czd założony tego roku bez odzewo był 6 stycznia, tylko z jasną deklaracją Piotra P, że nie może dać rady (zrozumiałe) i wypiaraniem jasnym i klarownym Benita co do udziału Hondy (kiedy arcziartur zadał zapytanie i zacytował zeszłoroczną deklarację).
W zeszłym roku dokładnie w tę samą stronę kierowałam swoje przemyślenia.
Podnosząc poprzeczkę co roku, spodziewajmy się wzrastających oczekiwań. Gdyby impreza poprzestała na wożeniu maluchów byłoby ok.
Dzieci na oddziale można odwiedzić, można wysłać grupę ludzi która w tym czasię bedzie spędzała czas z maluchami na oddziale. MOGE TO BYĆ JA I MOGĘ BIEGAĆ PO ODDZIALE W KOMBINEZONIE I KASKU ! Rozdając dzieci chociaż chusty, albo lizaki !! Na to można bez sponsorów zrobić zbiórkę wewnątrz. Uzbiera się, zauważyłam, że jeszcze na paru osobach można tu liczyć.
Kiedy nagle Marco, Sowa, Wasyl założyli zapytanie o akcję - to jakby ktoś przyp**rdolił w stół na którym leżałby sekator, nie nożyczki.

Spodziewałam się tych dwóch w zasadzie wulgarnych reakcji.
Jak psy ogrodnika.

Nie rozumiem tylko tej agresji i skakania sobie do gardeł.
Nie wiem też jak można kogoś klepać po ramieniu, a za chwile mówić do niego TY .q.w. !!

Ja chciałabym wziąć udział w tej akcji.
I o ile będzie prowadzona z głową i dopuścicie nas (skoro nas już wygrupowaliście) do współorganizacji - nikt nikomu nie chce berła zabrać, sądzę, że znowu nabierze sens.

PS: Achmed i Benito - postarajcie się nie rozszarpać mi gardła proszę.
Walczę bez broni, bo walcze o CZD.
...

Awatar użytkownika
Hubert
klepacz
klepacz
Imię: Hubert
województwo: lubelskie

Post autor: Hubert » wt 22 lut 2011, 18:49

Witam
Bardzo chciałbym w tym roku pomóc w organizacji akcji w CZD.Rozmawiałem z Achmedem i Benim w tej sprawie.Znają moją sytuację i wiedzą ,że mam ograniczone pole działania ze względu na czas i kasę.
ZROBIĘ WSZYSTKO ŻEBY BYĆ W TYM ROKU I POMÓC W ORGANIZACJI IMPREZY
mam nadzieję ,że zobaczę WSZYSTKICH!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ownersów i Ownersice.
Nie mam motocykla ale mam zajebiste chęci.Nie będę nic kropkował bo nie umiem.
Przepraszam urażonych za moje słownictwo.
Myślę, że w takich powalonych czasach to jest dla nas wyzwanie.
Nie ma kasy ale są chęci.
DAMY RADĘ PRAWDA ?
pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » wt 22 lut 2011, 18:52

Zuzka jak wiesz ja tą akcję też popieram i dlatego ten mój post, tylko dlaczego zacytowałaś tak selektywnie, w tej postaci traci on swój sens.

:wiewiora
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

MARCO
klepacz
klepacz

Post autor: MARCO » wt 22 lut 2011, 18:58

ppamula pisze:Jeszcze raz zwracam uwagę, że nie ma czegoś takiego jak "wersja na jaką nas stać".
... niestety jest taka wersja, dlaczego? Jeżeli zaistnieje taka sytuacja, że nie będziemy wstanie sprostać warunkom zarządu CZD, trudno, pojedziemy gdzie indziej wykorzystać nasz potencjał, ale jakoś nie chce mi się wierzyć w narzucanie takich warunków, prosiłbym o faktyczne skonsultowanie możliwości stworzenia imprezy jak pierwotnie...

Achmed, nikt ciebie nie zmusza, nie chcesz nie musisz....

Proszę o wpisywanie ustaleń na forum, nie jestem w stanie, jak większość ludzi na tym forum, inaczej śledzić tematu związanego z CZD...
Kawa pisze:Krotko i zwiele: Trudno mi sobie wyobrazic, aby spotkanie bylo poza warszawa, skoro czd jest w warszawie i wiekszosc organizatorow i wspolorganizatorow. Chetnie pomoge Markowi w kwestiach organizacyjnych. A szczegoly sa do omowiania na spotkaniu.
... czyli mamy organizatora? (...ów)

Awatar użytkownika
C_L_K
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Rafał

Post autor: C_L_K » wt 22 lut 2011, 19:33

Ja pieerrddoolę! Ludzie! Ogarnijcie się! Po chooj roztrzęsacie te wcześniejsze nieporozumienia?! Wiadomo już, że aby zorganizować coś dla dzieci z CZD musimy spełnić pewne warunki. Widocznie ktoś od nich zadecydował, że nie może to być wolna amerykanka jak w pierwszych edycjach, tylko trzeba spełnić jakieś tam warunki. Więc teraz bez zbędnego pier_dolenia podejmijmy decyzję czy w to wchodzimy? Tak jak Ania Z Rogami zauważyła, możemy położyć na nich laskę i jedziemy uszczęśliwiać dzieciaki gdzie indziej (Domów Dziecka i innych szpitali jest sporo) albo zgodnie z tradycją spinamy pośladki i ogarniamy CZD. Każdy kto brał czynny udział w organizacji poprzednich imprez (nie w samej imprezie, tylko poświęcał swój czas i środki na wiele dni i tygodni przed imprezą) wie, że w tej skali MUSI być koordynator całego tego zamieszania. I dzięki Maro Od Achmedów, że się tego podjąłeś. Ja raz mogłem pomoc wiecej, raz mniej ale i w tym roku możecie na mnie (w miarę możliwości) liczyć.

Moim skromnym zdaniem: jeśli nadal bedą się pojawiały gadki o tym, że mojsze jest bardziej mojsze niż twojsze to ja osobiście pieerdolę ten temat i tu wiecej nie zaglądam. Całe szczęście, że mamy ze sobą kontakt rownież poza 4umem bo tu już czasami mnie krew zalewa :evil:

[ Dodano: |22 Lut 2011|, o 19:35 ]
PS: przepraszam za pare przekleństw, ale są takie chwile w życiu, że nie mogę się powstrzymać

Fred
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: .

Post autor: Fred » wt 22 lut 2011, 20:01

Napisze krótko od siebie że nie sądziłem że niepozorna "akcja" ze zbieraniem kasy i hasłem "Jesteś Ownersem? To pomagaj" narobi tyle szumu...

Szkoda bo oczywiście nie taki był cel tego. Cel to zmobilizowac ile osób się da, do pomocy

A odnośnie CZD, wierze że i tym razem się uda. W tym roku też postaram się pozyskać sponsorów jak będzie taka potrzeba i tak jak pisałem - zebrać kasę w VFR-OC bo to też jest siła

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mrf
Łopata
Imię: Michał
Kontakt:

Post autor: mrf » wt 22 lut 2011, 20:35

Co do spotkania jezeli moge zasugerowac to zeby odbylo sie w piatek jezeli maja przyjechac ludzie spoza warszawy... dobrze kminie?
A Rh POSITIVE

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » wt 22 lut 2011, 21:03

Wiewióra, nie zamykaj nam ust okrzykiem "DOŚĆ". Starczy, że Wasyla ankieta wylądowała w dupie, by nikt jej nie widział. Może właśnie dlatego, że miała 100% poparcia dla wersji "oszczędnej" CZD. Skąd ja to znam?
Co takiego jest w tych "wypasionych" wersjach, że każą wywalać tematy w niebyt?
---------------------------------------------------------------------------------------------
benitto pisze:wasyl napisał/a:
Wykluczenie Sowy bo miał inne zdanie.

Sowa sie sam wykluczyl.
Qrwa, ja to widzę inaczej.
---------------------------------------------------------------------------------------------
DYWAN to wspaniały rekwizyt. Można pod nim wiele schować. Wystarczy zawołać "nie wracajmy" i zamieść. Potem wszystko jest takie łatwe. A kto myśli inaczej to go pod dywan. W międzyczasie warto powalić słabego (choć nie jego wina) bo to łatwy sukces i szacun na dzielni. Żenada wyborna.

A może czas zmienić VFR OC na DYWAN OC? Umarł król niech żyje król.
zuzia tajger pisze:Nie wiem też jak można kogoś klepać po ramieniu, a za chwile mówić do niego TY K U R W O !!
Mogę na ten temat coś powiedzieć. Chcesz poczytać tu? Nicki? Bardzo proszę.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Pozdrawiam tegoroczna imprezę w CZD. Poczuwam się do jej współtworzenia. Niestety w tej formie NIE POMAGAM, NIE JESTEM ZAINTERESOWANY. Możecie zamieść mnie pod dywan.
----------------------------------------------------------------------------------------------
PS
ewentualne usuwanie posta mija się z celem.
Powróci.

ODPOWIEDZ